Vd:n för Renault uppskattar att bristen kommer att påverka företaget fram till mitten av 2022

Renault Captur E-Tech 160 Plug-In © Camille Pinet för Clubic

De brist på mikrochips
fortsätter att påverka olika sektorer som datorer, videospel och även bilar. Varje företag drabbas mer eller mindre hårt och Renault får möta det igen nästa år.

Renaults VD uppskattar att bristen kommer att påverka det franska företaget åtminstone fram till mitten av 2022.

Renault påverkades av bristen fram till mitten av 2022

Bristen på mikrochips slår hårt mot ett brett spektrum av marknader, inklusive fordonsmarknaden. Försörjningsproblemen är sådana att den europeiska marknaden har krympt så att den återgår till nivån 1995. En situation som sannolikt kommer att fortsätta nästa år och som inte kommer att skona de stora franska tillverkarna, inklusive Renault.

Effekten av brist på halvledare kommer att fortsätta till mitten av 2022, uppskattade Luca de Meo, generaldirektör för diamantvarumärket under en intervju som rapporterades av Bloomberg. Fordonsgruppen bibehåller också sin prognos för en produktionsbortfall på 500 000 fordon 2021 på grund av krisen orsakad av Covid-19-pandemin, som representerar nästan en femtedel av dess produktion förra året.

Störningar i fabriker

Inför detta unika sammanhang prioriterar Renault bilar och kommersiella fordon med de högsta marginalerna, samtidigt som efterfrågan från privatpersoner och proffs är fortsatt stark. ” Efterfrågan finns, det är delarna som vi saknar […] I vissa fall tvingades Renault skicka någon till Asien för att hämta delarna direkt. Det är en röra “, berättade han för journalister som var närvarande under ett evenemang på Flins-fabriken, i Yvelines, vars omvandling lanserades den 30 november trots pandemins nycker.

“Refactory” kommer att fortsätta att producera Renault Zoe och Nissan Micra fram till 2024, varefter den kommer att ägna sig helt åt återvinning av begagnade fordon och deras delar. Ett viktigt steg i Renaults strategi, men som upplever en del störningar. Till exempel kommer fabriken att stänga längre i slutet av året, från 23 december till 12 januari, på grund av brist på halvledare och råvaror. I slutändan är den franska gruppens mål att ” öka till 180 fordon per dag, dvs 45 000 per år, till 2023 för att generera cirka 200 miljoner euro i årlig omsättning inom två år, rapporterar Ekona
.

Om samma ämne:
Renault gör sin 4L till en flygande bil, och det är inget skämt

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button