Varför är Apples Studio Display så tjock?

Apple Studio Display © © Apple

Studio Display är den senaste extern skärm från Apple, som presenterades under sin keynote-sändning i mars förra året. Den följer med Mac Studio, en kompakt dator för behoven hos kreativa och frilansare.

Ingenjörerna av märket Apple bestämde sig för att sätta in strömförsörjningen på baksidan av skärmen, vilket leder till en förtjockning av höljet.

Apple har gjort livet komplicerat för att integrera strömförsörjningen på baksidan av sin senaste skärm

Släppt för några dagar sedan nu, har Studio Display gått över i experthänderna på iFixit-teamen som, som vanligt, tog nöjet att demontera den externa skärmen för att analysera dess design.

Den här skärmen är mycket inspirerad av iMac (2021), Apples allt-i-ett-dator och dess design. Den mest uppmärksamma kommer dock ha märkt att fodralet är nästan dubbelt så tjockt som det mycket tunna på iMac.

Förklaringen är att Apple har tagit fram ett komplext system som innehåller två strömkort, kylda av två fläktar som tar upp en betydande mängd utrymme i Studio Display, istället för en extern strömförsörjning som på ‘iMac. Dessa fläktar är lika tunna som breda för att minska ljudet under drift och återigen ta upp plats på enhetens baksida.

A13 Bionic SoC och 64 GB lagring samt frontkameran är omvänt väldigt diskreta. På sidorna hittar vi hela ljuddelen med resonansboxar som gör att du kan skapa kraftfull bas utan att skaka skärmen och högtalarna placerade i botten.

Det råder ingen tvekan om att denna snygga design, som i hög grad liknar en Macs, delvis förklarar det mycket höga priset på 1 749 euro som Apple begärde vid beställning.

Om samma ämne:
Mac Studio: Apple presenterar sin kompakta Mac Pro och en ny extern skärm

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button