Vem skulle ha trott det? DirectX 12 kommer på Linux, genom bakdörren, men ändå!

DirectX 12 © © Microsoft

Oväntat verkar DirectX 12, inofficiellt och på ett omvägande sätt, ta sig slingrigt till Linux.

Medan vissa grafik-API:er med öppen källkod, som Vulkan, gör deras utökade kompatibilitet till en av sina främsta styrkor, kan DX12 inte sägas vara särskilt öppen för ekosystem som inte kommer från Microsoft. Redmond-jättens programmeringsbibliotek gör dock några undantag från regeln. Det verkar alltså vilja göra en rondell ingång till Linux.

DirectX 12 vill inofficiellt bjuda in sig själv till Mesa

Ett första försök med DirectX 12-stöd av Mesa, öppen källkodsimplementering av OpenGL för Linux och BSD, har verkligen upptäckts. Jesse Natalie, chef mjukvaruingenjör på Microsoft, arbetar med att lägga till och förbättra stödet för D3D12 i OpenGL, via Mesa.

Den berörda parten antyder också att detta första genombrott bara kan vara början: ” Nu när datorstöd är tillgängligt kan vi börja koppla upp beräkningsskuggningar för saker som kommer att behöva emuleras i framtiden, som en snabbare väg för indirekta casts som behöver tillståndsvariabler. »

Ett intresse speciellt för datacenter?

Som noterat Neowin, är slutmålet för detta D3D12 datorskuggningsstöd i Mesa fortfarande vagt. Det kan dock vara användbart för datacenter, som ofta drivs av Linux. Microsoft och dess Azure Cloud erbjuder verkligen virtuella maskiner optimerade för GPU-beräkningar. De skulle kunna dra nytta av sådant stöd.

Våra förväntningar bör dock dämpas: vi har att göra med vad som för tillfället ser ut som en enkel begäran om en sammanslagning. Neowin understryker alltså att Microsofts preliminära arbete inte är kopplat till en officiell port av DirectX 12 på Linux.

Om samma ämne:
Intel inaktiverar DirectX 12 på iGPU hos Haswell-processorer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button