Varför Firefox 98 kan ändra din standardsökmotor

Firefox © © Mozilla

Medan firefox 98 kommer att landa nästa månad, den här kanske bara ändrar din sökmotor som standard utan att ens fråga om ditt samtycke…

Medan Mozilla nyligen tillkännagav sin allians med Meta, ser företaget idag att webbläsaren Firefox anpassar sig till en förändring som inte kommer att glädja alla.

En omöjlig retur?

Genom att installera Firefox 98 på sin dator kan ett visst antal användare verkligen påverkas av en automatisk ändring av deras standardsökmotor från och med mars nästa år. Anledningen för det här? Mozilla sa att de inte kunde få tillstånd att fortsätta erbjuda vissa sökmotorer i Firefox. Närmare bestämt skulle företaget ha presenterat ett avtal för de olika sökmotorerna i fråga som då inte skulle ha undertecknats av alla, vilket skulle leda till att de togs bort från Firefox.

Ett behörighetsproblem därför, som du kommer att varnas för när du startar din webbläsare. Faktum är att du mycket snabbt kommer att kunna se om du är en av de personer som berörs av detta byte av sökmotor eller inte via ett meddelande som kommer att visas högst upp på skärmen. Naturligtvis kommer det alltid att vara möjligt för Mozilla Firefox-användare att välja en annan sökmotor än den som erbjuds som standard. Men för det måste du gå igenom en manuell ändring från en dedikerad sida, som sedan kommer att berätta instruktionerna du ska följa för att ändra din standardsökmotor.

Om samma ämne:
Varför ankomsten av Chrome, Edge och Firefox 100 kan hindra dig från att besöka vissa webbplatser

firefox

Att ladda ned

firefox

  • Sköts av en stiftelse
  • Gratis och säker
  • Snabb

Firefox är fortfarande med i racet och det är i slutändan den äldsta webbläsaren som har kunnat återuppfinna sig själv under decennierna tack vare en ständigt hängiven community.

Firefox är fortfarande med i racet och det är i slutändan den äldsta webbläsaren som har kunnat återuppfinna sig själv under decennierna tack vare en ständigt hängiven community.

Källa: Softpedia nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button