Världens ände: Mänskligheten kan försvinna när som helst på grund av torka

Oavsett om du gillar det eller inte Torka är ett hett ämne de senaste dagarna och kan visa sig vara grundorsaken till det på lång sikt världens ände. Medan mänskligheten inte bryr sig det minsta om att slösa med vatten när de borstar tänderna nivå av sjöar och floder i Italien fortsätt gå ner skrämmande.

Världens ände: situationen för floder och sjöar

Den skrädde inte orden: den Bittack vare lokala åskväder noterade den lyckligtvis små ökningar. För en vecka sedan var dess genomsnittliga flöde i Pontelagoscuro 160,48 kubikmeter per sekund, 32,29 % mindre än det senaste negativa rekordet från 2006. Detta är dock inte tillräckligt: ​​i Piemonte faktiskt cirka 30 mm regn föll på 7 dagar, in Ferrara mindre än 17 mm per månad.

När det gäller sjöar i norr är situationen avgjort mer katastrofal. Nivån på Lago Maggiore minskade, vilket gör att 10,8 % av resursen fortfarande är användbar, medan Lario markerar –0,6 % på den hydrometriska nollan (ny negativ topp: -39,9 cm). De Garda istället är det på 29,3% ochIseo den är på 5,7 % av fyllningen.

Återvänder till floder, medan det i norr verkar situationen förbättras, i det centrala området floderna av Toscana, Umbrien, Lazio och Marche Jag är på ett minimum, av vilka några är torra. Samma sak för södern, kännetecknad av minskande vattenreserver från Molise till landsbygden, från Puglia till Basilicata.

Av denna anledning i många regioner de rör på sig för att stoppa torkan och följaktligen världens undergång. TILL Genua till exempel funderar du på att göra en vattenmakare inkluderas i det enda fyraåriga programplaneringsdokumentet 2022–2027. Dessutom, efter år (90-talet) från försöket att skapa en träns på Cassingheno-strömmentycks studiehypotesen återigen skapa en som markerar gränsen mellan Genua och Piacenza.

Relaterade Artiklar

Back to top button