Varför får jag inte YouTube-aviseringar i min e-post eller Android? – Lösning

Om du har prenumererat på många YouTube-kanaler under en längre tid har du säkert råkat ut för att aviseringarna inte når din mobil. Det är därför vi idag kommer att förklara i detalj allt du behöver veta varför youtube-aviseringar alltid nå dig på din Android-enhet .

Steg för att fixa YouTube-aviseringar på min Android

Om du inte visste det finns det i YouTube-appen en liten kontrollpanel där du kan konfigurera aviseringsprioriteten för varje kanal du prenumererar på. Du kan med andra ord stänga av aviseringar från en kanal utan att avsluta prenumerationen eller prioritera vissa kanaler.

I den här nya artikeln kommer vi att visa dig stegen att följa fixa youtube-aviseringar på din Android speciellt om du märker att aviseringar från vissa kanaler inte når dig. Lyckligtvis går detta att fixa och här visar vi dig lösningen.

  • Först och främst rekommenderar vi att du laddar ner den senaste versionen av YouTube-appen från Google Play Butik på din Android-enhet.
  • Öppna sedan appen och välj alternativet “Prenumerationer” som du hittar längst ner på huvudmenyskärmen, precis bredvid alternativet “Aviseringar”.
  • Därefter öppnas en lista där alla aviseringar för de kanaler du tidigare prenumererat på finns och en del där du kan använd filter för dessa meddelanden.

  • Du kommer också att se ett alternativ som säger “Hantera” som är högst upp på skärmen, som du bör trycka på.
  • Du kommer nu att dirigeras till kontrollpanelen för meddelanden där, bredvid din YouTube-kanalprenumerationer, du kommer att se en klocka.
  • Under’ aktivering av meddelandeklocka, flera alternativ visas: alla, markerade och inga. Normalt är det “markerade” alternativet det som är aktiverat som standard. Du kan dock ändra detta, om du till exempel vill att alla notiser från en specifik kanal ska nå dig ska du välja alternativet som säger “Alla”.
  • Å andra sidan berättar vi att det inte finns något automatiskt sätt att konfigurera alla kanalaviseringar på ett enkelt sätt. Du måste med andra ord konfigurera manuellt aviseringsprioritet för varje kanal separat.

Varför får jag inte YouTube-aviseringar i min e-post?

Som vi väl vet har YouTube präglats av att skicka ut notiser om ny aktivitet från de kanaler vi prenumererar på. Så pass att de under några månader bestämde sig för att skicka e-postnotiser till alla användare, vilket som tur var inte varade länge.

Under en tid har YouTube-aviseringar når inte rutan av reception av redogörelser för användare från google . Även om det är sant att det fungerade ett tag, sa Google-utvecklare att mindre än 1 % av meddelandena som skickades via e-post öppnades och uppgav också att dessa typer av e-postmeddelanden avsevärt överbelastade användarnas mottagning.

Denna åtgärd ersatte inte mobila push-aviseringar vid den tiden, utan fungerade snarare som en extra avisering, eftersom många användare klagade på att YouTube inte alltid aviserade när kanaler laddade upp videor eller renderade direkt, vilket det var svårt att titta på youtube-videor i tid.

Faktum är att Google har försäkrat att eliminering av e-postmeddelanden skulle minska antal besök på YouTube-kanaler. Det är ärligt talat en lättnad att de tog bort den här åtgärden, eftersom det var väldigt irriterande att ha både e-post och meddelandefält full av varningar från en plattform.

Å andra sidan, det faktum att YouTube inte längre meddelar dig via e-post, betyder inte att de kommer att sluta skicka reklam-e-postmeddelanden med andra tjänster på plattformen. De kommer med andra ord att fokusera på att skicka oss viktiga nyheter om medlemskap eller förändringar i plattformen, istället för att fylla vår inkorg med aviseringar om de kanaler vi prenumererar på.

Om denna information har varit användbar för dig, överväg att dela den med alla dina kontakter så att de kan lära sig hur man konfigurerar YouTube-aviseringar på Android så att de inte missar någon video.

Relaterade Artiklar

Back to top button