Valar, björnmarknad, tjurmarknad: vad betyder dessa kryptomarknadsvillkor?

gråval

Dessa är återkommande termer i kryptosfären, och de är tillräckligt för att förvirra de mindre informerade. Mellan valardem räkordem tjurar och den björnarhär är en liten påminnelse att förstå lexikonet för kryptovalutor och inte gå vilse i detta menageri.

Bitcoin bröt stödet på 20 000 euro under denna brännheta helg: så, baisseartad Var hausse ? Utan tvekan har första halvan av 2022 helt klart varit det baisseartad för kryptotillgångar. Förstår du ingenting av det? Låt oss reda ut några lexikala punkter.

De valarmajestätiska varelser i kryptohavet

För att uttrycka det enkelt, a val (“whale” på engelska) är en person eller en liten grupp som äger många bitcoins. Termen har sitt ursprung i digital valuta. Den mest kända av de digitala valarna är Satoshi Nakamoto, den mystiske skaparen av Bitcoin, som äger över en miljon BTC som han själv bröt i slutet av 2000-talet.

Bland andra valar välkända, det finns tvillingarna Winklevoss, två entreprenörer som delar på en digital förmögenhet som samlats ihop i mer än tio år. Binance, den mest kända kryptobörsen i branschen, anses också vara en val med hundratusentals bitcoins lagrade i sina reserver för att säkerställa dess likviditet.

Problemet med kryptovalar, förklarar sajten hark-gaffel, är att att äga så mycket bitcoin gör dig till en central aktör med förmåga att påverka marknaden, vilket strider mot konceptet om decentralisering som förespråkas av kryptovalutaentusiaster. Vi har sett bevis på detta på sistone, när valar säljer sin BTC i massor, vilket har haft stor inverkan på marknaden.

Omvänt anses du vara en räka (“räkor”) om du äger mindre än en BTC.

björnmarknad och tjurmarknad : statistiska djur

Kryptonyheter påminner mycket om en djurpark, och dessa är de björnar (“björnar”) som verkar leda dansen. Lånad från det traditionella börslexikonet, termen björnmarknad hänvisar till en marknad där handlare är mer benägna att sälja sina tillgångar än att köpa dem. Detta är uppenbarligen fallet på sistone när hela kryptosfären har drabbats av den kombinerade skadan av kollapsen av TERRA-ekosystemet och en aldrig tidigare skådad likviditetskris.

Vi utser en marknad som baisseartad när aktierna faller systematiskt. Omvänt en marknad hausse kännetecknas av en kontinuerlig uppåtgående rörelse, vilket för oss tillbaka till de välsignade tiderna 2020-2021 då kryptomarknaden upplevde rekordhöjder, i korrelation med den traditionella aktiemarknaden.

Om samma ämne:
Kryptokrasch: Bitcoin sjunker under $24 000, hur lågt kan det gå?

Källa: Nästa webb

Relaterade Artiklar

Back to top button