Varför ping är så viktigt för onlinespel

Pingen, en viktig faktor för att spela online

Speciellt när du spela online, det finns en faktor som betyder mycket: ping. Detta kan gå obemärkt förbi för många användare som bara mäter internethastighet. Man kan ha väldigt hög hastighet och ändå ha spelproblem på grund av latens.

Till skillnad från hastighet, ju lägre ping, desto bättre . I grund och botten kan vi säga att det är ett värde som mäts i millisekunder och det är tiden som har gått sedan vår enhet begär informationen från servern, den senare skickar den och vi tar emot den. Vad händer om denna latens är mycket hög? Det innebär att det tar lång tid för den information vi begär att nå oss.

Låt oss säga att vi spelar på internet och vi har en mycket hög ping . Vi är med andra användare i realtid. Om vi ​​har problem i den här meningen kan våra rörelser, tiden som går för en åtgärd att genomföras, ta längre tid än nödvändigt och vara ett verkligt problem.

Tiden kan komma när servern återansluter till oss för att uppdatera tiderna igen. Detta skulle hända om vår ping är för hög och skillnaden redan är mycket hög. Vi skulle få problem med att komma in i vissa onlinespel som kräver maximal latens.

Vi kan därför säga att ja, den ping är en mycket viktig faktor att spela online. Om den är för hög kan vi ha problem med att njuta av spelen eller till och med oförmågan att komma åt vissa spel eller spel.

Hur man förbättrar anslutningsping för onlinespel

Kan vi förbättra latensen för vår anslutning? Det är sant att vi är mycket beroende av externa faktorer, på den anslutning vi har kontrakterat, på routern eller nätverkskortet vi använder. Det gör vissa aspekter av kopplingen som vi inte kan kontrollera på något sätt. Men ja, det finns sätt att göra förbättra denna latens och försök hålla den så låg som möjligt.

Kabelanslutning

Ett viktigt tips är att välja en trådbunden anslutning via Wi-Fi. I allmänhet kommer pinget att vara mindre och vi kommer att få större stabilitet i anslutningen. Det är dock en realitet att de flesta användare idag använder trådlösa nätverk för att surfa. Vad kan vi göra? En bra lösning är att använda trådlösa signalförstärkare eller repeatrar. Ett sätt att förbättra täckningen och därmed få en bättre kvalitet för att minska pingen.

Stäng andra applikationer

Vi kan också stäng andra appar som finns i bakgrunden och som kan påverka oss. Vi vet redan att varje program eller tjänst som förbrukar bandbredd, som i slutändan använder anslutningen, kan påverka oss på ett negativt sätt.

Speciellt om vår anslutning är begränsad måste vi kontrollera denna faktor. Om vi ​​vill spela på internet och vi vill att pingen ska vara så låg som möjligt skulle det vara ett misstag att ladda ner från en annan dator, spela upp strömmande videor eller använda nätverket intensivt.

Undvik VPN för spel

De vpn är mycket användbara verktyg och används allt mer av användare. De kan förbättra integriteten genom att kryptera anslutningar och även tillåta oss att ansluta till tjänster som är begränsade till en viss plats. Nu kan de vara ett problem att navigera ordentligt.

Att använda en VPN när vi spelar kan vara ett stort misstag. Förlusten av hastighet är mer än anmärkningsvärd, speciellt om vi använder en gratistjänst eller är anslutna till en server som inte har bra kvalitet. Men det kan också göra latensen mycket högre.

Skydda din dator från skadlig programvara

Naturligtvis är en annan mycket viktig punkt för att kunna minska ping så mycket som möjligt att ha dator fri från skadlig programvara . Det finns många attacker som vi kan drabbas av på nätverket och skadlig programvara kan skada vårt system, tillgängliga resurser och påverka tiden vi spelar online.

För att undvika detta kan vi alltid använda säkerhetsverktyg. Ett bra antivirus kan hjälpa till att skydda oss mot intrång av skadlig programvara.

Har de senaste uppdateringarna

En annan mycket viktig punkt är att alltid ha senaste uppdateringarna tillgängligt. Inte bara för att förbättra säkerheten och åtgärda potentiella sårbarheter, utan för att få ut det mesta av resurserna.

Här spelar olika aspekter in, som nätverkskortet, routern eller de program vi använder. Det är viktigt att alla har de senaste versionerna och på så sätt förbättrar uppkopplingen så mycket som möjligt.

Byt router om det behövs

En sista lösning kan vara byt router . Det finns spelroutrar som kan förbättra latensen och ge bättre kvalitet när man spelar online och därmed uppnå lägre ping.

Det finns många alternativ tillgängliga för oss när vi pratar om routrar. Om det vi vill är att spela på Internet och ansluta trådlöst, behöver vi egenskaperna fokuserade på detta område för att vara lämpliga.

Kort sagt, ping är en mycket viktig faktor när man spelar online. Genom att följa de råd vi har gett kan vi förbättra latensen så att den påverkar oss så lite som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button