Vad får användarna av att spel blir Universal Windows-appar?

När det kommer till spel, vissa representanter spelindustrin(spelindustrin) säger att ” Universal Windows-plattform från (Universell Windows-plattform)Microsoft kanske, borde, borde och dö.” Den främsta anledningen till sådana uttalanden är det faktum att Microsoft, med sin vision om universella applikationer och (Microsoft)spel(appar och spel) kommer att konkurrera med specialiserade distributionstjänster som t.ex Ånga och planerar att ta emot en stor del av vinsten som finns på spelmarknaden(spelmarknad). Men för konsumenter och spelare kanske detta inte är ett problem. Tvärtom har de en hel del fördelar, och jag vill diskutera dem i denna ledare. Här är fördelarna med syn Microsoft MedUniversal Windows-plattformsspel(Universell Windows-plattform) UWP ) för konsumenter:

1. Du betalar för dina spel en gång för alla dina Windows-enheter.

Huvudtanken som spel blir Universella Windows-plattformsappar(Universell Windows-plattform) UWP ), ligger i det faktum att samma spel med samma kodbas(kodbas) kan distribueras via Windows Store(Windows Store) för alla typer av enheter Windows : datorer, surfplattor, hybridenheter, smartphones, HoloLens. och Xbox One-konsoler(HoloLens och Xbox One). Den största fördelen för konsumenter och spelare är att de köper spelet en gång på någon av sina enheter. kör Windows(Windows) , och sedan kan de njuta av det på alla sina enheter. Tänka(Föreställ dig) att du måste betala för dina favoritspel separat: på PC, på konsol och på smartphone. Tre brädor är högre än en, och även när man köper en universalPlattformsspel för Windows(Windows-plattform) blir något dyrare än att köpa en klassiker skrivbordsspel(skrivbordsdatorspel). Om du lägger ihop avgifter på flera plattformar får du en bättre affär.

För att ge dig ett exempel från livet, det tog mig väldigt lång tid åka tåg(tågresa) och efter ett par timmar tröttnade jag på att läsa böcker och jobba, och jag ville spela spelet. Jag sprang Windows Store(Windows Store) på din smartphone Lumia 950 med (Lumia 950)Windows 10 Mobil och installerade Age of Empires: Castle Siege.

2. Du spelar var som helst, när som helst

Eftersom jag tyckte om att spela det här spelet letade jag efter mer information om det och märkte att det är ett universellt spel för Windows-plattformen. (Windows-plattform)Det är därför(Därför) Jag installerade det också på min Surface Pro 3 (så att jag kan spela det på storbildsskärmen när jag arbetar på distans och vill ta en paus).

Universal Windows-plattform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

När jag är hemma älskar jag att spela det på min kraftfulla stationära PC med en stor 27- tums display(tumsskärm) . Möjligheten att styra spelet både med hjälp av pekskärmen och med möss och tangentbord(mus och tangentbord) ger utmärkt spelupplevelse(spelupplevelse).

Universal Windows-plattform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

Spelet Ålder of Empires: Slotts belägring(Castle Siege-spelet) är också tillgängligt på HoloLens . Vissa spel är också tillgängliga på Xbox ett . Tänka(Föreställ dig) att du spelar dina favoritspel från någon av dina enheter Windows bokstavligen från var som helst. Det enda kravet är att ha en aktiv Internet anslutning(Internet anslutning) . Du behöver inte längre vara hemma vid din konsol eller stationära PC för att njuta av fantastiskt spel(spelupplevelse).

3. Din speldata synkroniseras automatiskt mellan alla dina enheter.

Genom att använda Xbox Live Tjänster spel på det universella Windows-plattform(Windows-plattform) synkroniserar automatiskt användardata mellan alla enheter. Genom din Xbox ID dina prestationer, spelpoäng, framsteg i spelet och andra element synkroniseras automatiskt. Du kan spela spelet på din smartphone under din resa, återuppta det på jobbet på din bärbara dator under lunchen bryta och fortsätta(bryt och fortsätt) hemma på din stationära PC på kvällen. Din senaste användardata är alltid tillgänglig. Allt du behöver är en internetanslutning på dina Windows-enheter där du spelar spelet.

4. Du får automatiska uppdateringar på alla dina enheter

Sedan distributionen av spel för det universella Windows-plattformar(Windows-plattform) via Windows Store(Windows Store), betyder detta att dina spel automatiskt uppdateras till den senaste versionen på alla dina enheter. Du behöver inte uppdatera dig själv manuellt eller lita på spelutvecklarens infrastruktur. Göra Windows(Windows Store) använder infrastruktur Microsoft för att automatiskt skicka uppdateringar till alla dina enheter så att du inte behöver pilla med uppdateringar manuellt.

Universal Windows-plattform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

Vad tror du?

I den här artikeln undersökte jag fördelarna med metoden Microsoft till spel Universal Windows-plattform(Universell Windows-plattform) UWP ) baserat på min faktiska spelupplevelse Ålder of Empires: Slotts belägring . Jag säger inte att denna vision inte har några brister. Jag ville bara starta en diskussion och utforska fördelarna först. Så låt oss låt oss prata och dela(prata och dela) din åsikt om tillvägagångssättet Microsoft.

När det kommer till spel har vissa personer inom spelbranschen sagt att Microsofts “Universal Windows Platform kan, bör, måste och kommer att dö”. Den primära anledningen till sådana uttalanden är det faktum att Microsoft, med sin vision för universella appar och spel, med dedikerade distributionstjänster som Steam kommer att konkurrera och planerar att ta en större del av vinsten som finns på spelmarknaden. Men för konsumenter och spelare kanske detta inte är ett problem. Tvärtom, det finns några fördelar för dem och jag vill diskutera dem i denna ledare. Här är fördelarna med Microsofts vision med Universal Windows Platform (UWP)-spel, för konsumenter:

1. Du betalar för dina spel en gång, för alla dina Windows-enheter

Huvudtanken bakom att spel blir Universal Windows Platform-appar (UWP) är det faktum att samma spel, med samma kodbas kan distribueras via Windows Store till alla typer av Windows-enheter: datorer, surfplattor, hybridenheter, smartphones, HoloLens- och Xbox One-konsoler. Den största fördelen för konsumenter och spelare är att de köper ett spel en gång, på någon av sina Windows-drivna enheter och sedan får de njuta av det på alla sina enheter. Föreställ dig att du måste betala för dina favoritspel separat: på din PC, på din konsol och på din smartphone. Tre avgifter är högre än en och även om det blir något dyrare att köpa ett universellt Windows-plattformsspel än att köpa ett klassiskt stationärt datorspel, när du lägger ihop avgifterna för flera plattformar får du en bättre affär.

För att ge dig ett exempel från verkligheten var jag tvungen att ta en väldigt lång tågresa och efter ett par timmar var jag trött på att läsa böcker och på att jobba och jag kände för att spela ett spel. Jag startade upp Windows Store på min Lumia 950 smartphone med Windows 10 Mobile och installerad Age of Empires: Castle Siege.

Universal Windows Platform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

2. Du spelar var som helst, när som helst

Eftersom jag älskade att spela spelet letade jag efter mer information om det och märkte att det är ett universellt Windows-plattformsspel. Därför installerade jag den även på min Surface Pro 3 (så att jag kan spela den på en större skärm när jag jobbar på distans och jag känner för att ta en paus).

Universal Windows Platform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

När jag är hemma älskar jag att spela det på min kraftfulla stationära PC med en stor 27″ skärm. Att kunna styra spelet både med touch och med mus och tangentbord ger en fantastisk spelupplevelse.

Universal Windows Platform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

The Age of Empires: Castle Siege-spelet är också tillgängligt på HoloLens. Vissa spel är också tillgängliga på Xbox One. Föreställ dig att spela dina favoritspel från vilken som helst av dina Windows-enheter, från bokstavligen var som helst. Det enda kravet är att du har en aktiv internetuppkoppling. Du behöver inte längre vara hemma från din konsol eller din stationära PC för att njuta av en fantastisk spelupplevelse.

3. Din speldata synkroniseras automatiskt mellan alla dina enheter

Med hjälp av Xbox Live Services synkroniserar universella Windows-plattformsspel användarens data automatiskt mellan alla enheter. Genom ditt Xbox ID synkroniseras dina prestationer, gamerscore, framsteg i spelet och andra objekt automatiskt. Du kan spela ett spel på din smartphone medan du pendlar, återuppta det på jobbet på din bärbara dator under en lunchrast och fortsätta hemma på din stationära PC under kvällen. Din senaste användardata är alltid tillgänglig. Allt du behöver är en internetanslutning på dina Windows-enheter där du spelar spelet.

4. Du får automatiska uppdateringar på alla dina enheter

Eftersom distributionen av universella Windows-plattformsspel sker genom Windows Store , det betyder att dina spel automatiskt uppdateras till den senaste versionen, på alla dina enheter. Du behöver inte göra uppdateringen manuellt själv eller lita på infrastrukturen hos spelets utvecklare. De Windows Store använder Microsofts infrastruktur för att skicka uppdateringar automatiskt till alla dina enheter, så att du inte behöver krångla med manuella uppdateringar.

Universal Windows Platform, UWP, appar, spel, förmåner, konsumenter, Windows Store

Vad tror du?

I den här artikeln har jag utforskat fördelarna med Microsofts vision med Universal Windows Platform (UWP)-spel, baserat på min verkliga erfarenhet av spelet Age of Empires: Castle Siege. Jag säger inte att det inte finns några nackdelar med denna vision. Jag ville bara starta diskussionen och utforska fördelarna först. Låt oss därför prata och dela din åsikt om Microsofts tillvägagångssätt.