Vad du bör veta om den bärbara datorn Lenovo ThinkPad X1 Fold

Idén med en hopfällbar enhet har länge fångat vår uppmärksamhet. De första hopfällbara telefonerna gjorde att teknikvärlden blev galen när folk beundrade gångjärnen men också letade efter (och ibland hittade) brister i deras design.

Lenovo retade hopfällbar enhet(hopfällbar enhet) sedan 2017, när de först introducerade den hopfällbara bärbara datorn, men gav aldrig något releasedatum. CES 2020 ändrade det hela. Lenovo valde CES 2020 som tid för den officiella debuten ThinkPad X1 Fold och namngav datumet släpp(släppdatum): andra halvan av 2020.

ThinkPad X1 Fold mottogs(ThinkPad X1 Fold) motsvarande namn . Denna hopfällbara bärbara dator Lenovo har en diagonal på 13,3 tum, men fälls ihop central linje(mittlinje), vilket skapar en perfekt separation mellan skärmens två sidor. Kom ihåg Samsung Galaxy Fold , men större. ThinkPad X1 Vik(ThinkPad X1 Fold) väger endast 2,2 pund och kan fällas ihop helt för en otroligt kompakt formfaktor(formfaktor) jämförbar med en bok.

En hopfällbar bärbar dator är cool, men förutom skärmböjningsteknik, vad ska du bry dig om? Och här är varför: denna typ av bärbar dator kombinerar funktionaliteten hos en surfplatta med funktionaliteten hos en riktig bärbar dator, så att du kan vika enheten på mitten och skapa två separata arbetsområden. Du kan ansluta en full storlek tangentbord och mus(tangentbord och mus) för att uppnå samma funktionalitet som med en bärbar dator.

Användare kan placera ThinkPad X1 Fold i laptopposition och använd två separata skärmar för multitasking, som att hålla videosamtal(videosamtal) på den övre skärmen och gör anteckningar på den nedre skärmen. Lenovo planerar att inkludera ett extra tillägg kallas ThinkPad X1 Fold Stand som tillåter användare att göra inlägg ThinkPad i liggande eller stående läge,(liggande eller stående läge) för att ytterligare förbättra användningen av enheten.

ThinkPad X1 Fold: pris och releasedatum(ThinkPad X1 Fold Cost & Releasedatum)

Lenovo konstaterade att ThinkPad X1 Fold kommer att kosta från $2499 och kommer att finnas att köpa under andra halvan av året. Mer detaljerad prisinformation kommer att finnas tillgänglig närmare kl datum(Utgivningsdatum) ThinkPad .

Pris hög(prispunkt), speciellt när exakta specifikationer inte är tillgängliga, men ThinkPad X1 Fold inte avsedd för allmänna användare. Lenovo ville skapa en enhet som tålde genomsnittet livscykel(livscykel) PC (tre till fem år).

ThinkPad X1 Fold tänkt som en kraftfull multifunktionsmaskin som är idealisk för både företag och ,(affärssammanhang) och för hemmet eller studie(studentanvändning) . Linjal funktioner(feature lineup) belyser också varför hon är där hon är.

Funktioner hos den hopfällbara ThinkPad X1(ThinkPad X1 Fold-funktioner)

Utestående funktion(utmärkt funktion) hos denna hopfällbara bärbara dator Lenovo naturligtvis, är dess vikningsförmåga, men ThinkPad X1 är mer än en one-trick ponny. Den har en lista med funktioner som hjälper till att motivera dess höga pris(prisläge) .

  • Flera användningslägen tillåter ThinkPad X1 Fold gå från en helt platt 13,3-tumsskärm till en ihopfälld maskin i laptopstil.
  • 5G-anslutning kommer att vara valfri.
  • ThinkPad X1 Vik(ThinkPad X1 Fold) kan stödja en hel sekundär skärm.
  • Användare kan köpa mini fold bluetooth tangentbord(Bluetooth Mini Fold-tangentbord) som förvaras och laddas inuti systemet.
  • Det finns planer på en version för Windows 10 och version för Windows 10X .

Även om de exakta specifikationerna inte har släppts, Lenovo samarbetar med Intel . ThinkPad X1 Vik(ThinkPad X1 Fold) utrustad med Intel Core-processorer(Intel Core) för att undvika Windows 10-fördröjning på vissa bärbara modeller.

Med tanke på populariteten för stora surfplattor som iPad Proffs och Samsung Galaxy bok , Lenovo går åt rätt håll. Tangentbord är inte längre en absolut nödvändighet för produktivitet, och att inkludera dem som valfria tillbehör som bara kan användas när det behövs kan vara rätt drag för mobil datoranvändning.

Kombinationen av bekvämlighet och kraft framhäver ThinkPad X1 Fold jämförs med andra hopfällbara enheter, men för att motivera dess höga (ThinkPad X1 Fold)pris(prispunkt), kommer det att kräva exceptionell prestanda.

Idén om en hopfällbar enhet har fångat vår uppmärksamhet ett tag nu. De första hopfällbara telefonerna gjorde att teknikvärlden blev galen när människor förundrades över gångjärnen, men också letade efter (och ibland hittade) brister i deras design.

Lenovo har retat en hopfällbar enhet sedan 2017 när de först lanserade en hopfällbar bärbar dator, men de gav aldrig en tidslinje för när den kan släppas. CES 2020 ändrade allt detta. Lenovo valde CES 2020 som tiden att officiellt debutera ThinkPad X1 Fold och ge den ett releasedatum: andra halvan av 2020.

ThinkPad X1 Fold heter ett passande namn. Denna Lenovo hopfällbara bärbara dator kommer in på 13,3 tum men viks längs mittlinjen för att skapa en perfekt uppdelning mellan de två sidorna av skärmen. Tänk Samsung Galaxy Fold, men större. ThinkPad X1 Fold väger bara 2,2 pund och kan vikas helt platt för en otroligt liten formfaktor i paritet med en bok.

En hopfällbar bärbar dator är cool, men bortsett från skärmböjningstekniken, varför skulle du bry dig? Här är anledningen: den här typen av bärbar dator kombinerar funktionaliteten hos en surfplatta med den hos en faktisk bärbar dator, så att du kan halvböja enheten och skapa två separata arbetsområden. Du kan koppla in ett tangentbord och en mus i full storlek för att uppnå samma funktionalitet som med en bärbar dator.

Användare kan placera ThinkPad X1 Fold i bärbar orientering och använda två separata skärmar för att göra flera saker, som att hålla ett videosamtal på den övre skärmen samtidigt som de gör anteckningar på den nedre skärmen. Lenovo planerar att inkludera ett valfritt tillägg som heter ThinkPad X1 Fold Stand som tillåter användare att placera ThinkPad i antingen liggande eller stående läge för att ytterligare bredda hur människor kan använda enheten.

ThinkPad X1 Fold Cost & Releasedatum

Lenovo har uppgett att ThinkPad X1 Fold kommer att börja på $2 499 och vara tillgänglig för köp under andra halvåret. Mer exakta prisuppgifter kommer att finnas tillgängliga närmare releasedatumet för ThinkPad.

Priset är högt, särskilt när de exakta tekniska specifikationerna inte är tillgängliga, men ThinkPad X1 Fold är inte riktad till tillfälliga användare. Lenovo ville skapa en enhet som skulle överleva den genomsnittliga livscykeln för datorer (mellan tre och fem år).

ThinkPad X1 Fold är avsedd att vara en kraftfull, mångsidig maskin som är precis hemma i affärssammanhang som den är för hemma- eller studentanvändning. Funktionssortimentet kastar också lite ljus över varför det är prissatt där det är.

ThinkPad X1 Fold-funktioner

Den utmärkande egenskapen hos denna Lenovo hopfällbara bärbara dator är, naturligtvis, dess hopfällbara kapacitet, men ThinkPad X1 är mer än en etttricksponny. Den har en lista med funktioner som hjälper till att rättfärdiga dess höga pris.

  • Flera användningslägen gör att ThinkPad X1 Fold kan byta från en helt platt 13,3-tums skärm till en ihopfälld datorliknande dator.
  • 5G-anslutning kommer att vara valfri.
  • ThinkPad X1 Fold kan stödja en hel sekundär skärm.
  • Användare kan köpa ett Bluetooth Mini Fold-tangentbord som lagras och laddas inuti systemet.
  • Det finns planer på en Windows 10-version och en Windows 10X-version.

Även om de exakta specifikationerna inte är offentliga har Lenovo samarbetat med Intel. ThinkPad X1 Fold drivs av Intel Core-processorer i ett försök att undvika fördröjningen som plågar Windows 10 på vissa bärbara modeller.

Med tanke på populariteten hos stora surfplattor som iPad Pro och Samsung Galaxy Book är Lenovo på väg åt rätt håll. Tangentbord är inte längre en absolut nödvändighet för produktivitet och att inkludera dem som valfria tillbehör som endast kan användas när det behövs kan vara exakt rätt drag för mobil datoranvändning.

Genom att kombinera bekvämlighet med kraft kommer ThinkPad X1 Fold att sticka ut från de andra hopfällbara enheterna, men den kommer att behöva prestera extraordinärt bra för att motivera sitt höga pris.