Varför företag inte migrerar till Windows 11 direkt

Windows 11-logotypbanner #skiva

Studie visar att mindre än hälften av företagsdatorer kan uppgradera till nya idag operativ system från Microsoft.

Windows 11 kommer snart att blåsa ut sitt första ljus, men antagandet av det verkar fortfarande stöta på svårigheter, särskilt i affärer, men ändå Microsofts kärnmål.

Endast 40 % av företagsdatorerna kan uppgradera till Windows 11 utan problem

Nexthink, ett företag specialiserat på IT-rådgivning för företag, har publicerat en studie som visar att endast 40 % av de datorer som för närvarande används i professionella miljöer idag kan migrera till den nya versionen av operativsystemet utan att generera några kostnader eller tidsförlust för administrationen team från varje företag.

Bland de övriga analyserade arbetsstationerna var 25 % av dem nästan redo medan 35 % av datorerna var helt oförberedda för migrering. De senare kräver verkligen uppdateringar och extra arbete för att uppgradera till den nya versionen, vilket innebär extra kostnader och arbetstid.

Bland de olika affärssektorer som granskats av studien indikerar Nexthink att företag som specialiserar sig på konsumentvaror är de där datorer lättast kan migrera till Windows 11. Omvänt har energibolag och energibolag föråldrad mjukvara och hårdvara som gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att hålla sig uppdaterad.

Problemet uppstår även för hälso- och läkemedelsindustrin. Företag i dessa miljöer använder ofta specifik affärsprogramvara som kan vara inkompatibel med Microsofts nya system.

Tre år till att migrera innan Windows 10-supporten upphör

Nexthink har också bedömt den “manuella insats” som krävs för att uppdatera de mer än tre miljoner maskiner som analyserats anonymt. Detta skulle representera inte mindre än 4,21 miljoner timmars arbete som krävs, med en hastighet av 15 minuter per uppgraderad maskin, och inte inklusive mer komplexa installationer.

Företaget uppskattar också en felfrekvens på 15 % vid uppgradering till Windows 11, vilket innebär att mer tid och resurser tilldelas för att uppgradera dem till nästa operativsystem.

Trots dessa problem är det dags för företag att tänka på att uppgradera. Microsoft har verkligen varnat för att från och med den 24 oktober 2025 kommer Windows 11 att bli huvudoperativsystemet för den amerikanska gruppen. Det här datumet kommer stödet för Windows 10 att upphöra, vilket kommer att tvinga individer och företag att migrera för att fortsätta dra nytta av säkerhetskorrigeringar på var och en av deras datorer.

Windows 11

Att ladda ned

Läs meddelandet


8

Windows 11

  • Grafisk omdesign av det framgångsrika gränssnittet
  • Förbättrad snap
  • Effektiva ankargrupper

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Windows 11 är den helt nya versionen av operativsystemet stämplad Microsoft. Förutom ett nytt gränssnitt innehåller denna iteration många nya funktioner som gör det till mer än en enkel uppdatering. Microsoft signerar här en solid bas för framtidens Windows. Installera nu om din dator är kompatibel!

Om samma ämne:
Microsoft gör Windows 11 tillgängligt på datorer som inte stöds… av misstag

Källa: Nexthink pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button