Varför du inte borde använda Windows XP längre

Fastän Windows XP släpptes redan 2001, det är fortfarande bra operativ system(operativ system) . Han är stabil, “Startknapp(Startknapp)” och gör sitt jobb. Det är därför det bokstavligen finns hundratals miljoner datorer som fortfarande har det installerat. Faktum är att den är så populär att den är den näst mest installerade operativsystem(operativsystem) i världen, bara något sämre än Windows 7 .

Tyvärr är detta inte särskilt bra. Orsak i Microsoft . Fortfarande Microsoft förlängde tidsfristen för henne att avsluta stödet Windows XP men nu ser det ut som att de verkligen kommer att döda henne. åtta april(8 april) 2014 Microsoft stoppa stödet helt Windows XP . Detta är stora nyheter eftersom det betyder att om cirka fyra månader kommer miljontals datorer att vara sårbara för hackare.

Slut på support betyder det Microsoft kommer inte längre att tillhandahålla teknisk assistans till företag eller konsumenter vid felsökning Windows XP . Dessutom, ännu viktigare, Microsoft kommer inte längre att släppa några säkerhetskorrigeringar eller uppdateringar för operativ system(operativ system) . Dessutom, efter detta datum kommer du inte ens att kunna ladda ner gratis Antivirus mjukvara (Antivirus mjukvara)Microsoft Security Essentials för Windows XP.

Detta är riktigt dåliga nyheter för alla som har Windows XP installeras efter detta datum eftersom i (Windows XP)Windows XP Bokstavligen hundratals säkerhetsbrister upptäcks varje år, och när supporten upphör kommer alla dessa säkerhetshål att utnyttjas av hackare och det kommer bokstavligen inte att finnas några. vara vad som helst för att stoppa dem.

Flera chefer Microsoft också öppet sagt att företag och användare som inte uppdaterar operativ system(operativsystem) eller inte köper en ny PC kommer att utsättas för många nya attacker. En möjlig lösning, om du fortfarande måste använda XP av någon anledning, är att koppla ur datorn från Internet(Internet). Uppenbarligen kan datorn fortfarande infekteras genom lokalt nätverk(LAN-nätverk), men du kommer att ha en bättre chans än om den var ansluten direkt till Internet(Internet).

För alla företag som behöver stöd Windows XP efter deadline i april 2014(april 2014) år, det finns ett annat alternativ – installera Windows Server 2003 . Windows Server 2003 använder samma kärna som Windows XP , och kan därför köra alla samma applikationer utan några kompatibilitetsproblem. Stöd Windows Server 2003 slutar inte innan 15 juli(15 juli) 2015 så att du kan få ett extra år på dig att uppdatera dina appar till den nyare operativ system(operativ system) .

Windows server 2003

När det gäller konsumenter, enligt Microsofts officiella uttalande, skulle de vilja att du uppgraderar till Windows 8.1 .

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/end-support-help

Ytterligare ett skäl till att byta från Windows XP på Windows 7 eller Windows 8 är att du kan använda den senaste programvara och enheter(programvara och enheter) på din dator. XP är så gammalt att många nya program helt enkelt inte kan köras på det. Dessutom kanske vissa nya enheter och prylar inte känns igen ordentligt av systemet.

Uppgraderar en gammal PC till Windows 8 faktiskt ingen dålig idé. För en tid sedan skrev jag ett inlägg om hur man återupplivar en gammal PC genom att installera Windows 8 . Systemkraven är ganska låga vilket innebär att du kan installera det på ganska gammal hårdvara. Självklart måste man köpa Windows 8 Uppgradera som för närvarande kostar runt $119, men det kan vara ett bättre alternativ än att köpa en ny dator.

windows 81

Om du installerar Windows 8 och får något felmeddelande om att CPU inte är kompatibel, följ länken. Jag installerade personligen Windows (Windows 8.1)8.1(Windows 8.1) på ett par äldre datorer hemma och de är bra för webbsurfning, e-post, video, nyheter, etc. d(Startknapp) . hålls tillbaka på grund av brist startknapp(Startknapp)”, i 8.1 är det inte så illa längre.

Vad du än gör om du inte uppgraderar Windows XP-dator(Windows XP-dator), se till att det inte finns några viktiga data på den, eftersom allt kommer att vara i fara. Men om den är ansluten till ditt lokala nätverk kan en hackare fortfarande ta kontroll över dator med XP(XP-maskin) och sedan orsaka förödelse på andra datorer i nätverket, så det är bäst att bli av med det helt och hållet Windows XP . Om det inte fungerar, skriv i kommentarerna varför!

Även om Windows XP släpptes redan 2001, är det fortfarande ett ganska bra operativsystem. Den är stabil, har en startknapp och får jobbet gjort. Det är därför det finns bokstavligen hundratals miljoner datorer som fortfarande har det installerat. Det är faktiskt så populärt att det är det näst mest installerade operativsystemet i världen, bara en liten bit efter Windows 7.

Tyvärr är detta inte riktigt bra. Anledningen är Microsoft. Hittills har Microsoft förlängt tidsfristen för när det skulle släppa stödet för Windows XP, men nu verkar det som att de verkligen kommer att döda det. Den 8 april 2014 kommer Microsoft att sluta stödja Windows XP helt. Detta är stora nyheter eftersom det betyder att det om cirka fyra månader kommer att finnas miljontals datorer som kommer att vara sårbara för hackare.

os marknadsandel

Slut på support innebär att Microsoft inte längre kommer att tillhandahålla teknisk assistans till företag eller konsumenter för felsökning av Windows XP. Dessutom och ännu viktigare kommer Microsoft inte längre att tillhandahålla några säkerhetskorrigeringar eller uppdateringar för operativsystemet. Utöver det kommer du inte ens att kunna ladda ner Microsoft Security Essentials för Windows XP, det kostnadsfria antivirusprogrammet, efter detta datum.

Detta är riktigt dåliga nyheter för alla som har Windows XP installerat efter detta datum eftersom det finns bokstavligen hundratals säkerhetsbrister som upptäcks i Windows XP varje år och när supporten upphör kommer alla dessa säkerhetshål att utnyttjas av hackare och det kommer bokstavligen inte att göra det. vara vad som helst för att stoppa dem.

Flera Microsoft-chefer har också öppet uttalat att företag och användare som inte uppdaterar operativsystemet eller köper en ny PC kommer att vara öppna för många nya attacker. En möjlig lösning om du fortfarande måste använda XP av någon anledning är att koppla bort datorn från Internet. Uppenbarligen kan datorn fortfarande infekteras över LAN-nätverket, men du har en bättre chans än om den är ansluten direkt till Internet.

För alla företag som behöver support för Windows XP efter deadline i april 2014, är ett annat alternativ att installera Windows Server 2003. Windows Server 2003 använder samma kärna som Windows XP och kan därför köra alla samma appar utan några kompatibilitetsproblem. Support för Windows Server 2003 upphör inte förrän den 15 juli 2015, så du kan få ett extra år på dig att uppgradera dina appar till ett nyare operativsystem.

Windows server 2003

När det gäller konsumenter, enligt Microsofts officiella uttalande, skulle de älska att du uppgraderar till Windows 8.1.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/end-support-help

Den andra anledningen till att uppgradera från Windows XP till Windows 7 eller Windows 8 är så att du kan använda den senaste programvaran och enheterna med din dator. XP är så gammalt att mycket ny programvara helt enkelt inte kommer att köras på den. Dessutom kanske vissa nyare enheter och prylar inte känns igen av systemet ordentligt.

Att uppgradera en gammal dator till Windows 8 är faktiskt ingen dålig idé. Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om att vitalisera en gammal dator genom att installera Windows 8 på den. Systemkraven är ganska låga, vilket innebär att du kan installera det på ganska gammal hårdvara. Naturligtvis måste du köpa Windows 8 Upgrade, som för närvarande kostar runt $119, men det kan vara ett bättre alternativ än att köpa en ny dator helt och hållet.

windows 81

Om du installerar Windows 8 och du får något slags fel om att CPU:n inte är kompatibel, kolla in länken. Jag har personligen installerat Windows 8.1 på ett par gamla stationära datorer hemma och de fungerar utmärkt för att surfa, e-posta, titta på videor, läsa nyheter, etc. Med Windows 8.1 får du liksom tillbaka Start-knappen, så om du har hållit tillbaka på grund av avsaknaden av en Start-knapp är det inte så illa längre i 8.1.

Vad du än gör, om du inte uppgraderar en Windows XP-dator, se till att du inte har några viktiga data på den eftersom allt kommer att vara i fara. Men om den är ansluten till ditt lokala nätverk kan en hackare fortfarande ta kontroll över XP-maskinen och sedan orsaka förödelse på andra datorer i nätverket, så egentligen är det bästa att bli av med Windows XP helt och hållet. Om du inte kan berätta varför i kommentarerna!

Relaterade Artiklar

Back to top button