Varumärket Carrefour kommer att utrusta sina parkeringar med 2 000 snabbladdningsterminaler

Carrefour-skylt © © Veja / Shutterstock.com

Carrefour tillkännager sin avsikt att installera 2 000 laddningspunkter i sina butiker inom två år.

Ett initiativ som är frukten av det senaste partnerskapet mellan Carrefour och den holländska operatören Allego.

2 000 laddstationer vid Carrefour

För bara några dagar sedan gav Avere-France en uppdatering om laddstationer i Frankrike. Idag tillkännager Carrefour-gruppen sin önskan att distribuera mer än 2 000 laddningspunkter i sina butiker till 2023.

En installation som kommer att göras successivt, med hjälp av sin partner Allego. Minns att den franska jätten och den holländska gruppen nådde en överenskommelse i början av året. Allego kommer alltså att investera knappt 140 miljoner euro för att utrusta Carrefours parkeringar med elektriska laddstationer.

Tekniskt sett kommer den senare att erbjuda 22 kW AC-laddning, för att inte tala om en DC-snabbladdning, vars effekt varierar mellan 75 och 300 kW. Självklart kommer laddning att vara avgiftsbar och det kommer att finnas totalt 10 laddningspunkter per station. För att nu se vilken som blir den första Carrefour-butiken som påverkas av denna nya åtgärd.

Laddstationer: var laddar du din elbil i Frankrike?

Med elbilens snabba utveckling växer laddstationer upp överallt i Frankrike. För att hitta den station som ligger närmast dig och den mest lämpade för dina behov, har flera platser geolokaliserat all dedikerad infrastruktur.
Läs mer

Källa: Elektricitet

Relaterade Artiklar

Back to top button