Vänd Windows 10 Task Manager till Widget med hjälp av sammanfattningsvy

Vi har sett hur Tiny Footprint-läget kan användas i Windows Task Manager för att dölja menyraden och flikarna och använda dem som grej(Pryl). I det här inlägget kommer vi att se hur man använder sammanfattande vy(Sammanfattningsvy) i Windows Task Manager för att konvertera den till en liten widget(Widget) som du kan visa på skrivbordet Windows 11/10 att visa CPU(CPU) , minne(minne), disk(skiva), ethernet , Blåtand , WiFi. läser in GPU(GPU) .

Sammanfattning av Windows Task Manager

För att använda avsändaren uppgifter (Aktivitetshanteraren)Windows 11/10 högerklicka på aktivitetsfältet som en widget Windows och välj ” Aktivitetshanteraren(Task Manager) » för att öppna den. Öppna en flik prestanda.(Prestanda)

Högerklicka sedan var som helst till vänster som nämner CPU , Minne , disk , ethernet , Blåtand , Wi-Fi och välj (wi-fi)sammanfattande vy .

Du kan också välja Dölj diagram(Dölj grafer) .

Avsändare uppgifter(Task Manager) förvandlas till ett litet widgetliknande fönster som du kan visa på skrivbordet.

Widget för Windows Task Manager

Om du vill visa widgets för en viss funktion kan du också göra det.

Låt oss säga att du vill visa laddning processor(CPU) .

Välj i det här fallet CPU(CPU) . Nästa, högerklicka på höger sida Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). Du kan välja “Ändra schema(Ändra graf) till” och ” Allmän användning(Totalt utnyttjande)” eller “Logiska processorer(Logiska processorer) » .

Välj grafsammanfattningsvy(Sammanfattningsvy) » , och Aktivitetshanteraren(Task Manager) kommer att förvandlas till en liten widget som visar användningen av denna resurs – i det här fallet CPU(CPU) .

cpu-4 widget

Välj Grafsammanfattning(Graph Summary) , och det här är vad som kommer att hända med Disk(skiva).

diskanvändning

För att visa vyn ” Minnesanvändning(Memory Utilization)”, högerklicka igen till höger.

Välj ” Se”,(Visa) och sedan “Minne”. (Minne.) Detta ger dig följande display.

minneswidget 6

Dessa sammanfattningsvyer för samordnaren uppgifter (Aktivitetshanteraren)Windows 11/10/8 användbart om du ständigt behöver övervaka användningen av någon av dina resurser, för felsökning eller andra ändamål.

Att återvända till Aktivitetshanteraren(Task Manager) som standard, dubbelklicka bara var som helst på det tomma utrymmet i widgeten.

Jag hoppas att du gillade det här inlägget.(Hoppas du gillade det här inlägget.)

Vi har sett hur vi kan använda läget Tiny Footprint i Windows Τask Manager för att dölja menyraden och flikarna och använda den som en gadget. I det här inlägget kommer vi att se hur man använder sammanfattande vy i Windows Task Manager för att konvertera den till en liten Widgetsom du kan visa på din Windows 11/10 skrivbordet för att visa CPU, minne, disk, Ethernet, Bluetooth, WiFi, GPU-användning.

Windows Task Manager Sammanfattningsvy

För att använda Windows 11/10 Task Manager som en widget, högerklicka på aktivitetsfältet i Windows och välj Aktivitetshanteraren för att öppna den. öppna Prestanda flik.

Windows-Task Manager-Summary-View-1

Högerklicka nästa var som helst på vänster sida, där CPU, Memory, Disk, Ethernet, Bluetooth, Wi-Fi detaljer nämns och välj sammanfattande vy.

Du kan också välja att dölja grafer.

Aktivitetshanteraren konverteras till en liten widgetliknande ruta som du kan visa på skrivbordet,

Widget för Windows Task Manager

Om du vill visa widgetarna för en specifik funktion kan du också göra det.

Låt oss säga att du vill visa CPU-användningen.

Välj i så fall CPU. Nästa högerklicka på höger sida av Aktivitetshanteraren. Du kan välja Byt graf till och antingen Totalt utnyttjande eller Logiska processorer.

Välj grafsammanfattningsvy och Aktivitetshanteraren kommer att konverteras till en liten widget som visar utnyttjandet av den resursen – i det här fallet CPU:n.

cpu widget-4

Välj Grafsammanfattningoch detta är vad som händer för Disk.

diskanvändning

För att visa en minnesanvändningsvy, högerklicka igen på höger sida.

Välj se och då minne. Det kommer att ge dig följande display.

minneswidget 6

Dessa sammanfattande vyer av Windows 11/10/8 Task Manager är användbara om du behöver hålla en konstant koll på något av ditt resursutnyttjande, för felsökning eller annat ändamål.

För att gå tillbaka till standarduppgiftshanteraren, dubbelklicka helt enkelt var som helst i det tomma utrymmet i widgeten.

Relaterade Artiklar

Back to top button