Var kan jag hitta Windows 10 uppdateringsfrekvens? Hur ändrar man det?

Du måste hitta skärmens uppdateringsfrekvens för en PC, laptop eller surfplatta med Windows 10? Vill du sänka uppdateringsfrekvensen till 60Hz eller mindre? Eller kanske du har en spelmonitor och vill öka den till något som 120Hz eller 144Hz? Vad du än vill göra av det så är du på rätt plats. Här hittar du uppdateringsfrekvensen Windows 10 och hur du ändrar det till önskat värde:

Hur man hittar och ändrar uppdateringsfrekvensen i en app Inställningar “(Inställningar)

Windows 10 det bästa stället att se och kontrollera uppdateringsfrekvensen är ” inställningar(inställningar)”. Öppna “Inställningar (Öppna inställningar)”: ett sätt att göra detta är att klicka eller trycka på ” Start(Start)” och sedan “Inställningar(Inställningar) ” . Eller tryck på tangenterna samtidigt Windows + I på tangentbordet. Öppna sedan ” Systemet(Systemet)”.

inställningar (Inställningar)Windows 10 gå till “Systemet”.(Systemet)

Se till att fliken till vänster är vald Visa “. (Display) Scrolla ner till höger för att länka “Avancerade visningsalternativ”(“Avancerade skärminställningar”) och klicka eller tryck på den.

Klicka eller tryck på Avancerade visningsalternativ.

Klick(Klicka) eller tryck på ” Ytterligare(Avancerade) visningsalternativ”.

RÅD:(TIPS:) Du kan också lära dig hur du ändrar skärmupplösningen och gör text och ikoner större i Windows 10.

Ett fönster öppnas Ytterligare visningsalternativ. (Avancerade skärminställningar) Om du har flera skärmar anslutna till din Windows 10-dator, välj det från rullgardinsmenyn “Välj display”. (“Välj display”) Sedan i avsnittet ” Informationsdisplay(Visa information) » du kommer att se den aktuella uppdateringsfrekvensen i Hz som visas nedan.

Visa aktuell uppdateringsfrekvens

Visa aktuell uppdateringsfrekvens

För att ändra uppdateringsfrekvensen, klicka eller tryck på ” Uppdateringshastighet » och välj önskad frekvens. (Uppdateringshastighet) Beroende på din skärm kan detta vara 144Hz, 120Hz, 60Hz eller mindre. De visade värdena beror på vilken displaymodell du använder och drivrutinerna som är installerade i din Windows 10 för grafikkort och display.

Ställ in uppdateringsfrekvensen

Ställ in uppdateringsfrekvensen

När du har valt en ny uppdateringsfrekvens kommer du att bli tillfrågad om du vill spara dina nya skärminställningar. Klicka på för att tillämpa den nya uppdateringsfrekvensen “Spara ändringar”(Behåll ändringar) . Om du klickar på ” Återupprätta(Återställ) ” eller vänta tills bekräftelsedialogrutan försvinner, skärmen återgår automatiskt till föregående uppdateringsfrekvens.

Bekräfta att du vill spara de nya inställningarna

Bekräfta att du vill spara de nya inställningarna

Hur man ser och ändrar uppdateringsfrekvensen i ett fönster egenskaper för videoadapter(Bildskärmsadapteregenskaper)

Denna metod var tillgänglig i den gamla kontrollpanelen från Windows 7 och det fungerar fortfarande Windows 10 även om det ibland inte låter dig ändra uppdateringsfrekvensen, bara se det. Först(Först) öppna fönstret Kör (Windows + R) och kopiera och klistra in följande kommando: rundll32.exe display.dll, ShowAdapterSettings 1 . Klicka eller tryck sedan på OK eller klicka Stiga på på tangentbordet.

rundll32.exe display.dll, ShowAdapterSettings 1

rundll32.exe display.dll, ShowAdapterSettings 1

Ditt grafikkortsegenskaper öppnas och det bör se ut ungefär som skärmdumpen nedan.

Egenskaper för ditt grafikkort

Egenskaper för ditt grafikkort

Gå till ” Övervaka(Monitor) “, där du kan se det i fältet ” Skärmuppdateringsfrekvens(Skärmens uppdateringsfrekvens) » Visar aktuell frekvens. För att ändra det, klicka på det och välj ett nytt värde från rullgardinsmenyn. Klicka sedan OK att tillämpa den.

Gå till

Gå till ” Övervaka”(Övervaka) och ställ in uppdateringsfrekvensen.

VIKTIG:(VIKTIGT:) Microsoft bestämde sig för att ersätta den gamla kontrollpanel(Kontrollpanelen) (ersätter den gamla kontrollpanelen) applikationen ” inställningar(Inställningar) ” . Vi förväntar oss att den här metoden fungerar på färre datorer och enheter med Windows 10. Inom en snar framtid kan den helt upphöra och bli värdelös.

Så här ser du uppdateringsfrekvensen Windows 10 från (Windows 10)cmd eller PowerShell

Om du gillar kommandon kan du snabbt se uppdateringshastigheten som används genom att öppna kommandotolken (öppna kommandotolken) eller köra PowerShell (starta PowerShell) , vilket du föredrar. Spring sedan “wmic PATH Win32_videocontroller få aktuell refreshrate” (utan citattecken) och klicka Stiga på på tangentbordet. Du bör se värdet CurrentRefreshRate som visas i skärmdumpen nedan.

Visa uppdateringsfrekvens i PowerShell

Visa uppdateringsfrekvens i PowerShell

Tyvärr har Windows 10 inget kommando som du kan köra för att ställa in önskat uppdateringsfrekvensvärde.

Vad är din skärmuppdateringsfrekvens? Vilken kurs satte du?

Innan du stänger den här guiden, vänligen låt oss veta vad din bildskärmsuppdateringsfrekvens var när du började följa den här guiden och vilket värde du ställde in. Är det 60Hz, 120Hz, 144Hz eller något annat värde? Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss dela uppdateringsfrekvensen. 🙂

Behöver du hitta skärmuppdateringsfrekvensen för din Windows 10-dator, bärbara dator eller surfplatta? Vill du sänka uppdateringsfrekvensen till 60 Hz eller mindre? Eller kanske du har en spelmonitor och vill öka den till ett värde som 120 Hz eller 144 Hz? Oavsett vilken av dessa saker du vill göra, är du på rätt plats. Här hittar du uppdateringsfrekvensen i Windows 10 och hur du ändrar den till ett värde du vill ha:

Hur du hittar och ändrar din uppdateringsfrekvens från appen Inställningar

I Windows 10 är appen det bästa stället att se och hantera uppdateringsfrekvensen. Öppna Inställningar: ett sätt att göra det är att klicka eller trycka på och sedan . alternativt, tryck på tangenterna på ditt tangentbord samtidigt. Öppna sedan avsnittet.

I Windows 10 Inställningar, gå till System

I Windows 10 Inställningar, gå till System

Se till att fliken är markerad i kolumnen till vänster. Till höger, scrolla ner till länken och klicka eller tryck på den.

Klicka eller tryck på Avancerade skärminställningar

Klicka eller tryck på Avancerade skärminställningar

DRICKS: Du kanske också vill veta hur du ändrar skärmupplösningen och gör text och ikoner större i Windows 10.

Fönstret öppnas. Om du har mer än en bildskärm ansluten till din Windows 10-dator, välj den från rullgardinsmenyn. Sedan, i avsnittet, ser du den aktuella uppdateringsfrekvensen i Hz, som markerats nedan.

Se aktuell uppdateringsfrekvens

Se aktuell uppdateringsfrekvens

För att ändra uppdateringsfrekvensen, klicka eller tryck på rullgardinsmenyn och välj den frekvens du vill ha. Beroende på din skärm kan den vara 144 Hz, 120 Hz, 60 Hz eller mindre. Värdena du ser beror på vilken modell av skärmen du använder och drivrutinerna installerade i Windows 10 för grafikkortet och skärmen.

Ställ in uppdateringsfrekvensen

Ställ in uppdateringsfrekvensen

När du har valt den nya uppdateringsfrekvensen tillfrågas du om du vill behålla dina nya skärminställningar. För att tillämpa den nya uppdateringsfrekvensen, tryck på . Om du trycker på eller väntar på att bekräftelsedialogrutan försvinner, återgår skärmen automatiskt till föregående uppdateringsfrekvens.

Bekräfta att du vill behålla de nya inställningarna

Bekräfta att du vill behålla de nya inställningarna

Hur du ser och ändrar din uppdateringsfrekvens från fönstret Egenskaper för bildskärmsadapter

Denna metod var tillgänglig i den gamla kontrollpanelen från Windows 7, och den fungerar fortfarande i Windows 10 också, även om den ibland inte tillåter dig att ändra uppdateringsfrekvensen, bara se den. Öppna först fönstret Kör (Windows + R) och kopiera och klistra in följande kommando: . Klicka eller tryck sedan på eller tryck på på tangentbordet.

rundll32.exe display.dll, ShowAdapterSettings 1

rundll32.exe display.dll, ShowAdapterSettings 1

Egenskapsfönstret för ditt grafikkort öppnas och det bör se ut som på skärmdumpen nedan.

Egenskaperna för ditt grafikkort

Egenskaperna för ditt grafikkort

Gå till fliken, där du ser fältet visa aktuell kurs. För att ändra det, klicka på det och välj ett nytt värde från rullgardinsmenyn. Tryck sedan på för att tillämpa den.

Gå till Monitor och ställ in uppdateringsfrekvensen

Gå till Monitor och ställ in uppdateringsfrekvensen

VIKTIG: Microsoft har gjort en poäng med att ersätta det gamla med appen. Vi förväntar oss att den här metoden fungerar på allt färre Windows 10-datorer och -enheter. Inom en snar framtid kan den fasas ut helt och bli värdelös.

Så här visar du Windows 10-uppdateringsfrekvensen från CMD eller PowerShell

Om du älskar kommandon kan du snabbt se uppdateringsfrekvensen som används genom att öppna kommandotolken eller starta PowerShell, beroende på vad du föredrar. Kör sedan (utan citattecken) och tryck på på ditt tangentbord. Du bör se CurrentRefreshRate-värdet visas som i skärmdumpen nedan.

Se uppdateringsfrekvensen i PowerShell

Se uppdateringsfrekvensen i PowerShell

Tyvärr har Windows 10 inget kommando som du kan köra för att ställa in uppdateringsfrekvensen till ett värde du vill ha.

Vad är din skärms uppdateringsfrekvens? Vilken kurs satte du?

Innan du stänger den här handledningen, berätta för oss vad din bildskärms uppdateringsfrekvens var när du började följa den här guiden och vilket värde du har ställt in den på. Är det 60 Hz, 120 Hz, 144 Hz eller något annat värde? Kommentera nedan och låt oss dela uppdateringsfrekvenser. 🙂

Relaterade Artiklar

Back to top button