Vad kan domänintegritet göra?

I den meningen vill vi att vår personliga information som domänägare ska exponeras så lite som möjligt. Dessa data finns tillgängliga i WHOIS-databasen, som vi kommer att förklara nedan, så att senare information blir mer förståelig.

WHOIS och dess relation till registrerade domäner

De basen av data VEM ÄR innehåller kontaktuppgifter för registrerade domänägare . Ibland behöver vi dessa uppgifter för att utföra någon hantering eller konsultation. En av de vanligaste anledningarna till att konsultera denna databas är att ta reda på vem som äger en domän. Därför kan vi kontakta dess ägare och fråga honom om detta domännamn är till salu.

Andra orsaker kan vara upptäckten av falska detaljer eller varumärkesintrång. Administratörer kan spåra webbplatser som lägger upp olagligt innehåll och begära att de stängs. I slutändan, genom denna databas, kommer vi att kontakta ägare för deras försäljning, förfrågan eller klagomål angående juridiska frågor om olagligt innehåll, varumärkesidentitet, etc.

Vad är integritetsskyddet för en domän

När vi pratar om domän integritet, vi talar om en tjänst som erbjuds av en domännamnsregistrator. I den köper kunden företagets integritet och företaget ersätter användarens WHOIS-information med information från en e-postvidarebefordrantjänst med hjälp av en proxyserver.

I denna mening är det viktigt att välja en pålitlig registrar innan du väljer en värdplan med en gratis domän. Det bör också noteras att ett webbhotell kan ha ett gott eller dåligt rykte. Dess roll som registrar kanske inte är bra, och den erbjuder inte domänintegritetsskydd.

Därför, när vi köper en domän, måste vi vara uppmärksamma på två saker:

  1. Att domänregistreringsföretaget har ett gott rykte.
  2. Tillhandahålla domänintegritetsskyddstjänst.

Köp och sekretess för en domän

När vi bestämmer oss för att köpa en domän måste vi lämna våra uppgifter till domännamnsregistratorn. Dessa uppgifter kommer att vara tillgängliga för allmänheten via WHOIS-katalogen. Det är gjort på det sättet eftersom det är etablerat av JAG KAN, vem är jag’ Internet Corporation för tilldelade namn och nummer . Det här organet är den som övervakar frågor som rör domänen.

När vi pratar om domänintegritetsskydd är det en tilläggstjänst som många domännamnsregistratorer vanligtvis erbjuder mot en extra kostnad. Vid innehav är vår information skyddad och visas inte i WHOIS-katalogen. Istället kommer denna information att ersättas med generisk information från vår registrar.

Vilka fördelar kan domänintegritet ge oss?

Som vi nyss nämnde, efter att ha avtalat om integritetsskyddet för en domän, kommer våra konfidentiella uppgifter inte att visas i WHOIS-katalogen. Detta kommer att ge oss en rad mycket viktiga fördelar som vi listar nedan:

  • Detta kommer att hjälpa till att minska spam i våra e-postmeddelanden.
  • Oönskad trafik kommer att minska.
  • Det kan också minska risken för att vår domän hackas på grund av ett nätfiskeförsök.

Även om det är sant att vi inte nödvändigtvis behöver ha domänsekretess, måste vi också inse att det erbjuder många fördelar. Det är uppenbart att det kan skada vår integritet att ha vår offentliga information tillgänglig för alla. Någon kanske upptäcker mer information genom det som finns i WHOIS-katalogen.

Så genom att följa spåret och fotavtrycket vi lämnar på internet, kan du göra det möjligt för cyberbrottslingar att vidmakthålla sociala ingenjörsattacker mot oss. Å andra sidan, om vi har domänsekretess, såsom vår registrars data, är angriparnas uppgift mer komplicerad.

Hur domänsekretess fungerar

Att skydda en domäns integritet innebär att du ber din domänregistrator att ersätta din faktiska kontaktinformation med generisk information på uppdrag av registraren.

En annan bra sak med domänintegritet hjälper också till att förhindra identitetsstöld. Om en tredje part vill kommunicera med oss ​​kommer det att ske via domänregistratorn, och deras kontaktuppgifter kommer inte heller att lämnas ut till dem.

Men det erbjuder också ett sätt att dölja din webbplats från konkurrenterna, förhindra att din information säljs till andra och kontrollera vilken information som visas om oss online.

Vilken information ICANN behöver

ICANN som vi pratade om tidigare är en icke-vinstdrivande myndighet på hög nivå som övervakar domänregistrering. Varje gång en domän köps eller säljs läggs information in i en domänpost. Detta företag hanterar och underhåller registret över domännamn och de som ansvarar för försäljningen är registrarerna. I händelse av att ett företag vill bli domännamnsregistrator måste det erhålla certifiering från ICANN.

Därför är det mycket viktigt att ha en ICANN-certifiering, eftersom ditt webbplatsnamn inte kommer att kunna registreras i WHOIS-databasen om vi inte gör det från en certifierad domänregistrator.

En annan viktig sak är att om ICANN upptäcker att falsk data har lämnats till registret kan den stänga din domän.

Den information vi normalt behöver lämna för att registrera din domän är för- och efternamn, telefonnummer, fysisk adress och e-post. ICANN behöver denna information för att kunna verifiera att vi faktiskt har köpt ett domännamn.

Vad är uppgiften för domänregistratorer?

Det första att kommentera är att att bli en domännamnsregistrator måste ett företag skaffa en certifiering från ICANN. När detta certifikat har erhållits kan vi sälja domännamnen som registrar.

Public domain registrarer erbjuder olika tillägg som t.ex .com , .org eller landsspecifika tillägg som för Spanien .es . Om vi ​​vill köpa en domän av en specifik klass måste vi hitta en registrar som tar hand om denna förlängning. Allt annat som fungerar med andra olika tillägg är inte värt det.

Dessutom erbjuder domänregistratorer vanligtvis andra tjänster som:

  • Webbhotell på sina servrar.
  • Skydda integriteten för en domän.
  • Domänöverföringar.
  • Skapande av webbplats.

Slutliga tankar om domänsekretess

Som vi har sett i den här handledningen kan vi ha en domän utan att behöva äventyra vår integritet. Om vi ​​vill få det behöver vi förutom att registrera vår domän även integritetsskyddet för en domän. Fördelarna är, som du har sett, många.

Det bör dock noteras att det inte är obligatoriskt att ha integritet i vår domän, men det är väldigt positivt att ha det. Den största fördelen är att den döljer vår information så att den inte visas i WHOIS-databasen. I gengäld använder den information från vår registrar för att säkra information och förhindra spam, nätfiske och många andra problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button