Velox: roboten som åker, glider och simmar som en mantor

Robotik har gjort avsevärda framsteg under de senaste decennierna och hittat många och otroliga tillämpningar inom väldigt olika områden. Från medicin till flyg, från jordbruk till arkitektur. Kort sagt, en verklig tillväxtboom för denna tekniksektor. Idag, inom robotteknik, kommer en annan extraordinär nyhet som heter Velox.

Det är en robot designad av Smidig energisystem (PES) som kan åka skridskor, glida på sanden och simma som en mantor. Velox, i själva verket är det halvvägs mellan en manta och en tusenfoting som tack vare dessa egenskaper kommer att hitta en helt otrolig tillämpning. Android kommer faktiskt att användas för att utforska havsbotten och att flytta till landa även på ojämna stigar.

Velox hemlighet är hennes framdrivningssystem med böljande rörelse som låter dess stora sidofenor svänga, vilket gör att roboten kan simma skickligt i vattnet. Velox skurar sömlöst fasta ytor bestående av snö, sand, småsten eller is. där CPU som han besitter låter honom förstå total självständighet vilken typ av miljö den befinner sig i genom att ge rätt energi till sidoflikarna. Den senare kan faktiskt fällas in eller ut för att roboten ska kunna utföra rätt rörelse.

Den extraordinära egenskapen hos Velox är att vara en robot med en låg påverkan på det marina ekosystemet jämfört med ubåtsfordon som använder en eller flera propellrar för att röra sig i vattnet. Denna viktiga funktion gör att den kan användas för flera ändamål som inte bara gäller utforskning av havsbotten. Faktum är att Velox också kan användas för att övervaka stabiliteten av isiga ytor och för bra undervattensskytte.

Relaterade Artiklar

Back to top button