Velo3D: den tekniska revolutionen inom 3D-utskrift har anlänt

Äntligen den tekniska revolutionen i 3d-utskrivning. Skrivarna tillverkas av Velo3D och CRP Meccanica, ledande inom CNC-bearbetning med hög precision, har blivit exklusiv distributör för Italien och Europa. Dessa är de stödlösa metallsystemen i Sapphire®-skrivare.

Velo3D, tack vare ett italienskt företag, kommer till Europa med sin 3D-utskriftsteknik

Kallas CRP Meccanica ett Modena-företag som ska utveckla marknaden för Velo3D 3D-utskriftsteknik, ett välkänt kaliforniskt företag. Det kommer inte bara att bli det distributör för Italien och Europamen kommer att garantera assistans och reparationer på de maskiner som säljs och installeras efter hela efterförsäljningen och utbildningsprocessen.

De tekniska innovationerna som introduceras av maskinerna som produceras av Velo3D är olika, men de är två av de mest innovativa.

Den första handlar om möjligheten att skapa detaljer som tidigare var omöjliga med den traditionella 3D-utskriftsprocessen. Så tack vare Velo3D maximal yttrandefrihet utan att kompromissa med någon geometri begäran. Dessutom kan varje detalj göras med bättre material än de som hittills använts. Detta kommer att göra det möjligt att förändra produktionssättet inom flyg- och försvarssektorn och därefter, påskynda produktionen och minska kostnaderna.

Också tack vare unikt lasersystem för metallmed Velo3D Sapphire®-skrivare kommer det att vara möjligt att skapa produkter i sin helhet automatisering Från början till slut. Följaktligen kommer det kritiska med manuella arbetsflöden som lätt kan avbryta eller sakta ner operationer vara ett avlägset minne. Detta passar bra med TIM:s projekt att digitalisera italiensk industri.

En viktig utmaning som kommer att ge positiva resultat. Eng. Francesco Cevolini, teknisk direktör och VD för CRP Meccanica. “Vi genomför en revolution inom tillverkningsteknik. Erfarenheten och trovärdigheten som hela världen känner igen i CRP Meccanica kommer att hjälpa VELO3D a radikalt förändra den italienska och europeiska marknaden för 3D-utskrift av metall“.

Relaterade Artiklar

Back to top button