Verktyg för att analysera historiken för en domän på Internet

Gracias a estas herramientas online qu’os vamos à analizar en fortsättning, podemos få information tan interesante como cuándo se registró el dominio de un site web, con qué empresa se contrató dicho dominio, e incluso los cambios más relevants que han ocurrido a lo largo åren. Vi kan också se om en viss webbplats har varit utan någon typ av aktivitet i ett år.

Vi börjar med webbplats hemsida vem är förfrågan där vi på ett mycket enkelt sätt kommer att se några exempel på all information du kan ge oss.

whoisrequest.com

Denna webbplats har olika funktioner, såsom whois, omvänd IP, omvänd NS och Domänhistorik, vilket är den funktion vi är intresserade av i detta fall. För att komma åt det kan vi göra det enkelt från länk Nästa . Du måste tänka på att tjänsten är begränsad till 5 konsultationer per dag, eftersom det är en helt kostnadsfri tjänst.

När vi väl är inne i länken som vi tidigare har tillhandahållit hittar vi en sökmotor som, genom att ange adressen till en specifik domän, visar oss all information. I exemplet vi ska presentera vår webbplats redeszone.net är det viktigt att du vet att den endast visar data från år 2002, och att för att den ska kunna söka efter domäninformation måste vi ange dem utan www. .

När sökningen är klar kan vi se den domän vi har sökt på högst upp, nedan ser vi antalet lediga sökningar vi har kvar, och längre ner börjar vi hitta intressant information.

Han berättar att i fallet med redeszone.net gjorde han fyra ändringar på domännivå (vilket inte betyder att vi bytte domän), att han var inaktiv 0 gånger, och allt som hände gick över på 9 år. Om vi ​​tittar på det mer i detalj kan vi se att den 1 oktober 2010 registrerades domänen redeszone.net med namnservrarna dns13.servidoresdns.net och dsn14.servidoresdns.net.

Sedan ser vi att den 20 augusti 2014 avslutades ovan nämnda DNS-servrar och andra som heter ns2.dondominio.com och ns9.dondominio.com registrerades. Den 3 februari 2015 finner vi att de tidigare nämnda DNS-servrarna också har avslutats och ersatts av servrarna ns1.servotic.net och ns2.servotic.net. Och slutligen, samma år, den 8 oktober 2015, lades andra namnservrar till de befintliga.

Som du kan se kan vi genom denna webbplats se hela historiken av förändringar som en webbplats har genomgått sedan 2002. Denna information kan vara mycket användbar någon gång. Men låt oss se mer på djupet genom att analysera webbplatsen adslzone.com hur den kan visa mer information.

Det som intresserar mig som du ser i nästa skärmdump du har ovan är att i det här fallet visar domänen adslzone.com oss att den en gång var utan service. Om vi ​​går igenom historien kan vi se hur den 1 november 2004 släpptes enligt Whoisrequest, och den släpptes inte förrän 1 juli 2007.

Genom Whoisrequest kan vi ta reda på om en webbplats har avslutats under en viss tid, eller till exempel om en webbsida inte fungerar för oss kan vi ta reda på genom detta verktyg om webbplatsen är aktiv eller har avslutats. .

netcraft.com

Nästa webbplats där vi också kan kontrollera statusen för en domän är Netcraft, där vi gick in i länk Nästa på höger sida har vi en sökmotor som heter “ Vad fungerar den här sidan för? ”.

Om du går in på webben som vi vill söka kommer att visa oss informationen som vi kommer att se nedan. I exemplen kommer vi att använda samma webbsidor som i föregående exempel. I Netcraft kan vi gå in på webben med din fullständiga adress, till exempel www.redeszone.net eller så kan vi ange redeszone.net.

Om vi ​​går in på redeszone.net kommer det att ta oss till en lista med resultat som innehåller det angivna namnet. Här vill vi påpeka att den kommer att visa oss en snabb sammanfattning med informationen på webben, såsom år den laddades upp, servern den använder och operativsystemet som används av servern.

Om vi ​​klickar på alternativet » webbplatsrapport » den där kommer att ta oss till en fullständig sammanfattning av all data i domänen. Om istället för att ange redeszone.net i sökmotorn, går vi in www.redeszone.net detta tar oss direkt till fönstret “webbplatsrapport”. Låt oss se vilken information de olika avsnitten visar oss.

  • sammanhang : Det här avsnittet visar webbplatsens fullständiga namn, när den publicerades första gången, rankningen den upptar, huvudspråket, beskrivningen av webbplatsen, om den innehåller nyckelord och risken den representerar.
  • Nätverk : Detta avsnitt visar oss, webbadressen, domänen, IP-adressen för webbplatsen, vilket företag som användes för att registrera domänen, vem som är ägare till domänen, vilken domän som används, landet där webben finns , värdskapet där det är värd, och slutligen de olika data från värdskapet som är värd för det.

  • Värdhistorik : Det här avsnittet visar oss de senaste 10 ändringarna som har gjorts när det gäller hosting.

Nästa är avsnitten Sender Police Framework och DMARC, som i det här fallet inte visar någon information.

  • Webbspårare : Här visar den oss spårarna som analyserar vår webbplats www.redeszone.net, förutom varje spårare visar den vilka som är de mest analyserade webbplatserna för dessa spårare.
  • Webbplatsteknik : Det här avsnittet presenterar all teknik som RedesZone använder på sin webbplats och som Netcraft har upptäckt i sin forskning.

Som vi kan se visar Netcraft oss mycket mer information om webbplatsen, men istället visar den inte domänens omfattningsförändringar som Whoisrequest visar. Därför är det intressant att använda dessa två verktyg i kombination om vi vill se den mest kompletta informationen på en webbplats.

Fullständig DNS

En fullständig DNS kommer visuellt att påminna oss om Whoisrequest på grund av hur det fungerar. För att utföra en sökning måste vi ange länk Nästa . För att söka information om domänen vi är intresserade av måste vi ange webbadressen i din webbläsare nedan där det står “ Skriv in domännamnet nedan “.

När det gäller Complete DNS finns det flera saker att notera, den första är att det inte finns någon gräns för sökningar, och den andra är att vi kan gå in på webben med www eller utan www.

När dessa två viktiga punkter har förtydligats, vid sökning, kommer informationen att visas nedan där vi gick in på webben för att söka. Som vi kan se i bilden nedan är informationen den visar oss exakt densamma som Whoisrequest visade oss, men mer visuellt tilltalande.

Det är viktigt att du tänker på att vi kan upptäcka att vissa webbplatser av de tre analyserade inte visar oss information om en domän, varför vi berättade om dessa tre gratisverktyg. Informationen som Netcraft visar oss är också mycket viktig och når mycket viktiga nivåer, särskilt med hänsyn till värdskapet och den teknik som används av webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button