Vad ska man göra när ditt Twitter-konto hackas?

Vad händer när din konto(Twitter) Twitter hackad? Hackaren kan börja skicka skadliga länkar, spam och direktmeddelanden till dina prenumeranter. Hon eller han kanske börjar spamma andras följare med tweets som du inte ens skulle våga skicka. Med andra ord ett hackat konto Twitter kan allvarligt skada ditt rykte.

Twitter-konto hackat

När min Twitter hackades för ett tag sedan skickade mitt konto ut tweets där det stod: ” Kolla in den här länken för lätta pengar “. Jag gör aldrig den här typen av arbete, så det var svårt att förklara dessa tweets för personer vars tidslinje spammades.

Den här artikeln berättar vad du ska göra om ditt konto Twitter hackad och hur du förhindrar att ditt Twitter-konto hackas av personer och/eller appar .(Twitter)

Om du inte kan logga in på Twitter

Om du inte kan logga in på grund av att en hackare har ändrat ditt lösenord kan du klicka på ” Glömt ditt lösenord”(Glömt ditt lösenord) . Genom att klicka på länken skickar du ett e-postmeddelande till den e-postadress som är registrerad i Twitter . Detta e-postmeddelande kommer att innehålla instruktioner för återställning av lösenord Twitter.(Twitter)

Om en Twitter inte känner igen e-post-ID:t du angav måste du meddela Twitter om (meddela Twitter om) kontot som hackas. Sidan kommer att be dig att ange ditt användarnamn Twitter(Twitter), e-post-ID som var kopplat till ditt konto i Twitter(Twitter) Har du länkat din telefon till ett konto i Twitter(Twitter) , samt datum/tid för senaste inloggning.

Baserat på denna information Twitter kommer att försöka få din kontoinloggningsinformation så att du kan logga in och återställa ditt konto.

Fler hjälptips för Twitter Logga in finns här.

Ändra ditt Twitter-lösenord

Logga in om du kan komma åt ditt konto Twitter och ändra ditt lösenord. Välj “Mer” > ” inställningar(Inställningar) och Sekretess > Konto > Lösenord > Ändra lösenord .

Ange ett nytt lösenord som är minst åtta tecken långt och innehåller siffror och specialtecken. Ställ inte heller in lösenord som du tidigare har använt i Twitter(Twitter) . Detta beror på att applikationer som är tillåtna att använda Twitter å dina vägnar, kan komma ihåg gamla lösenord, och om någon av dessa appar är ansvarig för att ditt konto har hackats Twitter kommer kontot att äventyras igen.

Rensa Twitter

Efter att ha bytt lösenord Twitter radera alla tweets och privata meddelanden(DM) som skickades med ett hackat konto. Genom att göra detta kan du också be om ursäkt till personerna som spammades av det hackade kontot.

Nästa steg är att kontrollera vilka appar som är tillåtna att använda Twitter å dina vägnar.

Välj “Mer” > ” inställningar(Inställningar) och Sekretess > Konto > Data och Behörigheter > Appar och sessioner”(Sessioner) .

Ta bort alla applikationer vars behörighet du inte kommer ihåg. Medan du är där kan du också avinstallera appar som du inte längre använder.

Skanna din dator efter skadlig programvara

En av anledningarna till att ditt konto kan äventyras kan vara skadlig programvara som finns på din dator. Det är bättre att skanna din dator med något antivirusprogram. Du kan använda bra antivirusprogram för att kontrollera din dator för skadlig programvara.

Förhindra att ditt konto hackas

Du kan förhindra att ditt konto hackas Twitter genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Innan(Först och främst måste du lagra ett starkt lösenord (starkt lösenord) . Inget företag kommer någonsin att be dig om ett lösenord. Om du får ett e-postmeddelande eller telefonsamtal som ber om dina referenser, ge dem aldrig detaljer.

Klicka inte på misstänkta länkar. Du kan få flera länkar per dag. Innan du klickar på en länk, se till att länkarna leder till en ren webbplats. Ofta(Ofta) använder människor URL-förkortare i Twitter(Twitter) , vilket gör det svårt att gissa vilken webbplatslänkar som leder till. Du kan kontrollera länkdetaljer med appar från tredje part. Till exempel, wheredoesthislinkgo.com informerar dig om tilldelningen av förkortade länkar. Du kan bokmärka en av länkexpansionerna och kontrollera länkar innan du klickar på dem.

Förse applikationer med information om Twitter(Twitter), se till att du vet att apparna är säkra och inte har uppsåt. Om du inte känner till en applikation kan du söka efter den i Internet(Internet). Nästan(Nästan) varje app i Internet(Internet) har recensioner av det. Du kan tillåta eller blockera appar baserat på apprecensioner.

Ovanstående svarar på vad du ska göra när ditt Twitter-konto hackas. Den talar också om hur du förhindrar att ditt konto hackas. Om du har några tips, dela dem gärna med oss.(Ovanstående svarar på vad du ska göra när ditt Twitter-konto hackas. Den talar också om hur du förhindrar att ditt konto hackas. Om du har några tips, vänligen dela det med oss.)

Du kanske också är intresserad av att veta:(Du kanske också är intresserad av att veta:)

  1. Jag blev hackad? Var mitt onlinekonto Pwned?
  2. Vad ska jag göra om mitt Google-konto hackas?
  3. Vad du ska göra om ditt Facebook-konto är hackat (Facebook-kontot är hackat) .
  4. Microsoft-konto hackat? Hjälp är här!

Vad händer när ditt Twitter-konto hackas? Hackaren kan börja skicka skadliga länkar, spam och direktmeddelanden till dina följare. Hon eller han kan börja spamma andras följare med tweets som du inte ens skulle våga skicka. Med andra ord kan ett hackat Twitter-konto innebära stor skada på ditt rykte.

Twitter-konto hackat

När min Twitter hackades för ett tag sedan skickade mitt konto ut tweets där det stod “”. Jag ägnar mig aldrig åt sådana aktiviteter så det var en tuff tid att förklara dessa tweets för personer vars tidslinje spammades.

Den här artikeln talar om vad du ska göra när ditt Twitter-konto hackas och hur du förhindrar att personer och/eller appar hackar ditt Twitter-konto

Om du inte kan logga in på Twitter

Om du inte kan logga in på grund av att hackaren har ändrat ditt lösenord kan du klicka på Glömt ditt lösenord. Genom att klicka på länken skickas ett e-postmeddelande till det e-post-ID som är registrerat hos Twitter. Det här e-postmeddelandet innehåller instruktioner om hur du återställer ditt Twitter-lösenord.

Om Twitter inte känner igen e-post-ID:t du angav måste du meddela Twitter om kontot som hackats. På sidan kommer du att bli tillfrågad om ditt Twitter-användarnamn, e-post-ID som var kopplat till ditt Twitter-konto, om du kopplade en telefon till Twitter-kontot och datum/tid när du senast loggade in.

Twitter-konto hackat

Baserat på denna information kommer Twitter att försöka hämta inloggningsinformationen för ditt konto så att du kan logga in och återta ditt konto.

Du kan kolla in några fler hjälptips för Twitter Logga in här.

Ändra ditt Twitter-lösenord

Om du kan komma åt ditt konto, logga in på Twitter och ändra ditt lösenord. Gå till Mer > Inställningar och sekretess > Konto > Lösenord > Ändra lösenord.

Ange ett nytt lösenord som är minst åtta tecken och innehåller siffror och specialtecken. Ställ inte heller in lösenord som du har använt tidigare på Twitter. Detta beror på att apparna som är auktoriserade att använda Twitter för din räkning kan komma ihåg de gamla lösenorden och om en av dessa appar är ansvarig för hackningen av ditt Twitter-konto kommer kontot igen att äventyras.

städa upp twitter

Efter att ha ändrat Twitter-lösenordet, radera alla tweets och DM:s som skickades med det hackade kontot. När det är gjort, kanske du också vill be om ursäkt till personer som drabbats av spam på grund av det hackade kontot.

Nästa steg skulle vara att granska de appar som är auktoriserade att använda Twitter för din räkning.

Gå till Mer > Inställningar och sekretess > Konto > Data och behörigheter > Appar och sessioner.

Ta bort alla appar som du inte kommer ihåg att ha auktoriserat. Medan du är där kanske du också vill ta bort appar som du inte använder längre.

Skanna din dator efter skadlig programvara

En anledning till att ditt konto kan äventyras kan vara skadlig programvara som finns på din dator. Det är bättre att skanna din dator med hjälp av anti-malware. Du kan använda ett bra antivirusprogram för att kontrollera datorn för skadlig programvara.

Förhindra att ditt konto hackas

Du kan förhindra att ditt Twitter-konto hackas genom att vidta några försiktighetsåtgärder. Först och främst måste du hålla ditt lösenord starkt. Inget företag kommer någonsin att be dig om ditt lösenord. Om du får ett e-postmeddelande eller telefonsamtal som ber om dina referenser, ge dem aldrig detaljerna.

Klicka inte på misstänkta länkar. Du kan få flera länkar om dagen. Innan du klickar på en länk, se till att länkarna leder till en ren webbplats. Ofta använder folk URL-förkortare på Twitter, vilket gör det svårt att gissa vilken sida länkarna leder till. Du kan kolla in länkdetaljerna med hjälp av tredjepartsprogram. Berättar till exempel destinationen för förkortade länkar. Du kan bokmärka en av länkexpansionerna och kontrollera länkarna innan du klickar på dem.

När du förser appar med Twitter-detaljer, se till att du vet att apparna är säkra och inte har skadliga avsikter. Om du inte känner till någon app kan du söka efter den på Internet. Nästan varje app på Internet har recensioner om den. Du kan välja att tillåta eller blockera appar baserat på recensionerna av apparna.

Du kanske också är intresserad av att veta:

  1. Har jag blivit hackad? Var mitt onlinekonto Pwned?
  2. Vad ska man göra när ett Google-konto hackas?
  3. Vad ska man göra när Facebook-kontot hackas.
  4. Microsoft-konto hackat? Hjälp är här!

Relaterade Artiklar

Back to top button