Vad är Windows Feature Experience Pack i Windows 10?

Om du har använt Windows speciellt eftersom Windows XP och Windows 7 titel Windows Experience Pack kan verka bekant för dig. Tillkännagav 2010, det gjorde det möjligt för dig att skapa teman, applicera en statisk bild på leva messenger och så vidare. Det handlade om att anpassa användargränssnittet. Så varför pratar vi om detta nu? Funktionen eller produkten returneras i Windows 11/10 , men på ett annat sätt. I det här inlägget ska vi försöka förklara vad som är Windows Feature Experience Pack i Windows 11/10 .

Windows Feature Pack

Anges som kritisk för funktionalitet Windows paketet blev tillgängligt från Windows 10 v2004 in Microsoft Store(Microsoft Store). Det är dock i mycket tidiga skeden och även om du kan ladda ner det i en tidigare version Windows , den visar ingenting. Vi rapporterade detta i december när utvecklingsteam(Dev Teams) Windows 10 delas upp i ett team Core OS och Shell Experience .

Just nu uppdaterar och uppdaterar användargränssnittet kärnor(Kärnuppdatering) går hand i hand. Men nu när laget är uppdelat, in Windows 10 Funktionspaket ytterligare ändringar av användargränssnittet kan göras. Den listas som en enda funktion av begäran(Efterfrågan på Windows 10 och Windows Server tillsammans med IE11 , Anteckningsblock , Måla , PowerShell , utskriftshanteringskonsol(Print Management Console) och andra. Detta är lätt att se i avsnittet Handla om dator uppdaterad till 2004.

Hejdå Microsoft klargjorde inget om det, men det ser ut som att det är ett sätt att rulla ut en uppdatering till delar av användargränssnittet. Eftersom detta är ett paket bör vi se fler appar och funktioner tillgängliga. Du kan till exempel välja att inte installera vissa grundläggande funktioner, som t.ex Xbox och spel(Xbox Game) Xbox pad eftersom jag inte använder dem alls. På samma sätt är det möjligt att hoppa över andra funktioner som inte används av konsumenter, såsom beskärningsverktyget. En annan galen idé är ett anpassat skal för huvudoperativsystemet beroende på enheten och konsumenterna.

De kommer att stödja listan över tillgängliga funktioner med begäran(Efterfrågan) specificerad av Microsoft . anteckningar, Måla , PowerShell , stegskrivare(Step Recorder) ingår nu Windows Feature Experience Pack . De är förinstallerade i Windows 10 2004 men de påpekar det Windows kommer att bli mer anpassningsbara och funktioner kommer inte längre att införas. Om du gillar ett program som alltid har varit kärnan i operativsystemet kan du ta bort det.

Microsoft även listade FODs som inte är förinstallerade. Det inkluderar speciella förmågor(Tillgänglighet) , utvecklarläge(Utvecklarläge) , grafiska verktyg(Grafikverktyg) , IR(IrDA) -port, Microsoft WebDriver , nätverk(nätverks)verktyg och mer.

Vi behöver veta mer om Windows Features Experience Pack(Windows Features Experience Pack) i år då fler och fler paket dyker upp i appen. Kommer den här funktionen att finnas kvar? Microsoft kommer att släppa två uppdateringar varje år, vilket kan vara överväldigande för många, det får vi reda på med tiden.

Läs nu: (Läs nu:) hur du anpassar Windows 10 Start-menyn och Aktivitetsfältet.

Om du har använt Windows länge, särskilt från Windows XP och Windows 7, kan namnet låta bekant. Tillkännagav 2010, det gjorde det möjligt för dig att skapa ett tema, använda en statisk bild på Live Messenger och så vidare. Det handlade om anpassning av användargränssnittet. Så varför pratar vi om det nu? Funktionen eller produkten gör det tillbaka till Windows 11/10 men på ett annat sätt. I det här inlägget kommer vi att försöka förklara vad det är Windows Feature Experience Pack i Windows 11/10.

Windows Feature Experience Pack

Windows Feature Experience Pack

Listad som kritisk för Windows-funktionalitet började paketet att bli tillgängligt från Windows 10 v2004 från Microsoft Store. Det är dock i mycket tidiga skeden., och även om du kan ladda ner det på en tidigare version av Windows, visar det ingenting. Vi rapporterade om det i december när Windows 10 Dev Teams delades upp i Core OS & Shell Experience-teamet.

Just nu går UI-uppdateringen och Core Update hand i hand. Men nu när teamet är splittrat kan ytterligare ändringar av användargränssnittet rullas ut med Windows 10 Feature Experience Pack. Den är listad som en funktion på begäran för Windows 10 och Windows Server tillsammans med IE 11, Notepad, Paint, PowerShell, Print Management Console och mer. Det kan lätt märkas i Abut-delen av datorn, som uppgraderades till 2004.

Microsoft har visserligen inte klargjort något om det, men det som ser ut kommer att vara ett sätt att rulla ut en uppdatering för delar av användargränssnittet. Eftersom det är ett paket borde vi se fler appar och funktioner tillgängliga. Det kan till exempel bli möjligt att välja att inte installera vissa kärnfunktioner som Xbox och Xbox Game bar eftersom jag inte använder den alls. På liknande sätt kan andra funktioner som inte används av konsumenter som klippverktyget hoppas över. En annan vild idé som går runt är ett anpassningsbart skal för kärnoperativsystemet, beroende på enheten och konsumenterna.

De kommer att backa upp listan över tillgängliga funktioner på begäran som listas av Microsoft. Notes, Paint, PowerShell, Steps Recorder är nu en del av Windows Feature Experience Pack. De kommer förinstallerade i Windows 10 2004, men vad de pekar på är att Windows kommer att bli mer anpassningsbart och funktioner kanske inte tvingas fram längre. Om du gillar en applikation som alltid var kärnan i operativsystemet, kan den tas bort.

Microsoft har också listat FOD:s som inte är förinstallerade. Det inkluderar tillgänglighet, utvecklarläge, grafikverktyg, IrDA, Microsoft WebDriver, nätverksverktyg och mer.

Vi borde få veta mer detaljer om Windows Features Experience Pack i år när fler och fler paket börjar dyka upp i appen. Om funktionen kommer att finnas kvar eller om Microsoft kommer att hålla sig till två uppdateringar varje år, vilket för många kan vara överväldigande, kommer vi att veta med tiden.

Läs nu: Så här anpassar du Windows 10 Start-menyn och Aktivitetsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button