Var är sidofältet i Windows 7?

Vissa älskade honom och andra hatade honom. Var du än är i detta spektrum, Microsoft presenterade oss sidofältet(Sidofält) in Windows Vista .

Men många användare som uppgraderar till Windows 7 blev förvånade över det sidopanel(Sidofält) är inte en del av Aero Desktop . Ta reda på vad som hände sidopanel(Sidofält) in Windows 7 och hur man använder prylar i Windows 7 utan henne.

Windows Vista Sidebar

Presenteras i Windows Vista sidopanel(Sidebar) var platsen där en annan ny funktion i det nya operativsystemet fanns. Prylar är små program skapade av XML-filer(XML), HTML och bilder som kan placeras på sidofältet(Sidofält) in Windows Vista .

Tyvärr var det många som inte tyckte att sidofältet eller prylarna som placerades på den var särskilt användbara. Detta gällde särskilt för när Perspektiv släpptes. Många hemanvändare hade inte widescreen-skärmar, och sidopanel(Sidofältet) tog för mycket plats på skrivbordet.

försvinnande sidofältet(Sidofält) , när de inte användes, gjorde det typ omöjligt att placera prylar på skrivbordet eftersom de inte var lätta att se när de behövdes.

Windows 7 och Sidebar

Inse att hon inte blev väl mottagen Perspektiv , Microsoft omgjorda sidan grundligt panel in (Sidofält)Windows 7 . Prylar placeras nu på skrivbordet och användare kan placera dem var som helst på skärmen, inte olikt andra fönster som t.ex. Windows utforskaren(Windows utforskaren).

Prylar som flyter på skrivbordet i Windows 7

En av anledningarna till översynen var att göra plats för ytterligare en ny funktion i Windows 7 . Som namnet antyder är Aero Snap en funktion i Aero Desktop (Aero Snap är en funktion i Aero Desktop) som låter användare fästa fönster och program till vänster och höger kanter av skärmen genom att sträcka ut fönstret till ytterkanterna . Genom att dra ett fönster till toppen av skärmen kan användaren omedelbart maximera vilket fönster som helst.

Det är troligt att sidopanel(Sidofält) med dess auto-hide-funktion kommer att vara i vägen Aero Snap . Följaktligen finns nu prylar var som helst som användaren önskar, som flytande föremål snarare än statiskt fästa på en speciell behållare.

Sidebar-prylar i Windows 7

I sanning, Microsoft tog inte bort sidofältet(Sidofält) av Windows 7 . Det är, det är bara inte en statisk behållare längre. Prylar på din dator finns i en av två mappar. Detta är för alla användare:

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\

och detta är för varje enskild datoranvändare:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets\

var är namnet på ett enskilt konto Windows 7. notera(Observera) att i båda fallen finns prylarna i mappen Windows sidofält(Windows sidofält) .

Hur fungerar det sidopanel(Windows Sidebar Work) Windows 7 ?

Som nämnts ovan, sidopanel(Sidofält) finns i Windows 7 ; det fungerar bara annorlunda för att göra funktionen möjlig Aero Snap. Att placera prylar på skrivbordet innebär att ha flytande appar, inte begränsa dem till ett specifikt område.

Men om du placerar gadgeten på skrivbordet Windows 7 , kommer du att kunna knyta den till sidorna och hörnen. Faktum är att du kan rada dem precis som om de vore i en behållare sidofältet som i (Sidofält)Windows Vista och de kommer också att knäppa till varandra.

Prylar i kö

notera(Observera) att om du radar upp dina prylar och fäster dem till höger sida av skärmen och mot varandra, kommer du så småningom att skapa en virtuell sidofältet(Sidofält) som i Windows Vista utan krångel med att ha dem statiskt begränsade i en behållare sidofältet.(Sidofält)

Inte en stor upptäckt, men med tanke på funktionens kraft och popularitet Aero Snap förlust av behållare sidofältet på grund av hur (Sidofält)Windows 7 hanterar prylar, är en bra kompromiss. Om du har alla dina prylar inställda och du inte vill riskera att förlora dem, se till att säkerhetskopiera dina prylar Windows 7 för säkerhet. Om du inte behöver dem längre kan du enkelt stänga av prylar i Windows 7 också. Njut av!

Vissa människor älskade det och andra hatade det. Var du än landar på det spektrumet introducerade Microsoft oss till Sidebar i Windows Vista.

Men många användare som uppgraderat till Windows 7 blev förvånade över att sidofältet inte var en del av Aero Desktop. Lär dig vad som hände med sidofältet i Windows 7 och hur du använder dina prylar i Windows 7 utan det.

Windows Vistas sidofält

Introducerad i Windows Vista var Sidebar en plats där en annan ny funktion i det nya operativsystemet fanns. Gadgets är små program skapade av XML-, HTML- och bildfiler som du kan placera på sidofältet i Windows Vista.

Windows Vista Sidebar

Tyvärr var det många som inte tyckte att sidofältet eller prylarna som fanns på det var för användbart. Detta gällde särskilt för när Vista släpptes. Många hemanvändare hade inte widescreen-skärmar och Sidebar tog upp för mycket värdefull egendom på skrivbordet.

Att låta sidofältet försvinna när den inte användes motverkade i första hand syftet med att ha prylarna på skrivbordet eftersom de inte var lätta att se när de behövdes.

Windows 7 och sidofältet

Microsoft insåg att det inte togs emot väl i Vista och gav Sidebar en större översyn i Windows 7. Gadgets finns nu på skrivbordet där användare kan flytta dem var som helst på skärmen, inte olikt andra fönster som Windows Explorer.

Gadgets som flyter på skrivbordet i Windows 7

En anledning till översynen var att göra plats för ytterligare en ny funktion i Windows 7. Som namnet antyder är Aero Snap en funktion på Aero Desktop som låter användare fästa fönster och program till vänster och höger om skärmen genom att dra fönster till ytterkanterna. Genom att dra ett fönster till toppen av skärmen kan användaren omedelbart maximera vilket fönster som helst.

Det är troligt att Sidebar, med sin förmåga att automatiskt dölja, skulle störa Aero Snap. Följaktligen finns nu prylar var som helst som användaren vill ha som flytbara föremål snarare än statiskt fästa i en speciell behållare.

Sidebar-prylarna i Windows 7

Sanningen är att Microsoft inte släppte sidofältet från Windows 7. Det finns där, det är bara inte längre en statisk behållare. De prylar du har på din dator finns i en av två mappar. Den här är för alla användare:

C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\

och den här är för varje enskild användare av datorn:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets\

där är namnet på det individuella Windows 7-kontot. Observera att i båda fallen finns gadgetarna i en Windows Sidebar-mapp.

Hur fungerar Windows Sidebar i Windows 7?

Som nämnts ovan finns sidofältet i Windows 7; den fungerar bara annorlunda för att möjliggöra Aero Snap-funktionen. Att placera prylar på skrivbordet innebär att ha flytande applikationer snarare än att ha dem begränsade till ett speciellt område.

Men om du placerar en gadget på Windows 7-skrivbordet kan du fästa dem i sidorna och hörnen. Faktum är att du kan rada dem precis som om de fanns i sidofältsbehållaren som i Windows Vista och de kommer också att knäppas till varandra.

Prylar uppradade

Lägg märke till att om du radar upp dina prylar och fäster dem till höger sida av skärmen och mot varandra, så skapar du en virtuell sidofält precis som i Windows Vista utan att behöva ha dem statiskt begränsade till en sidofältsbehållare.

Ingen större uppenbarelse, men med tanke på kraften och populariteten hos Aero Snap-funktionen är det en utmärkt avvägning att förlora Sidebar-behållaren till hur Windows 7 hanterar prylar. Om du har alla inställningar för dina prylar och du inte vill riskera att förlora dem, se till att säkerhetskopiera dina Windows 7-prylar för säkerhets skull. Om du inte behöver dem längre kan du enkelt stänga av prylar i Windows 7 också. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button