Vad är VPN Kill Switch och varför ska du slå på den?

Om du letar efter ett VPN du kan lita på kan du inte låta bli att stöta på termen “kill switch” eller, mer sällan, “kill switch”. Lika praktisk som den här funktionen är VPN, hur det fungerar är inte alltid väl förklarat.(VPN)

Vad är VPN Kill Switch?

Kort sagt, avstängningen VPN är en funktion som kan inaktivera din enhets internetanslutning om den misslyckas VPN. Den här funktionen är viktig för alla som laddar ner torrents som har fastnat bakom censurblockering som t.ex Bra kinesisk brandvägg(Bra brandvägg) eller på annat sätt göra något som kan få dig i problem när det upptäcks.

Frånvaron av en kill switch kan innebära att om din VPN det kommer att uppstå ett anslutningsproblem – en vanlig företeelse – du kommer att återgå till din normala internetanslutning som standard, vilket visar vem du är utan skyddet som ger VPN . Det är inte så stor sak om du bara spoofar en IP-adress för att komma åt ett annat Netflix-bibliotek (få åtkomst till ett annat Netflix-bibliotek), men det är viktigt för alla som använder Internet för olagliga ändamål.

Hur fungerar ett VPN?

För att förstå hur nödbrytaren fungerar VPN måste vi kort förklara hur en VPN (hur en VPN fungerar) fungerar.

När du ansluter till Internet utan VPN du ansluter till en server som ägs av din internetleverantör ( ISP ). När du ansluter kan webbplatsen du är på se din IP-adress och lite annan information om dig.

När du använder VPN går anslutningen till ditt internet leverantör(ISP) och sedan till servern som ägs av tjänsten VPN innan du navigerar till önskad plats. Detta ändrar din IP-adress till serverns IP-adress VPN. Detta döljer effektivt din plats och anger även din plats varhelst ISP har VPN det finns servrar.

Om du använder VPN när du laddar ner torrents betyder det att upphovsrättsmyndigheterna inte kommer att kunna hitta dig och skicka ett meddelande till dig (du bör dock inte ladda ner piratkopierat innehåll).

Att dölja din IP-adress är också det enda sättet att komma åt Internet utan att spåras om du bor i diktaturer som Kina(Kina), Iran(Iran) eller Vitryssland(Vitryssland), länder som inte tillåter sina medborgare att besöka nyhetssajter, inte godkänts av regeringen.

Hur fungerar VPN Kill Switch?

När VPN – anslutningen kommer att avbrytas av någon anledning, kill-switchen kommer att inaktivera internetanslutningen helt och skydda dig från att bli spårad. Det är en integrerad del av det goda VPN eftersom det fungerar som ett felsäkert och lägger till ytterligare en barriär mellan dig och de som kan vara intresserade av vad du gör online.

Olika typer av VPN Kill Switch

Lyckligtvis någon anständig VPN det finns någon form av avstängningsbrytare, även om vissa av dem fungerar annorlunda än andra eller har ett annat namn. Till exempel, Windscribe(Windscribe) kallar det en “brandvägg”. AirVPN och ExpressVPN kallar detta “nätverksblockering”. Men i alla fall gör det samma sak.

Dock några virtuella privata nätverk(VPN) låter dig anpassa kill-switchen, eller till och med slå på och av den, även om vi inte rekommenderar att du stänger av den. ExpressVPN , till exempel, ger dig möjlighet att utesluta lokala enheter som skrivare från kill-switchen. Om du jobbar för en statlig myndighet bör du förmodligen låta detta vara på, men du kan stänga av det om du är hemma.

NordVPN Mute Switch

NordVPN går ett steg längre och erbjuder två typer av kill-switchar: den första fungerar precis som de flesta andra och bryter hela anslutningen när den utlöses. Den andra är vad NordVPN kallar det en “applikationsväxlare”. Detta låter dig bestämma vilka applikationer som ska stängas vid krasch. VPN så att alla andra kan fortsätta göra det de gör.

medan någon är inne Kina(Kina) kanske vill lämna en fullständig inaktiveringsväxel, torrentklienten kan tjänas bättre genom att helt enkelt sätta din torrentklient (t.ex. Transmission ) på killlistan och låta allt annat fungera bra, VPN eller inte. Det är dock en trevlig liten justering och vi är förvånade över att andra tjänster inte erbjuder det.

Kill switch och du

Strömbrytaren är en av de viktigaste säkerhetsfunktionerna VPN och du bör hålla dig borta från alla tjänster som inte erbjuder det i en eller annan form. Lyckligtvis är det bara ett fåtal endagsföretag som inte har dem, så om du använder beprövade VPN-tid(VPN) allt kommer att bli bra. Stäng bara aldrig av den om du inte är säker på att du vet vad du gör.

Om du letar efter ett VPN du kan lita på kan du inte låta bli att stöta på termen “kill switch” eller, mer sällan, “killswitch”. Hur praktisk den här VPN-funktionen än är, hur den fungerar förklaras inte alltid bra.

Vad är en VPN Kill Switch?

Kort sagt, en VPN kill switch är en funktion som kan inaktivera din enhets anslutning till internet när din VPN misslyckas. Den här funktionen är viktig för alla som laddar ner torrents, sitter fast bakom ett censurblock som Kinas stora brandvägg eller på annat sätt gör något som kan få dem i problem när de upptäcks.

Att inte ha en kill-switch inkopplad kan innebära att om din VPN stöter på ett anslutningsproblem – en vanlig händelse – du återgår till din vanliga internetanslutning som standard, vilket visar vem du är utan det skydd som en VPN erbjuder. Det här är inte så stor sak om du bara spoofar en IP-adress för att komma åt ett annat Netflix-bibliotek, men det är för alla som använder internet för mindre än lagliga ändamål.

Hur fungerar ett VPN?

För att förstå hur en VPN-killswitch fungerar måste vi kortfattat gå igenom hur en VPN fungerar.

När du ansluter till internet utan ett VPN ansluter du till en server som ägs av din internetleverantör (ISP). När du är ansluten kan webbplatsen du är på se din IP-adress och annan information om dig.

När du använder ett VPN går anslutningen till din internetleverantör och sedan till en server som ägs av VPN-tjänsten innan du går till den sida du vill ha. Om du gör detta byter du ut din IP-adress med den för VPN:s server. Detta döljer effektivt din plats samtidigt som du ställer in din plats varhelst VPN-leverantören har servrar.

Om du använder ett VPN när du laddar ner torrents, betyder det att upphovsrättsvakter inte kan hitta dig och skicka meddelanden till dig (du bör dock inte ladda ner piratkopierat innehåll).

Att dölja din IP-adress är också det enda sättet att komma åt internet utan att bli spionerat på om du bor i diktaturer som Kina, Iran eller Vitryssland, länder som inte tillåter sina medborgare att besöka nyhetssajter som inte godkänts av regeringen.

Hur fungerar en VPN Kill Switch?

När VPN-anslutningen misslyckas, oavsett anledning, kommer en kill switch att bryta internetanslutningen helt och skydda dig från spårning. Det är en viktig del av ett bra VPN eftersom det fungerar som en felsäker och lägger till ytterligare en barriär mellan dig och vem som helst som kan vara intresserad av vad du håller på med online.

Olika typer av VPN Kill Switch

Lyckligtvis har alla VPN värda sitt salt en kill switch av något slag, även om vissa fungerar annorlunda än andra eller heter annorlunda. Windscribe kallar det till exempel en “brandvägg”. AirVPN och ExpressVPN kallar det “nätverkslås.” I alla fall gör det dock samma sak.

Vissa VPN:er låter dig dock justera kill-omkopplaren eller till och med slå på och av den – även om att stänga av den inte är något vi rekommenderar. ExpressVPN, till exempel, ger dig möjlighet att utesluta lokala enheter som skrivare från kill-switchen. Om du arbetar på ett offentligt kontor bör du förmodligen lämna det här, men du kan stänga av det om du är hemma.

NordVPN Kill Switch

NordVPN går ett steg längre och erbjuder två typer av kill-switchar: den första fungerar som de flesta andra och dödar hela anslutningen när den utlöses. Den andra är vad NordVPN kallar “app kill switch.” Den här låter dig bestämma vilka appar som ska stängas av när VPN misslyckas samtidigt som du låter alla andra fortsätta göra vad de gör.

Medan någon i Kina kanske vill behålla den fullständiga kill-omkopplaren på, kan en torrenter vara bättre betjänt av att bara sätta sin torrentklient (som Transmission) på killlistan och låta allt annat köras normalt, VPN eller inte. Ändå är det en trevlig liten justering, och vi är förvånade över att fler tjänster inte erbjuder det.

Kill Switch och du

En kill switch är en av de viktigaste säkerhetsfunktionerna en VPN kan ha, och du bör undvika alla tjänster som inte erbjuder en i någon form. Tack och lov är det bara ett fåtal outfits som inte har dem, så så länge du håller dig till beprövade VPN:er borde du klara dig. Stäng bara aldrig av den om du inte är säker på att du vet vad du gör.