Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge i Task Manager?

Använder sig av Microsoft Edge om du öppnar Aktivitetshanteraren (öppna Aktivitetshanteraren) kommer du att märka det bredvid processen Microsoft Edge kommer att få ett nummer. (Microsoft Edge) Det kan vara 2, 10 eller 17. Om du fortsätter att expandera kommer du att märka att det finns flera instanser av Microsoft Edge även om du bara har en instans igång kant. Varför i Task Manager(Task Manager) har flera instanser Microsoft Edge och uppdateringstjänster Microsoft Edge ?

Varför det finns flera instanser Microsoft Edge ?

Till skillnad från de tidiga dagarna kör varje webbläsare flera instanser. Var och en av flikarna är en process, liksom en förlängning eller något annat som fungerar med huvudprocessen. Om du streamar någon videotjänst som t.ex Netflix bör du också se Media Foundation Protected Pipeline EXE i listan.

Om du avslutar någon av underprocesserna kan du också se en eller flera stängda flikar eller ett tilläggsfel. Se dock till att du inte har några osparade data, annars kommer du inte att kunna återställa.

Detta tillvägagångssätt säkerställer att om en av flikarna misslyckas, förblir resten av flikarna öppna. Tidigare, om någon av flikarna föll, stängdes hela webbläsaren. Detta resulterade i förlust av arbetstillfällen och arbete som inte sparades eller låg däremellan. Att använda en stream gjorde det här enkelt, men det kan vara svårt för den genomsnittliga användaren att se så mycket.

Vad är flera instanser Microsoft Edge-uppdatering ?

Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge och Microsoft Edge Update Service i Task Manager

Enligt Microsoft , detta är ett fel och kommer att åtgärdas snart. Asper den här tråden i Microsoft Answers (tråd i Microsoft Answer) av Alexandra-R : Detta är oavsiktligt beteende och teamet arbetar på att fixa. Jag kommer att uppdatera här när en korrigering är tillgänglig så att de av er som har tagit bort/låst den körbara filen på grund av dessa ytterligare processer kan uppdatera den manuellt.

MicrosoftEdgeUpdate.exe är en process som ofta kopplas till Microsoft Server för att testa och ladda ner nya webbläsarfunktioner Microsoft Edge. Även om flera trådar kan laddas för att påskynda processen, är det ett problem om det finns för många. Ändå, Microsoft kan minska antalet instanser, men det blir helt enkelt färre av dem.

Jag hoppas att inlägget förklarade för dig varför i Aktivitetshanteraren(Task Manager) har flera instanser Microsoft Edge och uppdateringstjänster Microsoft Edge .

Ansluten(Relaterat) : Hur man stoppar flera Chrome-processer från att köras i Aktivitetshanteraren.

När man använder Microsoft Edge, om du öppnar Aktivitetshanteraren kommer du att märka att det kommer att finnas ett nummer som nämns mot processen. Det kan vara 2 eller 10 eller 17. Om du expanderar ytterligare kommer du att notera att det finns flera instanser av Microsoft Edge även om du bara har en instans av Edge igång. Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge och Microsoft Edge-uppdateringstjänsten i Aktivitetshanteraren?

Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge och Microsoft Edge-uppdateringstjänsten i Task Manager

Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge?

Till skillnad från tidiga dagar, kör varje webbläsare flera instanser. Var och en av flikarna är en process, så även tillägget eller något annat som körs med den primära processen. Om du streamar någon videotjänst som Netflix bör du också se Media Foundation Protected Pipeline EXE i listan.

Om du dödar någon av underprocesserna kan du också stänga en eller flera av flikarna eller en förlängning krascha. Se dock till att du inte har något osparat arbete, annars kanske du inte kan återställa.

Detta tillvägagångssätt säkerställer att om en av flikarna kraschar, förblir resten av flikarna öppna. Tidigare, om någon av flikarna kraschade, tog den ner hela webbläsaren. Detta resulterade i förlust av arbete och arbete som inte sparades eller låg mitt emellan av något. Att använda tråd gjorde det enkelt, men det kan vara överväldigande för så många för en vanlig användare att se.

Vad finns det för flera instanser av Microsoft Edge Update?

Varför finns det flera instanser av Microsoft Edge och Microsoft Edge-uppdateringstjänsten i Task Manager

Enligt Microsoft är detta en bugg och kommer att åtgärdas inom kort. Asper den här tråden i Microsoft Answers av Alexandra-R: Detta är inte avsett beteende, och teamet arbetar på att släppa en fix. Jag kommer att uppdatera här när korrigeringen är tillgänglig så att de av er som har tagit bort/blockerat den körbara filen på grund av dessa extra processer kan uppdatera manuellt.

MicrosoftEdgeUpdate.exe är en process som ofta ansluter till Microsoft Server för att kontrollera och ladda ner nya funktioner i webbläsaren Microsoft Edge. Även om det kan finnas flera trådar att ladda ner för att påskynda processen, men om det finns för många är det ett problem. Som sagt, Microsoft kan minska antalet instanser, men det kommer att finnas där bara färre.

Jag hoppas att inlägget förklarade för dig varför det finns flera instanser av Microsoft Edge och Microsoft Edge-uppdateringstjänsten i Task Manager.

relaterad: Så här stoppar du flera Chrome-processer från att köras i Aktivitetshanteraren.

Relaterade Artiklar

Back to top button