Vad är WDAGUtilityAccount i Windows 10? Ska jag ta bort detta?

Om du öppnar kommandorad(Kommandotolken) och starta kommandotolkanvändaren nätverk(nätanvändare) på ditt system Windows 11/10 kan du se inlägget WDAGUtilityAccount . Vad är det här? Är det skadlig programvara? Vilken roll spelar det och är det säkert att ta bort det? Låt oss hitta svaren på dessa frågor i dagens inlägg.

WDAGUtilityAccount i Windows 11/10

WDAGUtilityAccount är ett användarkonto som hanteras och används av systemet för Windows Defender Application Guard-scenarier.

WDAGUtilityAccount är en del av Windows Defender Application Guard. Den förblir inaktiverad tills den aktiveras på ditt system. applikationsskydd. Det finns flera systemkonton inbyggda Windows och WDAGUtilityAccount – en av dem.

Om den här inställningen är aktiverad kan du se en varning i din logg för det nya lokala kontot som skapats för användarnamnet: WDAGUtilityAccount ( händelse-ID 4720(Event ID 4720) eller 4722). Ibland kan detta komma i vägen – till exempel när du försöker ta bort en fil kommer du att få meddelandet ” Åtkomst nekad, administratörsbehörighet krävs”(Åtkomst nekas, administratörsbehörighet krävs) . När du väljer att ignorera det och klickar på Fortsätt får du ett nytt meddelande som säger att du behöver ett annat kontos tillåtelse — WDAGUtilityAccount . Men detta är för din säkerhet.

Du kan kontrollera om den är aktiv WDAGUtilityAccount på ditt system, enligt följande:

  1. Öppna WinX Menu
  2. Välj Datorhantering
  3. Expandera Systemverktyg
  4. Utöka Lokala användare och grupper
  5. Dubbelklicka(Dubbelklicka) mapp ” Användare(Användare) ”, och där kommer du att se henne!

Dubbelklicka på den öppnar den egenskaper(Egenskaper) . Här kommer du att kunna se om den är aktiv eller inte.

Kan du ta bort eller byta namn på ett konto WDAGUtility

Eftersom kontot WDAGUtility är ett speciellt “systemhanterat konto” i Windows 10 vi rekommenderar inte att du byter namn på eller tar bort det med ett konto administratör .(Administratör)

Hoppas det här hjälper.(Jag hoppas det här hjälper.)

Om du öppnar kommandotolken och kör kommandot på ditt Windows 11/10-system kan du se en WDAGUtilityAccount inträde. Vad är detta? Är det skadlig programvara? Vilken exakt roll spelar det och är det säkert att radera det? Låt oss hitta svar på dessa frågor i dagens inlägg.

WDAGUtilityAccount

WDAGUtilityAccount i Windows 11/10

WDAGUtilityAccount är ett användarkonto som hanteras och används av systemet för Windows Defender Application Guard-scenarier.

WDAGUtilityAccount är en del av Windows Defender Application Guard. Det förblir inaktiverat tills Application Guard är aktiverat på ditt system. Det finns flera systemkonton som är inbyggda i Windows och WDAGUtilityAccount är ett av dem.

När det är aktiverat kan du se en varning i din logglösning för ett nytt lokalt konto skapat för användarnamn: WDAGUtilityAccount (händelse-ID 4720 eller 4722). Det kan ibland komma i vägen för dig – till exempel när du försöker ta bort en fil får du ett meddelande. När du väljer att ignorera det och trycker på “Fortsätt” får du ett annat meddelande som säger att du behöver tillstånd från ett annat konto – WDAGUtilityAccount. Men detta är för din säkerhet.

Du kan verifiera om WDAGUtilityAccount är aktivt på ditt system enligt följande:

  1. Öppna WinX Menu
  2. Välj Datorhantering
  3. Expandera Systemverktyg
  4. Utöka Lokala användare och grupper
  5. Dubbelklicka på mappen Användare så ser du den!

Om du dubbelklickar på den öppnas dess egenskaper. Här kommer du att kunna se om den är aktiv eller inte.

Kan du ta bort eller byta namn på WDAGUtility-konto

Eftersom WDAGUtility-kontot är ett speciellt “systemhanterat konto” i Windows 10, rekommenderar vi inte att du byter namn på eller tar bort det med administratörskontot.

Relaterade Artiklar

Back to top button