Varför publicerar Amazon recensioner för The Rings of Power 3 dagar senare?

Sagan om ringen: Maktens ringar © © Amazon Prime Video

De plattform för videostreaming antar ett nytt sätt att undvika granska bombningen.

Sagan om ringen: Maktens ringar är utan tvekan säsongens popkulturevenemang, knuten till släppet av Drakens husspin-off av Game of Thrones på HBO.

En mycket efterlängtad och noggrant granskad serie

Projektet var efterlängtat av horder av Tolkien-fans som de från Peter Jackson-trilogin som gjordes i början av 2000-talet, och Amazon Prime Video hade inget annat val än att göra allt för att hedra den fantastiska värld som JRR Tolkien föreställde sig.

Med en budget på nästan 435 miljoner dollar bara för sin första säsong, Ringar av makt imponerar med sina uppsättningar, kostymer och iscensättningar.

De två första avsnitten var en succé eftersom 25 miljoner prenumeranter enligt Amazon såg de två första avsnitten på sändningsdagen i fredags den 2 september.

Även om den övergripande feedbacken från press och åskådare är positiv, har vissa människor hatat Amazons arbete och har inte tvekat att göra det känt på recensionsplattformar och sociala nätverk.

En tidsgräns på 72 timmar och moderatorer för att sålla bort troll

En armé av troll skyndade sig att publicera många mycket negativa åsikter för att säga allt det dåliga de tyckte om den här anpassningen, även övervägt vaknade eller för respektlös mot Tolkiens skrifter. Om poängen Ruttna tomater av serien är 84% för kritikerna, det är bara 37% för allmänheten, ett särskilt lågt betyg som tenderar att visa att de två första avsnitten drabbades av en granska bombningen.

Amazon vill skydda sin blockbuster från rasistiska och kvinnofientliga åsikter och antar en ny strategi för att undvika troll på sin plattform. Åsikter delade på Amazon Prime Video om Ringar av makt samt alla nya serier producerade av e-handelsjätten kommer inte att publiceras på plattformen på 72 timmar. Moderatorer kommer att läsa och analysera varje meddelande för att avgöra om det är en legitim kritik eller ett troll.

Denna nya hantering av kommentarer är lovvärd, men den väcker ändå frågor. Genom att anta sådan moderering skulle vi också kunna tillskriva Amazon Prime Video dåliga avsikter, vilket samtidigt skulle kunna ta bort ogynnsamma åsikter från några av dess mest strategiska program.

Det kommer därför att bli nödvändigt att se över tid om Amazon ägnar sig åt någon form av censur eller om systemet används klokt för att eliminera de mest olämpliga kommentarerna, och bara dem.

Amazon Prime-video

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

Amazon Prime-video

  • En katalog som växer månad efter månad
  • En SVOD-plattform och många andra tjänster
  • En ganska komplett bakkatalog

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Källa: mängd

Relaterade Artiklar

Back to top button