Varför säger min Roku TV återställningsläge och ingen skärm?

Roku TV-återställningsläge är ett av de vanligaste felen på den här enheten och ger vanligtvis en brist på video i bilden som visas på TV:n, vilket inte alls är praktiskt i det här fallet. Men eftersom det är ett mycket vanligt besvär finns det också mångsidiga och enkla pluggar som hjälper dig att fastställa orsaken till problemet och på så sätt åtgärda det. permanent lösa.

Möjliga orsaker och lösningar för *Roku TV Recovery Mode

Nu finns det olika anledningar till varför streamingenheten inte skickar video till TV:n. Detta kan bero på olika hårdvarufel vid anslutning eller vid enheten överhettas som du kan utforska nedan.

Sändningsmediet använder fel ingång

Många gånger anledningen ingen typ av bild visas på skärmen är att du kommer på att du väljer en helt annan kanal än ingången på Roku TV.

Så ingenting kommer att visas förutom en svart skärm, på detta sätt vad du behöver göra är att välja källkommando i kontrollen och välj videoutgång enligt sändningsenheten. Detta är ett av de vanligaste misstagen som är uppenbara bland varumärkesanvändare, så kontrollera alltid ingångsnumret du använder (HDMI 1, 2 eller 3) och vänta några sekunder tills TV:n upptäcker bilden.

Utgångskabeln är felaktigt ansluten eller defekt

Det är mycket troligt att när roku tv återställningsläge eller en svart skärm utan bild visas, detta beror på att kabelanslutningen i en av streamingenheterna inte har gjorts korrekt.

I det här fallet måste du se till att du passar ingångarna väldigt bra i båda ändar. Om problemet kvarstår kan du behöva göra det prova en annan TV eller använd en annan anslutning för att visa att kabeln inte är skadad, i så fall måste du byta den.

Återställningsläget visas och ovanstående metoder löser inte det, vad kan jag göra?

Om återställningsläget för Roku TV kvarstår, är det lämpligt att utföra en mer drastisk procedur. Hur göra en “Återställa” uppmaning från konsolen att starta om systemet och på så sätt korrigera fel av denna typ.

Å andra sidan kan du också ställ in överföringsenhet till dess standardinställningar, så alla ändringar som orsakade video- eller återställningslägesfelet kommer att justeras om.

Starta om och återställ Roku TV-enheten

Normalt kan denna komplikation lösas på tre sätt, i det här fallet kommer du att följa den första av dessa, vilket kommer att vara en snabb omstart av systemet, så det första du ska göra är att välj-knappen “att starta upp” på kontroll.

Med detta kommer en meny att visas där du måste välja alternativet “Konfiguration”, exponera andra alternativ, och du måste välja den som säger “System” för att visa de avancerade inställningarna, där du måste välja “Starta om systemet”, direkt efter “Starta om” och slutligen “Ok”.

Vid total frost

När detta händer, kontrollmenyer reagerar inte så du måste tillämpa en manuell korrigering, genom att trycka på “Start” fem gånger, sedan datumet “Upp” en gång, snabbt, “spola bakåt”-knappen två cykler och, för sist, “Snabbspolning framåt” två till.

Återgå till fabriksinställningarna

Om du fortsätter att ha problemet med roku tv återställningsläge det finns inget annat alternativ än att återgå till enhetens fabriksinställningar och för detta måste du klicka på “Start” och sedan på “Inställningar”.

Nu måste du gå till avsnittet “System” och sedan måste du gå in i “Avancerad systemkonfiguration” där du hittar ett alternativ som heter Fabriksåterställning » . För att avsluta, följ bara de givna instruktionerna. Men om du inte har kontroll och inte vet hur du återställer, klicka här.

Relaterade Artiklar

Back to top button