Våld mot kvinnor: tre studenter uppfinner sugröret mot våldtäkt

Från och med detta ögonblick kommer kvinnor att ha ett extra vapen för att förhindra övergrepp och våld: den smart sugrör kommer att fungera som en detektor läkemedel inne i drinkarna.

Den briljanta idén med detta är det officiella namnet, kom till tre elever från Gulliver Preparatory School i Miami och föddes som ett skolprojekt under en affärsworkshop.

Det är ett sugrör som har två i den nedre delen drogtest: om det finns ett narkotiskt ämne i cocktailen, som ketamin och Ggb, färgas testerna blå.

Smart halmstrå: från och med idag kommer kvinnor att kunna räkna med en ny allierad mot våld och våldtäkt

Från workshopen som skolan anordnade presenterade eleverna för Business Plan Challenge High School Track, en viktig sådan konkurrens tillkännagavs av Miami Herald och vann första pris.

För närvarande väntar uppfinnarna på registreringen av patent, och under tiden har de tänkt ut en insamling som ska lanseras på Kickstarter. Anledningen? Försök att ta idén till en högre våning genom att förbereda den marknadsföring och försöker få feedback från allmänheten för att testa produktens giltighet på marknaden.

För tillfället kom den första feedbacken från universitetsstudenter som gick på Northwestern University campus, huvudpersonerna i den första opinionsundersökning meddelat av eleverna. Faktum är att universitetsstudenter är den åldersgrupp som kan vara mest intresserade av Smart Straw, och faktiskt uppgav 85 % av urvalet att de skulle vara villiga att köpa.

Allt som återstår är att vänta på att produkten ska bli verklighet: den kan bli en viktig allierad för att leva dina kvällar på disco med större lugn.

Relaterade Artiklar

Back to top button