Vår smak vid bordet skulle vara kopplad till våra gener

Var och en av oss har olika smaker när det gäller mat eftersom det finns de som älskar kryddig mat, några kryddiga, de som älskar söta och delikata smaker. Kort sagt, vi har alla väldigt varierande smaker. Men har du någonsin undrat varför vi gillar något som kanske någon annan hatar eller vice versa? Det verkar som om vår smak vid bordet är kopplad till våra gener, vilket i sin tur också skulle påverka utvecklingen av vissa sjukdomar relaterade till matvanor.

Detta visar en nyligen publicerad studie publicerad på tidskriftens sidor Naturen Mänskligt beteende. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånOsaka universitet Han föddes i Riken Center som har undersökt samband mellan gener och mat. Forskarna, i synnerhet, skulle ha funnit att inte bara vissa genetiska varianter de skulle påverka vårt smakar vid bordetmen de skulle också vara förknippade med uppkomsten av vissa livsmedelsrelaterade sjukdomar som till exempel diabetes och den cancer.

Vår smak beror på vårt genetiska arv: vetenskapen bevisar det

Om vi ​​fram till nu kommit överens om att vi “Vi är vad vi äter” från och med idag kan vi med säkerhet säga det “Vi äter också vad vi är”. För sitt arbete analyserade forskarna matvanorna över 160 000 japaner studerar i synnerhet generna hos deltagarna utgående från deras smak vid bordet. Ur deras analyser kom de fram minst tio föreningar mellan kost och genom fyra relaterat till konsumtion av kaffe e tre till alkoholens. Dessutom fann de att en speciell genvariation i samband med konsumtionen av dessa drycker var det kopplat till nästan alla matvanor som beaktades.

Det här är intressanta resultat och de kan hjälpa till att bygga ett hälsosammare samhälle eftersom vi känner till vår genetiska smak för vissa livsmedel kommer det också att vara möjligt att identifiera de som tenderar att missbruka dem, förhindra skada.

Relaterade Artiklar

Back to top button