Värmeslaget från ett Google Cloud-datacenter i London: vilka konsekvenser?

Google Cloud-datacenter © Google Cloud

Londonugnen fick överhanden av ett Google Cloud-datacenter på tisdagen, fortfarande störd tjugofyra timmar senare, på grund av ett kylningsrelaterat fel.

På tisdagen fick termometern panik och orsakade ett stort avbrott i Google Clouds datacenter i London. En av byggnaderna som rymmer en del av kapaciteten i “europe-west2-a”-zonen drabbades av en incident, som endast delvis löstes. Det måste sägas att igår var det mer än 40 ° C i London, den engelska huvudstaden drabbades av en värmebölja utan motstycke, eller nästan. Som tur är har det nu gått över, med ett temperaturfall på mellan 10 och 15 grader 24 timmar senare.

Ett kylningsrelaterat datacenterfel

Tisdagen den 19 juli klockan 01:13 lokal tid rapporterade Google Cloud Services Dashboard en incident i London-regionen (därav datacentret). Han hänvisade alltså till en kylningsfel av en av dess byggnader på plats.

Felet orsakade sedan en partiell avstängning av datacentrets kapacitet, ” vilket resulterar i VM-avstängningar för en liten grupp kunder “. Istället stänger Google Cloud-tekniker ner en del av zonen och begränsar lanseringar av Google Compute Engine (ett infrastrukturerbjudande som tillåter företagskunder att lansera arbetsbelastningar på Googles hårdvara).

Google rapporterade runt klockan 12 på tisdag att problemet i stort sett var löst för alla kunder som drabbats av avbrottet över natten, med en återställning av kylsystemet i datacentret. Londoner.

Tjänsterna är fortfarande föremål för avbrott 24 timmar senare

Men Google Cloud Service Health-konsolen berättar om avbrottet, återigen på onsdagen, av flera molntjänster i regionen. Detta är särskilt fallet med API Gateway, som tillåter sina användare att utveckla, distribuera och säkra API:er med hjälp av en helt hanterad gateway. App Engine, en helt hanterad serverlös plattform för att utveckla och vara värd för webbapplikationer, fortsätter också att kämpa. Vanligtvis är det tänkt att du ska kunna välja mellan olika språk, bibliotek och ramverk (Go, PHP, Java, Python, Node.js, etc.) för att utveckla dina applikationer.

Detta är även fallet för tjänsterna Google Cloud SQL, GC Storage, Google Kubernetes Engine eller Persistent Disk (berördes redan dagen innan och som hjälper till att ge hög prestanda för virtuella maskininstanser). Cloud Tasks, tjänsten för asynkront exekvering av uppgifter utanför en användarförfrågan, upplever fortfarande störningar också.

Dessa produkter upplever för närvarande felfrekvenser, latenser eller helt enkelt otillgänglighet av tjänst, fortfarande kopplat till kylincidenten dagen innan. Det är ännu inte känt när dessa kommer att vara helt återställda. Observera att en annan stor molnaktör, Oracle, också upplever vissa värmerelaterade störningar i London.

Källa: Google Cloud Service Health

Relaterade Artiklar

Back to top button