Varumärket Nothing köper Essential, Andy Rubins misslyckade varumärke

Essential Logo © Essential

Essential hade bara släppt en smartphone innan den försvann i februari 2020.

Vad håller Carl Pei på med? Det här är frågan som har upprört teknikgemenskapen sedan OnePlus medgrundare lämnade skeppet för att starta sitt eget företag, Nothing.

Läs också:
Carl Pei, grundaren av OnePlus, lanserar Nothing, en start-up som specialiserar sig på uppkopplade objekt

En smartphone som anses oväsentlig

Vi får veta idag att entreprenören i början av året köpte varumärket Essential och dess industriella egendom av Andy Rubin, en av Androids fäder.

Som en påminnelse lanserade Essential PH-1 2017, en avancerad smartphone med ett tekniskt blad som konkurrerade med tidens flaggskepp från Samsung eller Apple. Telefonen hade också väckt nyfikenhet för sin modulära aspekt. Vid den tidpunkten hade varumärket lovat komplement att lägga till smarttelefonen, såsom en 360°-kamera eller en DAC utrustad med en mini-jack-port.

Tyvärr för Andy Rubin och hans team hittade inte Essential Phone sin publik, och trots flera tillkännagivanden om en andra modell och en smartphone med en långsträckt design, upphörde varumärket i februari 2020 i artig likgiltighet.

Läs också:
Carl Pei tipsar om att Nothing kommer att börja sitt äventyr med att marknadsföra trådlösa hörlurar

Ingenting för fram sina bönder men säger inget om dess avsikter

Essential borde därför kunna ett andra liv tack vare Carl Pei, även om vi ännu inte vet hur han tänker göra det. Enligt dokument från UK Intellectual Property Office köpte den unge entreprenören namnet och logotyperna för Essential, men det finns inget som tyder på att han också fått tag på de patent som företaget lämnat in.

Vi vet bara idag att ingenting fungerar på riktiga trådlösa hörlurar, men ser mer med en rad ljudtillbehör som kommer att presenteras under år 2021.

Skulle Essential tillåta Carl Pei att återigen attackera smartphonemarknaden, även om det innebär att konkurrera med OnePlus? Framtiden får utvisa. Tills vidare har Nothing endast meddelat att man kommer att öppna sitt kapital för privatpersoner och investerare som så önskar. Företaget har redan samlat in cirka fyra miljoner dollar på bara två timmar, utan att avslöja något om sina planer.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button