Varför köpa en MacBook Pro 13 när MacBook Air visar samma prestanda?

Apple MacBook Pro 13 M2-19 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Förväntad den 15 juli har nya MacBook Air M2 redan sett sin prestanda jämfört med riktmärkena 13-tums MacBook Pro M2. Och i det här fallet skulle de två maskinerna utveckla en datorkraft som är ganska likvärdig.

I sin marknadsföring av MacBook Pro 13 M2, berömmer Apple närvaron av ett aktivt spridningssystem som gör att enheten kan utnyttja ännu bättre än den nya MacBook Air (utan fläktar) kapaciteten hos M2-chippet i de mest krävande uppgifterna. I praktiken verkar det dock som att de två maskinerna utvecklar en mycket likartad prestandanivå.

Gemensamt chip, gemensam prestanda?

Det är i alla fall vad de första riktmärkena antyder, som jämför prestandan för de två nya Apple-maskinerna rakt ut. Vi lär oss av 9to5Mac att M2-chippet på nya MacBook Air skulle samla 1899 poäng i enkelkärnig beräkning och 8965 poäng i multi-core på GeekBench 5. Med några få poäng ligger vi väl på nivån med vad M2-chippet tillåter på nya MacBook Pro 13 , lanserad i slutet av juni. På samma verktyg skördar den senare verkligen 1919 poäng i enkelkärnig och 8928 poäng i flerkärnig. Skillnaden mellan de två Mac-datorerna är därför mycket liten.

WWDC 2022

Om slutsatserna från dessa första tester måste bekräftas när MacBook Air släpps är de inte helt i linje med kommunikationen från Apple, som verkar kämpa för att hitta riktiga argument till förmån för sin MacBook Pro 13 M2. Som en påminnelse säljs enheten 100 euro dyrare än nya MacBook Air, i synnerhet på grund av löftet om lite mer muskulös prestanda.

Djävulskt kraftfulla maskiner i alla fall…

Hur som helst, prestandan som uppnås i båda fallen av det nya M2-chippet är imponerande. Vårt test av MacBook Pro 13 M2 hade också gjort det möjligt för oss att ta måttet på det framsteg som Apple upprätthöll när det gäller energikontroll med detta chip, som kan hårresande datorkraft, inklusive på batteri.

Apple anger för sin del som en påminnelse om att M2-processorn har en CPU-del som är 18 % snabbare än M1-chippet, en 35 % kraftfullare GPU och en 40 % effektivare neuralmotor. En avvikelse på grund av närvaron av en något större vilket tillåter tillägg av fler transistorer trots en etsningsfinhet som bibehålls vid 5 nm.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button