Väte: det finns bakterier som producerar det tack vare solenergi

En sensationell upptäckt har identifierat gudar bakterie kan producera väte utnyttjar endastsolkraft. Som äkta ekologiskt hållbara fabrikerde arbetar oavbrutet och om de pressas för att producera specialerbjudanden nanopartiklar av halvledarmetaller, ökar deras förmåga att lagra ljus.

Den som tänker på det första kemiska grundämnet på bordet föreställer sig genast vätgasbilar. Men i det här fallet talar vi om bakterier som kan producera det och utan förorenande processer. Här är detaljerna om denna exceptionella upptäckt.

Bakterier som gör väte med hjälp av ljus upptäckt

Många kommer att undra hur väte produceras. De är vanligtvis gudar industriella kemiska processer som förfinar Petroleummen den mest utbredda är den sk ångreformering. Den senare utnyttjar värmebehandlingen genom metanånga eller metanol.

Det är därför tydligt att vi har hittat bakterier som tillverkar väte dra nytta av ljuset det är en sensationell upptäckt. I Lissabon har forskare frånAntonio Xavier Institute of Chemical and Biological Technology vid det nya universitetet de uppfann och gjorde detta “biohybrid” system. Här är vad forskaren sa Ines Cardoso Pereira om experimentet att producera väte genom denna nya metod.

“Utvecklingen av biohybrider är ett nytt och intressant forskningsfält där vi kan kombinerahög katalytisk effektivitet och den biologiska systemens specificitet med syntetiska material som har enastående prestanda när det gäller att fånga upp solenergi eller elektrisk energi. Denna sektor växer snabbt och den mest lovande strategin är kombinera intakta mikroorganismer med nanopartiklar produceras på deras yta som tillåter en direkt överföring av energi mellan dem”.

Det finns tre outtröttliga bakterier

Jag är tre bakterier vilket gjorde det möjligt för forskarna att skapa så många biohybridsystem för produktion av väte. Vi pratar om Citrobacter freundii, Shewanella oneidensis Och Desulfovibrio desulfuricans. Den senare är den som har visat avgjort överlägsna färdigheter bland alla.

Relaterade Artiklar

Back to top button