Väderprognoser: de är mindre tillförlitliga på grund av pandemin

Visst har covid-19-pandemin, som började för mer än ett år sedan, upprört våra liv och slungat oss in i en verklighet som ingen av oss var vana vid. Vi har sett radikala förändringar i relationer med andra människor, på arbetsplatsen, i sporten, i skolan, kort sagt, vi var alla tvungna att anpassa oss till närvaron och cirkulationen av denna osynliga fiende. Men om vi tror att SARS-CoV-2 bara har vänt upp och ner på våra liv eller ekonomin, ja, vi måste ändra uppfattning eftersom väderprognoser också verkar ha blivit mindre tillförlitliga på grund av den nuvarande pandemin.

Detta visar en studie publicerad på sidorna i den berömda vetenskapliga tidskriften Journal of Applied Meteorology and Climatology. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från National Oceanic and Atmospheric Administrations Global Systems Lab of Boulder (Colorado). De senare, specifikt, är de som har märkt som en av konsekvenserna av nedstängning det var definitivt förvärras i kvaliteten på väderprognossärskilt de kortsiktigt. Den sämsta tillförlitligheten av prognoserna uppnåddes särskilt mellan mars och april förra året, då hela världen praktiskt taget stannade.

SARS-CoV-2: om väderprognosen inte stämmer är det också hans fel!

Således, med anledning av Världsmeteorologidagen, ville de amerikanska forskarna förstå vad som ligger bakom denna försämring av noggrannheten i väderprognoser. I grund och botten har de spårat denna lägre tillförlitlighet tilloväntat minskning av kommersiell flygtrafik orsakas av Covid-19 pandemi. Flygplan är faktiskt utrustade med sofistikerade verktyg för detektering av väderförhållanden på hög höjd. Detta är data som sedan delas i realtid med meteorologiska instituten som i sin tur använder dem för att uppdatera startvärdena som krävs av modeller prognos.

Så när COVID-19 förklarades som en pandemi drabbades inte bara vår verksamhet utan även flygtrafiken av en betydande skämt av arrestering och med dem även väderprognosen de betalade priset.

Relaterade Artiklar

Back to top button