Varför ankomsten av Chrome, Edge och Firefox 100 kan hindra dig från att besöka vissa webbplatser

Google Chrome på Android © Pixabay

Årets återkomst 2000 bugg? Många specialister fruktade vid den tiden att övergången till det nya millenniet skulle skapa en datorkatastrof, eftersom datorer inte kunde känna igen datum efter år 1999.

Firefox och Google Chrome 100 kan bli offer för detta problem, i mindre skala. Dessa versioner kan verkligen bryta vissa webbplatser på grund av en inställning som hindrar dem från att läsa versionsnumret för båda webbläsarna.

Buggar som kommer med Firefox och Chrome 100?

Webbläsarnumret är inte bara en enkel indikator för att veta vilken version av programvaran som används. Det är också en signal som skickas till webbplatser (Användaragent) som gör det möjligt att identifiera delar av användarnas datorkonfiguration. En serie siffror och bokstäver som kan ge problem när man går från två till tre siffror för att identifiera version 100 av Chrome och Firefox.

Som rapporterats pipande dator, Mozilla har redan genomfört flera tester förra året för att ta reda på om bytet till Firefox 100 skulle innebära stora fel. Ett fåtal sajter har påverkats, inklusive stora namn som HBO Go, Bethesda eller Yahoo. Buggar som förhindrade åtkomst till de berörda webbplatserna via felmeddelanden som “den här webbläsaren stöds inte”, men även med 403-fel till exempel.

För att övervinna den här typen av problem tillhandahåller Chrome och Firefox en backupplan som består av att frysa deras version till 99 genom att flytta det verkliga numret till nästa block. Användaragenten för Mozilla-webbläsaren skulle till exempel inte vara Firefox/100.0 utan Firefox/99.100. ” Strategin kommer att bero på vikten av brott “, specificerar ändå Mozilla på sin blogg. I väntan på implementeringen av Firefox 100 den 3 maj och Chrome 100 den 29 mars fortsätter interna tester för att utvärdera varje lösning.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button