Varför du snart bör se fler annonser på iPhone- och iPad-appar

Apple-annonsering © © Apple

Tillverkaren överväger att integrera annonser i några av sina interna applikationer.

Marknaden för onlineannonsering har aldrig riktigt investerats av Apple de senaste åren, men saker och ting kan förändras snabbt.

En diskret men lönsam reklamverksamhet

Apple erbjuder för närvarande reklam i App Store genom sin sökmotor. Sponsrade annonser placeras överst på resultatlistan för att inbjuda dig att upptäcka ny programvara för din iPhone relaterad till din fråga. Vi fick också veta nyligen att Apple skulle lägga till nya annonsplatser i App Store, särskilt på startsidan via sponsrade artiklar.

I USA och engelsktalande länder placerar Apple även annonser i appen News and Stocks. Apple TV+ sparas inte heller: reklam har dykt upp under baseballmatcher, rättigheterna som streamingtjänsten förvärvade för några veckor sedan.

Den här verksamheten är inte lika stor som en Google eller en Meta, men bör ändå inbringa nästan 4 miljarder dollar enbart för detta år 2022. En stor ekonomisk oväntade oväntad skull för Apple, som kommer att fylla kassan för sin tjänsteverksamhet, som nu står för 25 % av sina kvartalsintäkter.

Apple vill utveckla sina tjänster och vill öka annonsutrymmet

Apple skulle vilja påskynda tillväxten av sin reklamverksamhet snabbt och Mark Gurmann, journalist på Bloomberg specialiserat på Apple-nyheter, tror sig veta vilka applikationer som kan visa kommersiella annonser under de kommande månaderna.

Apple Maps kan i framtiden, och liksom Google Maps, erbjuda dig banners under dina sökningar, för att upptäcka företag nära dig och vars ägare har gått med på att betala några euro för att få de bästa platserna.

Apple Podcasts och Apple Books kan också snart välkomna reklam under din navigering, och man kan föreställa sig att, precis som Disney+ eller Netflix, lägger Apple TV+ till sin katalog ett mer prisvärt erbjudande men åtföljs av reklamsidor.

Den kaliforniska jätten vill dock särskilja sig från sina konkurrenter och lyfter hela tiden framTransparens för appspårning (ATT), dess system som drastiskt begränsar insamlingen av användarnas personuppgifter. Denna nya mekanism har fått digitala spelare att förlora miljarder dollar, och i synnerhet Meta, som har aviserat en förlust på 10 miljarder dollar sedan införandet av ATT 2021.

Apples appar omfattas av samma ordning som programvara från tredje part, och Apple säger att nästan tre fjärdedelar av dess kunder har valt bort personliga annonser i App Store. Det betyder dock inte att annonserna försvinner, och Apple-fans bör förvänta sig att se mer av dem under de kommande månaderna.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button