Vad du ska göra när du byter från en gammal iPad till en ny

Igår köpte jag en ny iPad – iPad Air 2019. Det händer inte särskilt ofta. Jag brukar hålla i mina enheter tills de bokstavligen är på sina sista ben, väsande andan. Min gamla enhet, en iPad från 2013, kunde inte köra iOS 10, så jag bestämde mig för att ta bort den ur dess misär en gång för alla.

Det var inte förrän jag började fundera på att installera en ny iPad som jag insåg att det fanns många saker att tänka på för att säkerställa en smidig övergång mellan enheter. Här är vad jag var tvungen att göra – i den ordningen. Jag gjorde detta på en iPad, men det gäller även om du går över till en ny iPhone (övergår till en ny iPhone).

På en gammal enhet(På den gamla enheten)

Du kan inte bara stänga av den gamla enheten, starta den nya och du är klar. Du måste göra hushållsarbete.

Säkerhetskopiera din enhet till iCloud(Säkerhetskopiera din enhet till iCloud)

Tidigare diskuterade jag hur du säkerhetskopierar din enhet till iCloud med iTunes (säkerhetskopiera din enhet till iCloud med iTunes). Jag rekommenderar definitivt att du gör detta innan du raderar din gamla iPad. Men du bör också säkerhetskopiera till iCloud med hjälp av säkerhetskopieringsfunktionen på din iPad.

Gör det enkelt. Gå till ” inställningar(Inställningar) » på iPad, tryck på ditt namn högst upp och tryck sedan på iCloud .

Inställningsfönster som visar iCloud

Sedan på nästa skärm, klicka på ” iCloud backup(iCloud Backup) » .

iCloud backup-meny specificerad

Se till(Se till) att din iPad är ansluten och klicka sedan “Säkerhetskopiera nu”(säkerhetskopiera nu).

För att vara super duper säker kan du även aktivera boot från kameror(Kamerauppladdningar) Dropbox , Google Drive eller annan molntjänst. Ladda sedan upp dina iOS-fotoalbum till molnet.

Stäng av Hitta min iPad(Stäng av “Hitta min iPad”)

När säkerhetskopieringen är klar är det dags att inaktivera ” Hitta(Hitta min) iPad.

Detta är absolut nödvändigt. Om du inte stänger av ” Hitta(Hitta min) iPad” kommer du inte att kunna överföra äganderätten till din iPad till någon annan. Även om din iPad hamnar i garderoben, för att aldrig användas igen, kommer den att finnas kvar på kartan.” Hitta min(Hitta min) iPad” som blinkar. Det är bättre att inaktivera det helt.

inställningar(Inställningar) klicka på ditt namn och klicka sedan “Hitta iPad(Hitta min iPad) » .

Hitta min iPad listad i inställningsfönstret

Avmarkera på nästa skärm “Hitta iPad(Hitta min iPad)” och ” Skicka senaste plats(Skicka senaste plats) » . Du kommer att bli ombedd att ange ett användarnamn och lösenord Apple ID för att bekräfta att du vill inaktivera den här funktionen.

Inställningsfönstret

Inaktivera webbläsarsynkronisering(Koppla bort webbläsarsynkronisering)

Då måste du inaktivera webbläsaren om du använder synkroniseringsfunktionen.

Och Krom och Firefox använd synkronisering, så att du sömlöst kan överföra dina inställningar till olika enheter. Men om du inte kopplar bort webbläsaren från enheten du är på väg att koppla bort kommer du aldrig att bli av med den på dina andra datorer. Han kommer att sitta där som en “zombie”.

I version Firefox för iPad, gå till inställningar, scrolla ned och välj ” Inaktivera synkronisering(Koppla bort synkronisering) » .

Firefox-konto med inaktiverad synkronisering markerad

Krom har också en liknande knapp i sina inställningar.

Återställ enheten till fabriksinställningarna(Återställ enheten till fabriksinställningar)

Det sista du behöver göra nu är att helt torka iPad från allt innehåll och återställa allt till fabriksinställningarna. Detta är helt oåterkalleligt, så se till att du säkerhetskopierar först.

Gå bara till ” Allmän(Allmänt)” och sedan ” Återställa”(Återställ) i inställningarna.

Återställningsmenyn är markerad under Allmänna inställningar.

Välj sedan “Radera allt innehåll och inställningar”(Radera allt innehåll och alla inställningar) .

Det kommer att varna dig för att det du ska göra inte kan ångras. Gå vidare och fortsätt processen. iPad kommer nu att starta om och starta om, vilket tar cirka 5-10 minuter. När du ser en vit välkomstskärm vet du att iPad är redo för återförsäljning eller återvinning.

iPad Återställ vit välkomstskärm

På en ny enhet(På den nya enheten)

Ställ in en ny iPhone-popup-varning på iPhone

Äpple mer eller mindre håller din hand medan du installerar en ny enhet, så du kan inte gå fel. Men en användbar funktion som verkligen sparade mig mycket tid var att jag kunde överföra alla mina inställningar från min iPhone 7 till den nya iPaden.

Apple har en bra handledning på sin hemsida (har en bra handledning på sin hemsida) och den kommer att spara massor av tid när du ställer in din nya iDevice. Det kommer till och med att dela ditt lösenord WiFi genom att logga in automatiskt.

Nu är det bara att välja din senaste iCloud-säkerhetskopia och låta dina appar installeras. Att överföra till en ny enhet har aldrig varit enklare.

Igår köpte jag en ny iPad – 2019 iPad Air. Detta händer inte särskilt ofta. Jag brukar behålla mina enheter tills de är bokstavligen på sina sista ben och väsande efter andan. Min gamla enhet, 2013 års iPad-modell, kämpade för att driva iOS 10 så jag bestämde mig för att ta bort den från dess elände en gång för alla.

Det var inte förrän jag började tänka på att installera den nya iPad som jag insåg att det fanns många saker att komma ihåg för att säkerställa en smidig övergång mellan enheter. Här är vad jag var tvungen att göra – i den här ordningen. Jag gjorde detta på iPaden men det skulle också gälla om du skulle gå över till en ny iPhone.

Foto av en iPad

På den gamla enheten

Du kan inte bara stänga av den gamla enheten, starta den nya och du är klar. Det finns en del städning du behöver göra.

Säkerhetskopiera din enhet till iCloud

Jag har tidigare diskuterat hur du säkerhetskopierar din enhet till iCloud med iTunes. Jag rekommenderar definitivt att du gör det innan du torkar din gamla iPad. Men du bör också säkerhetskopiera till iCloud med hjälp av säkerhetskopieringsfunktionen på din iPad.

Att göra detta är lätt. Gå till inställningar på iPad, tryck på ditt namn högst upp och tryck sedan på iCloud.

Inställningsfönster med iCloud indikerad

Tryck sedan på nästa skärm iCloud-säkerhetskopia.

iCloud Backup-meny

Se till att din iPad är ansluten till ett eluttag och tryck sedan på säkerhetskopiera nu.

Knappen Säkerhetskopiera nu visas i iCloud-inställningarna

För att vara superduper säker kanske du också vill slå på Kamerauppladdningar i Dropbox, Google Drive eller någon annan molntjänst. Ladda sedan upp dina iOS-fotoalbum till molnet.

Stäng av “Hitta min iPad”

När säkerhetskopieringen har gjorts är det dags att stänga av “Hitta min iPad”.

Detta är absolut nödvändigt. Om du inte stänger av “Hitta min iPad” kommer du inte att kunna överföra äganderätten till din iPad till någon annan. Även om din iPad är på väg mot skåpet som aldrig ska användas igen, kommer du att ha den på kartan “Hitta min iPad” och blinka mot dig. Bättre att stänga av den helt.

I inställningartryck på ditt namn och tryck sedan på Hitta min iPad.

Hitta min iPad som anges i fönstret Inställningar

På nästa skärm, avmarkera båda Hitta min iPad och Skicka sista plats. Du kommer att bli ombedd att ange ditt Apple ID-användarnamn och lösenord för att bekräfta att du vill stänga av detta.

Hitta min iPad-inställningar med allt påslaget

Koppla bort webbläsarsynkronisering

Därefter måste du koppla bort din webbläsare om du använder synkroniseringsfunktionen.

Både Chrome och Firefox använder synkronisering så att du sömlöst kan överföra dina inställningar mellan dina olika enheter. Men om du inte kopplar bort webbläsaren från en enhet som du snart är på väg att gå i pension kommer du aldrig att bli av med den på dina andra datorer. Den kommer att sitta där som en “zombie”-enhet.

I iPad-versionen av Firefox, gå till inställningarna, scrolla till botten och välj Koppla bort synkronisering.

Firefox-konto med Disconnect Sync markerat

Chrome har också en liknande knapp i sina alternativ.

Återställ enheten till fabriksinställningar

Det sista du behöver göra nu är att helt torka iPaden på allt innehåll och återställa allt till fabriksinställningarna. Detta är helt oåterkalleligt så se till att du har gjort dina säkerhetskopior först.

Gå bara till Allmän och då återställa i inställningarna.

Återställ-menyn markerad under Allmänna inställningar

Sedan Välj Radera allt innehåll och alla inställningar.

Det kommer att varna dig för att det du ska göra inte kan vändas. Fortsätt med processen. iPad kommer nu att återställas och starta om vilket tar cirka 5-10 minuter. När du ser den vita välkomstskärmen är det då du vet att iPad är redo för återförsäljning eller kassering.

Vit välkomstskärm på en återställd iPad

På den nya enheten

Konfigurera ny iPhone popup-varning på iPhone

Apple håller mer eller mindre din hand medan du ställer in den nya enheten så att du inte riktigt kan gå fel. Men en snygg funktion som verkligen sparade mig mycket tid var när jag kunde överföra alla mina inställningar från min iPhone 7 till den nya iPaden.

Apple har en bra handledning på sin webbplats och det sparar dig massor av tid när du ställer in den nya iDevice. Det kommer till och med att överföra ditt WiFi-lösenord och logga in dig automatiskt.

Nu är det bara att välja din senaste iCloud-säkerhetskopia och låta dina appar installera sig själva. Att överföra till en ny enhet har aldrig varit enklare.

Relaterade Artiklar

Back to top button