Valve öppnar reparationscenter för sitt Steam Deck

Joystick Steam Deck © Valve

Valve har äntligen beslutat att öppna dedikerade reparationscenter för sin bärbara konsol.

Observera att reparationen inte nödvändigtvis är gratis.

Valve tar sin Steam Deck-reparation på allvar

Steam Deck, som lanserades i februari förra året, har för närvarande relativt få tekniska problem. Detta hindrar uppenbarligen inte Valves bärbara konsol från att stöta på haverier och andra fel. Det är därför företaget har beslutat att öppna reparationscenter dedikerade till sin maskin.

När Steam Support har kontaktats och maskinen tagits emot av Valve kommer en diagnos att utföras där. Då kommer två scenarier att uppstå. Om problemet täcks av garantin kommer reparationen att vara gratis och du behöver bara vänta på att Steam Deck återlämnas. Å andra sidan, om problemet inte täcks, kommer en diskussion mellan användaren och reparatörerna att startas kring en eventuell betald reparation.

Valve gör det klart att denna reparationstjänst utanför garantin är valfri och att det är möjligt att begära att återställa din enhet för att reparera den på annat sätt.

Några kända scenarier

I sitt tillkännagivandeinlägg nämner Valve några exempel. Om det är knapparna på konsolen som upplever olägenheter (“ vilket är sällsynt, men kan hända ”), kommer utbyte, testning och kalibrering att erbjudas. I kontrast, ” om din hund gnager på den analoga stickan och skadar den täcker inte garantin detta fall “. I denna typ av situation kan Valve reparera konsolen mot betalning, även om garantin har löpt ut.

Valve påminner också om att det är möjligt att reparera din konsol ensam. För detta erbjuds reparationssatser, reservdelar och guider av iFixit, webbplatsen specialiserad på reparation av elektroniska enheter.

Källa: Ventil

Relaterade Artiklar

Back to top button