Växla snabbt mellan trådbundet och Wi-Fi i Windows med NetConnectChoose

Hur man snabbt växlar från kabel till Wi-Fi i Windows

Windows 10 gör det enkelt att byta från en Ethernet-anslutning till Wi-Fi . Gå bara till internetinställningarna och anslut på något sätt. Men vi kan också använda verktyg från tredje part som gör detta steg ännu snabbare och enklare.

För detta kan vi använda ett gratisprogram som heter NetConnectChoose . Det låter oss med bara ett klick växla från kabel till Wi-Fi eller vice versa. På så sätt kunde vi till exempel surfa via Ethernet och när som helst byta till ett trådlöst nätverk för att kunna ta med vår bärbara dator till en annan del av huset och fortsätta ha tillgång till internet utan problem.

Växla från Wi-Fi till Ethernet med NetConnectChoose

Det första vi måste göra för att kunna använda detta gratisverktyg är att Ladda ner från sin hemsida NirSoft . Vi måste ladda ner programmet i länken aktiverad för detta, där det står Ladda ner NetConnectChoose.

Det finns på olika språk, inklusive spanska. Om vi ​​klickar på någon av dem kommer vi att ladda ner en annan ZIP-fil som innehåller programmets översättningsfil på det språket. Den vi laddar ner som standard är på engelska.

När vi har laddat ner det måste vi helt enkelt packa upp den här filen och kör programikonen. Det bör noteras att det inte behöver installeras, men det är bärbart. Öppna bara den så börjar den automatiskt fungera.

När vi öppnar den kommer en bild som den vi ser ovan att dyka upp. Där ska han visa oss det annorlunda nätverkskort som vi har på den här datorn. Det normala är att den visar oss två av dem: Ethernet-nätverkskortet och Wi-Fi-nätverkskortet. Detaljer som namn, MAC-adress, anslutningstid eller IP-adress visas också. En av de data vi ser är den som visar “Default”, vilket indikerar vilket av dem som är standardnätverkskortet.

Nu, hur byter man från Wi-Fi till Ethernet eller vice versa? Det är väldigt enkelt. Vi behöver bara klicka på nätverkskortet som intresserar oss och sedan klicka på den gröna cirkulära ikonen med en vit bock som vi kommer att se uppe till vänster. Omedelbart kommer vår utrustning att anslutas via detta nätverkskort.

Vi kommer också att se en annan ikon precis bredvid den som låter oss växla mellan standardnätverk. På så sätt kommer det vi markerar att sparas och vårt team kommer att ansluta på detta sätt. Det finns också ett enkelt alternativ för att ändra detta värde.

Funktioner i NetConnectChoose

Även om huvudsyftet med den här artikeln är att förklara hur man snabbt växlar mellan Wi-Fi och Ethernet med NetConnectChoose, har detta program också andra funktioner. Alla är enkla och det är grundläggande information som vi snabbt kan se med denna applikation.

MAC-adress

En av de intressanta data som NetConnectChoose erbjuder oss är att känna till MAC-adress av vart och ett av nätverkskorten som vi har installerat i vår dator.

Vid många tillfällen är det användbart och nödvändigt att känna till denna information för att kunna utföra vissa konfigurationer på vår utrustning och få ut det mesta av nätverkets möjligheter. Därför kan vi använda det här programmet för att snabbt veta vilken som är motsvarande MAC.

Adapternamn

Den visar oss också namnet nätverkskort . På så sätt kommer vi att veta exakt vilken vi har installerat på vår dator och kommer att kunna söka information i händelse av problem eller också helt enkelt hitta om det finns en firmware-uppdatering som vi kan tillämpa för att förbättra prestandan.

Gränssnittshastighet

Å andra sidan, en annan del av information som också visas i NetConnectChoose är gränssnittshastighet . Vi kan ta reda på vad som är den maximala hastigheten som vårt nätverkskort kan fungera med, oavsett om det är Wi-Fi eller Ethernet.

Kort sagt, med NetConnectChoose kommer vi att kunna byta från Wi-Fi till Ethernet eller vice versa snabbt och enkelt. Den visar oss också en rad data som kan vara av intresse för användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button