Varför förlorade Renault ZOÉ alla sina stjärnor i Euro NCAP säkerhetstestet?

Renault ZOE 2 © Camille Pinet

Kröntes med fem stjärnor när den släpptes 2013, den Renault ZOE
fick en nolla när man körde om Euro NCAP-testbatteriet denna vecka. Dekryptering.

Farligt, Renault ZOÉ? Detta är vad de senaste resultaten publicerade av Euro NCAP kan antyda, men förklaringen bakom denna nya bedömning är mer komplex.

Strängare kriterier

För att förstå det nya ZOE-betyget måste man först titta på de nya Euro NCAP-ratingvillkoren som har lagts till under åren. Mer allvarligt lämnade den nya vågen ingen chans för fransmännen.

Med 43 % för skydd av vuxna, 52 % för barns och 41 % för fotgängare får ZOE mycket låga poäng, men inte värda en nollpoäng. Tyvärr fick dess 14 % i säkerhetsstöd bättre över sin redan ömtåliga balansräkning. ZOÉ misslyckas här på grund av frånvaron av automatisk nödbromsning på sin instegsmodell. Minsta tröskeln för att göra anspråk på en stjärna är 30 % i varje kategori, den franska kvinnan finner sig därför dödligt saknad.

Man kan därför tro att de franska elfordonens älskling bara är offer för en allt mer komplicerad skala att tillfredsställa, men historien slutar inte där. I sin rapport pekar Euro NCAP på Renault och dess beslut att byta ut sina passagerarkrockkuddar som ursprungligen erbjuder skydd mot bröstkorgen och ansiktet mot mindre effektiva krockkuddar, som endast skyddar bröstkorgen. En defekt som inte förlåter det oberoende europeiska organet. En observation som stöds av den senares sekreterare, Michiel van Ratingen:

Renault var en gång en symbol för trafiksäkerhet och säkerhet. Idag visar de nedslående resultaten från ZOÉ (och Dacia-fjädern) att säkerheten håller på att bli en bortglömd del av märkets övergång till elektrisk “.

Zoe NCAP © NCAP

Renault är inte förvånad över dessa resultat

På tillverkarens sida var dessa resultat förväntade. Via ett pressmeddelande försvarade det franska märket sitt flaggskepp med att påminna om att det är säkert att köra en Renault ZOÉ och att nya ansträngningar kommer att göras för att fortsätta att förbättra säkerheten för fordon som marknadsförs i framtiden.

Om Renault ZOÉ är det första elfordonet som inte tjänar några stjärnor under ett Euro NCAP-test, upplevde Fiat Punto samma missöde 2017. Som en påminnelse var Renault Laguna 2 den första bilen i världen att få alla fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest 2001.

Källor: Teslarati
, Insideevs

Relaterade Artiklar

Back to top button