Varför ska du lämna ditt VPN på hela tiden?

Sammanfattning
  • Säkra Wi-Fi-nätverk
  • Spara på din semester
  • Resa utan begränsningar
  • Skydda din integritet varje dag
  • Skulle inte en VPN riskera att sakta ner internetanslutningen?
  • Hur säkerställer du att du alltid är skyddad av ditt VPN?
  • Hur är det med otillgängliga webbplatser?

nordvpn

Idag förankrad i webbanvändning av ett växande antal internetanvändare, är VPN:s uppdrag att skydda användarnas integritet och konfidentiell information. En fråga kvarstår dock: hur ofta ska man använda den?

Vid första anblicken kan svaret tyckas självklart: när du vill bevara din anonymitet, dölj din geolokalisering och håll några av dina onlineaktiviteter tysta. Undersökningar gjorda i USA och Storbritannien visar dock att av alla internetanvändare som använder ett VPN är det bara 36 % av dem som ansluter till det dagligen. Av de återstående 64 % aktiverar 41 % det minst en gång i veckan, 13 % en gång i månaden och 10 % mindre än en gång i månaden.

Se NordVPN-erbjudandet

Enstaka förfaranden som anses vara riskabla i den mån, utan kontinuerlig VPN-täckning, mer än hälften av de användare som ändå använder en onlineanonymitetslösning exponerar sina privata uppgifter dagligen och förblir identifierbara i ögonen på webbplatser, annonsörer, ISP:er och, i i värsta fall, hackare. Den enda lösningen för att stärka och bevara din anonymitet och sekretessen för din personliga information online: slå systematiskt på din VPN när du startar din enhet och stäng aldrig av den.

Säkra Wi-Fi-nätverk

Det är inte längre en hemlighet för någon: den stora majoriteten av offentliga och/eller mycket upptagna Wi-Fi-nätverk (företagsnätverk, universitet, etc.) fungerar som lekplatser för hackare som vill bli smutsiga. . Dåligt konfigurerade samlar de på sig sårbarheter som hackare skyndar sig att utnyttja för att fånga upp och dekryptera trafik.

Resultat: anslutningsdata visas i klartext, avslöjar arten av onlineaktiviteter, avslöjar konfidentiella identifierare och avslöjar många andra känsliga uppgifter (åtkomstkoder till banktjänster, kreditkortsnummer och kryptogram, digital och/eller verklig identitet för den hackade användaren).

I det här specifika fallet gör användningen av ett VPN som NordVPN det möjligt att upprätta en krypterad tunnel, isolerad från resten av trafiken, mellan den mobila enheten och Wi-Fi-anslutningspunkten. Även om en skadlig tredje part lyckas upptäcka den säkra anslutningen skulle det vara omöjligt för honom att dechiffrera den och lära sig om vilken data den bär.

nordvpn

Kom dock ihåg att enbart VPN inte räcker för att låsa åtkomst till personliga identifierare och bankuppgifter. Internetanvändare måste anta ansvarsfullt surfbeteende, nämligen identifiera bedrägliga länkar (nätfiskeförsök), kontrollera HTTPS-anslutningen och säkerställa tillförlitligheten hos webbplatsen där de gör inköp. VPN-anslutningen förhindrar förvisso avlyssning av trafik av tredje part, men den skyddar inte på något sätt mot skadliga handlingar från själva webbplatserna.

Spara på din semester

Vem har aldrig fått den obehagliga överraskningen att se priset på en flygbiljett, ett hotellrum eller en hyrbil skjuta i höjden godtyckligt på några minuter? Många bokningssajter online spårar sina internetanvändare och höjer deras priser mellan två besök.

En irriterande process som möjliggjorts av återställningen av IP-adressen, ett unikt registreringsnummer som, associerat med användningen av cookies, gör det möjligt för e-handelsplattformar att identifiera och över tid spåra vad som kommer och går för osäkra besökare. Med varje ny sida konsultation identifieras Internetanvändaren och priserna höjs på konstgjord väg. Ett oärligt sätt att skapa en lukrativ nödsituation: inför de ständigt stigande samtalspriserna skyndar sig internetanvändare att slutföra sitt köp innan taxorna ökar ytterligare.

Eftersom det döljer den verkliga IP-adressen för sina användare, kringgår VPN effektivt denna typ av missbrukande affärspraxis. Genom att välja en leverantör som finns över hela världen och har en betydande serverbas (och därmed IP), ökar internetanvändaren sina chanser att locka de mest skrupelfria bokningsplattformarna online. Till exempel har NordVPN över 5 500 servrar spridda över 59 länder.

Resa utan begränsningar

Alla länder är inte lika när det gäller frihet och integritet på Internet. När du reser utomlands, och särskilt i stater som är kända för att censurera ett stort antal plattformar som är tillgängliga överallt i världen, tillåter användningen av ett VPN som NordVPN obegränsad tillgång till webben. Vi tänker till exempel på de stora nyhetssajterna och sociala nätverk som mestadels är blockerade i Kina, Indien, Turkiet eller till och med Kuba.

spiondata © shutterstock.com

Uppenbarligen gör användningen av en VPN för att konsultera censurerat innehåll det möjligt, tack vare den krypterade tunneln, att bevara sin anonymitet online (IP, plats, ISP, civil identitet förblir oupptäckbar), och därför undkomma övervakning och repressalier från repressiva regeringar.

Destinationer som är lite påverkade av statlig censur påverkas dock av blockeringen av geobegränsat innehåll, särskilt inom multimediastreaming-sektorn. När du reser utomlands är det ofta omöjligt att komma åt videokatalogen för ditt ursprungsland på de streamingplattformar som du prenumererar på, trots att dessa tjänster är tillgängliga över hela världen. Genom att praktiskt taget ändra platsen för Internetanvändare tillåter VPN sina användare att när som helst häva dessa territoriella begränsningar. Observera att NordVPN är en av få leverantörer som lurar Netflix, känd för att upptäcka och blockera försök till VPN-anslutningar.

Se NordVPN-erbjudandet

Skydda din integritet varje dag

I allmänhet, om du lämnar din VPN på hela tiden garanterar du skyddet av användarnas integritet. Oavsett om det kämpar mot de system för dataspårning, insamling och bearbetning som har införts av webbplatser och deras annonsörer, döljer dess onlineaktiviteter från alltför nyfikna webbenheter, kringgår de åtgärder som vidtagits av ISP för att begränsa bandbredd eller för att undvika personalisering av resultat som ålagts av De flesta sökmotorer hjälper till att stärka din anonymitet online under alla omständigheter genom att använda din VPN kontinuerligt för att dölja din IP-adress och ändra din plats.

Skulle inte en VPN riskera att sakta ner internetanslutningen?

VPN positionerar sig som en mellanhand mellan användarens enhet och destinationsservern (webbplatsen), det ökar nödvändigtvis anslutningen. Dels för att VPN består av ett extra relä i anslutningskedjan (utåt och retur), dels för att processen med kryptering/dekryptering av tunneln och den data som transporteras tar tid.

För att begränsa effekten av förväntade latenser bör det tunnelprotokoll som används för att säkra anslutningen väljas noggrant. Hos NordVPN har användaren valet mellan två lösningar: OpenVPN (TCP och UDP) och NordLynx.

speedtest nordvpn © clubic.com

speedtest nordvpn © clubic.com

speedtest nordvpn © clubic.com

speedtest nordvpn

Även om alla tre är kända för sin tillförlitlighet, är NordLynx den som erbjuder en bättre kompromiss mellan säkerhet och hastighet. Byggt kring den senaste WireGuard (lättare än OpenVPN och lika säker), använder NordVPNs interna protokoll krypteringsalgoritmer kända för att vara okränkbara och ger en ultrasnabb anslutningshastighet, kompatibel med onlinespel.

Utöver protokollkonfigurationen kan anslutningshastigheten påverkas av valet av VPN-server. För att minimera avmattningar rekommenderas det att välja en server nära sin verkliga plats, lätt laddad och anpassad till typen av webbaktivitet (P2P, Onion, streaming).

Hur säkerställer du att du alltid är skyddad av ditt VPN?

Trots vaksamma ansträngningar är ingen säker från att glömma att aktivera sin VPN innan de ansluter till Internet. För att motverka dessa misstag inkluderar NordVPN ett Auto-Connect-alternativ som, som namnet antyder, automatiskt initierar VPN-anslutningen.

auto connect nordvpn © clubic.com

Funktionen måste aktiveras manuellt i VPN-klientens inställningar, på både mobil och desktop. Internetanvändare kan köra Auto-Connect så snart applikationen startar (kom ihåg att konfigurera den automatiska lanseringen av NordVPN när systemet startar), eller bara på trådlösa nätverk (3G/4G och/eller Wi-Fi).

Det händer också att ett VPN tillfälligt avbryts efter ett fel, ett internetavbrott eller ett nätverksbyte, vilket låter data filtreras utanför den krypterade tunneln. För att förhindra denna typ av läckor är det viktigt att aktivera kill-switchen i NordVPN-inställningarna (eller i systemnätverksinställningarna på Android), en nödstoppsknapp som automatiskt bryter internetanslutningen i händelse av oväntad VPN-avaktivering.

Hur är det med otillgängliga webbplatser?

Vissa plattformar som onlinebanker upptäcker användningen av ett VPN och blockerar anslutningar utan vidare. Istället för att ta risken att tillfälligt inaktivera NordVPN medan de verifierar sina konton, rekommenderas internetanvändare att använda delad tunnel. Denna funktion inbyggd i VPN-klienten tillåter att en vald del av trafiken dirigeras utanför tunneln (HTTPS/TLS) för att kringgå anslutningsbegränsningarna kopplade till användningen av ett VPN.

split tunneling nordvpn

Observera att all onlineaktivitet som utförs utanför VPN-tunneln med delad tunnel är synlig för internetleverantören och de besökta webbplatserna. För att aktivera och konfigurera denna dubbla anslutning kommer det att vara nödvändigt att registrera betrodda applikationer på vitlistan, i NordVPN-inställningarna.

NordVPN

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9.7

NordVPN

  • Mycket effektiv streaming (inklusive amerikansk Netflix) och TV-åtkomst
  • Stort antal servrar
  • Innovativ NordLynx-lösning

NordVPN är en galjonsfigur av VPN: er fortsätter att utvecklas i snabb takt. Dess prestanda har gått upp ett snäpp tack vare utplaceringen av en flotta av 10 Gb/s RAM-servrar och dess interna protokoll. Förutom anmärkningsvärda applikationer utmärker den sig för sin användarvänlighet och utmärkta stabilitet. En tjänst som vi bara kan rekommendera, och utan tvekan en av de bästa VPN:erna, vid sidan av ExpressVPN och CyberGhost, för sitt förhållande mellan kvalitet och pris.

NordVPN är en galjonsfigur av VPN: er fortsätter att utvecklas i snabb takt. Dess prestanda har gått upp ett snäpp tack vare utplaceringen av en flotta av 10 Gb/s RAM-servrar och dess interna protokoll. Förutom anmärkningsvärda applikationer utmärker den sig för sin användarvänlighet och utmärkta stabilitet. En tjänst som vi bara kan rekommendera, och utan tvekan en av de bästa VPN:erna, vid sidan av ExpressVPN och CyberGhost, för sitt förhållande mellan kvalitet och pris.

Relaterade Artiklar

Back to top button