Varför skar Orange åtkomsten till lokala BFMTV-kanaler?

BFM TV

Operatören diskuterar en kommersiell tvist om det belopp den måste betala till Altice-gruppen för att sända lokala BFMTV-kanaler på sina Liveboxar.

Operatörer och mediegrupper har ofta problem med att sända tv-kanaler på internetboxar.

Orange vägrar att betala det pris som Altice begärt och klipper signalen

Historien upprepar sig idag med Orange, som precis har slutat sända lokala BFMTV-kanaler på sin plattform. Strålavskärningen gäller de 10 kanalerna i Altice-gruppen, men inte flaggskeppet BFMTV, inte heller RMC Story och RMC Découverte. De tre nationella kanalerna, även tillgängliga på DTT, förblir därför alltid tillgängliga för Orange-abonnenter.

Som ofta är detta plötsliga stopp en historia om stora pengar. Orange och Altice Media, dotterbolaget till gruppen som ägs av Patrick Drahi som ger ut BFMTV-kanalerna, är inte överens om priset som operatören ska betala för att återställa signalen från de lokala kanalerna.

Vi har inte nått en överenskommelse om distributionsvillkoren för dessa lokala kanaler, men Orange är fortfarande öppen för diskussion “Nyktert kommenterade Orange till våra kollegor på AFP.

Audiovisuella grupper vill att operatörerna ska betala för sina tilläggstjänster som repris

Oenigheter mellan operatörer och audiovisuella grupper är inte nya. Vi minns särskilt konflikten mellan Free och Altice Media som hade lett till att BFMTV försvann från Freeboxes i nästan tre veckor innan ett nytt distributionsavtal undertecknades. Orange hade också stängt av signalen av samma anledning, vilket tvingade Altice Media att ompröva sin position för att undvika att stänga av sig från en publik på mer än 10 miljoner prenumeranter.

Audiovisuella grupper vill få operatörerna att betala för tilläggstjänster som erbjuds tittarna, såsom repris eller tillhandahållande av ytterligare innehåll. Detta är fallet med Altice Media, som förklarar att de har berikat sitt innehållsutbud under de senaste månaderna, särskilt med RMC BFM Play-plattformen som samlar alla program som produceras av gruppen.

För alla som är vana vid att titta på lokala BFMTV-kanaler finns dessa fortfarande tillgängliga på webben eller på gamla goda TNT, om du fortfarande har en antennkabel ansluten till din tv.

Källa: Le Figaro

Relaterade Artiklar

Back to top button