Världens första 500 Hz-skärm är från Asus och Nvidia #Computex2022

Företagen Asus och Nvidia tillkännagav världens första 500Hz-skärm med G-Sync. Den här gången utlovar Asus en 24-tums 500 Hz TN-panel. Tänker på eSports-videospel och kör med 1080p-upplösning.

Detta är dock bara ett tillkännagivande så det finns inget datum eller pris för den nya medlemmen som kallas Asus ROG Swift 500Hz. Det är vanligare nu för tiden att se 144Hz-skärmar för spel, men Nvidia säger att för konkurrenskraftiga spelare kommer det verkligen att göra skillnad.

Jämförelse mellan 144 och 500 Hz monitor:

I denna möjlighet Nvidia använde Phantom VEO 640S-kameran för att demonstrera fördelen med 500Hz. Kameran tillåter inspelning med 1000 fps, och som man kan se i videon gjordes jämförelsen med Valorant spel, som kräver bra bildflytande och låg latens för bättre noggrannhet.

Definitivt, om vi vill dra fördel av dessa 500 Hz är det nödvändigt att alla hårdvara är anpassad för att leverera bästa prestanda. Därmed kommer vi till rykten som tyder på att Nvidia kan lansera sitt nya RTX 4090-kort nästa sommar av norra halvklotet.

Slutligen kommer några tekniska egenskaper hos monitorn att vara:

  1. Reflex Analyzer (Mäter latens).
  2. Läge sporters G-Sync med intensitetsjusterbart läge.
  3. Ny TN (E-TN) teknologi som förbättrar panelernas svarstid.

Vad tycker du om 500 Hz-skärmen som annonserats av Asus och Nvidia? Du kan lämna dina kommentarer nedan på Disqus eller på alla våra sociala nätverk.

Källa: TheVerge

Relaterade Artiklar

Back to top button