VanMoof presenterar sin snabbaste elcykel, VanMoof V

VanMoof V 01 © VanMoof

Den holländska tillverkaren VanMoof tillkännager en ny modell till sitt utbud av elcyklar, men den här kommer att skilja sig mycket från S3 cyklar och X3.

VanMoof V med en maskinskriven speedbike kommer att kunna ge assistans som kan klättra upp till 50 km/h tack, åtminstone där den specifika lagstiftningen för mopeder tillåter det.

En tvåmotorig speedbike

Speedbikes är på uppgång. Dessa mycket snabba cyklar är idealiska för att klara långa sträckor, men visar snabbt sina svagheter i stadsområden, vilket är felet i olika europeiska lagar. Nästan alla stora cykeltillverkare har provat det, och det är VanMoofs tur att göra det. Den holländska tillverkaren har annonserat VanMoof V, en speedbike som kan gå upp till 50 km/h där reglerna tillåter det, med vetskap om att Frankrike begränsar deras hastighet till 45 km/h. Hastigheten på de två hjulen kommer också att kunna justeras med mjukvara beroende på landet där den marknadsförs och kommer att styras av en automatisk box.

Denna hastighet kommer att uppnås tack vare två separata motorer associerade med ett 700 Wh-batteri direkt integrerat i röret och inte löstagbart. De kommer att kopplas till breda däck som är utformade för att ge bättre acceleration, grepp och komfort. Cykeln har dubbla främre och bakre fjädring, vilket gör att den kan ” optimerad för en mjukare körning över längre sträckor “.

VanMoof V 02 © VanMoof

Marknadsföring i slutet av 2022

VanMoof V är fortfarande på prototypstadiet, men det finns en mer muskulös design än tillverkarens andra produkter och en mycket mer motståndskraftig ram för att klara av de begränsningar som är kopplade till hastighet och de vibrationer som genereras. Cykeln är även utrustad med en ” lyft på styret för att ge extra kraft vid behov och en ” sparklås » placeras på bakhjulet för att låsa cykeln med en enkel spark. Ett lås med larm kommer också att vara direkt integrerat.

Ties Carlier, medgrundare av VanMoof, är säker: ” Jag förutspår att den här nya typen av höghastighets-e-cykel helt kan ersätta skotrar och bilar i staden år 2025. Förutom att dessa förutsägelser bara kommer att kunna uppnås med en verklig förändring av reglerna för användning av elcyklar. I väntan på denna förändring planerar tillverkaren fortfarande att lansera VanMoof V i slutet av 2022 för 3 498 euro. Bokningar, endast på inbjudan, är tillgängliga från och med idag för 20 euro, med vetskapen om att varumärkets nuvarande kunder kommer att vara privilegierade.

Om samma ämne:
Harley Davidson elcykel kommer ut på marknaden, i en mycket begränsad upplaga

Källa: VanMoof

Relaterade Artiklar

Back to top button