Vetenskap: att gå på vatten är möjligt, så här

En av de mest spännande och otroliga som tillskrivs Jesus är verkligen att ha kunnat (åtminstone enligt vad som har överlämnats) promenad bokstavligen på vattnet. Ett absurt och ofattbart fenomen, men det gör vi alla vi kan enkelt replikera tack vare aktuell kunskap.

Allt kretsar kring det sk icke-newtonska vätskordet vill säga element som är samtidigt fast och flytandesom alla kommer att erbjuda ett resultat helt annorlundai förhållande till kraft utövad på samma. Deras insikt är mycket enklare än förväntat, i själva verket kommer det att räcka för att lägga till vattnet tillmajsstärkelse (allmän uppringare majsmjöl) eller den potatisstärkelseoch det är allt.

Ta emot Amazon erbjuder på din smartphone, kör omedelbart för att prenumerera på vår Telegram-kanal, många gratis rabattkoder väntar på dig.

Vetenskap: här är de icke-newtonska vätskorna

Effekten är verkligen fantastisk, som i den här nya sammansatt du kan få två olika reaktioner: genom att träna en starkt tryck kommer att bete sig som en fastoch därför kan du faktiskt gå på den, medan om du går in i den försiktigtkommer resultatet att motsvara a flytandeföljaktligen kommer du att kunna fördjupa utan alltför stora svårigheter.

Mer tekniskt sett vätska ifrågavarande definieras också amorfoch det kommer inte med en fast viskositetmen variabel, som bara varierar i förhållande till skärande ansträngning tillämpas på densamma. Icke-newtonska vätskor själva kan delas in i dilaterandemed ökningen i viskositet i förhållande till töjningshastigheten (fallet med vårt exempel), t.ex pseudoplastdär viskositeten minskar när deformationshastigheten ökar.

Relaterade Artiklar

Back to top button