VanMoof lanserar två nya elcyklar som beskrivs som “de mest tillgängliga” av märket…

van moof A5 © © Van Moof

Det holländska märket av elcyklar “omöjligt att flyga” har släppt två nya modeller. VanMoof S5 och VanMoof A5 är tänkta att vara märkets mest manövrerbara och lättillgängliga cyklar.

Den enda påtagliga förbättringen vad gäller tillgänglighet är den vinklade ramen på A5-modellen, som ska göra det lättare att kliva över cykeln. Men cykeln väger fortfarande 22 kg: en betydande vikt för den genomsnittliga cyklisten.

En cykel “för alla” för mer än €2 000

De senaste VanMoof-modellerna har allt. De är snabba, kraftfulla, utrustade med batterier som tillåter 55 till 150 km autonomi. Deras glänsande grå look är elegant, modern, enkel. Medan S5-modellen har en traditionell rak ram, har A5 en vinklad ram. Därmed kan den vara mer lämpad för stadscyklister som rätat upp får bättre sikt över sin omgivning.

Varumärket har byggt upp sitt rykte på den holländska marknaden tack vare dess stöldskyddsfunktion. Inbyggt stöldskydd ser till att ett larm ljuder om cykeln manipuleras av någon annan än ägaren. Den senare meddelas omedelbart på sin telefon. Cykeln låses då automatiskt. Om cykeln trots allt försvinner kommer den att geolokaliseras och dess ägare kompenseras.

Alla dessa prylar gör cykeln till en lyxvara, som dessutom kostar nästan 2500 €. Till det här priset är det utom räckhåll för de allra flesta cyklister. Bortsett från priset, om du inte är en helt arbetsför person, medellängd och kan flytta sina 22 kg när batteriet är tomt, är den här cykeln långt ifrån tillgänglig…

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button