Vad är Twitch och hur fungerar det? – Börja använda Twitch steg för steg

Om du letar efter en sida eller plattform som låter dig titta och streama du har kommit till rätt ställe, för här ser du det bästa som finns. Det är därför som dagens handledning kommer att lära dig vad Twitch är och hur det fungerar? Så du kan börja använda den direkt.

Och det är att, i den värld vi lever i, är de plattformar som tar störst uppsving direkt eller stream, för med dessa du kan göra en video utan att behöva redigera den , vilket innebär att nybörjare också kan spela in och sända. . Det är därför i denna anda som du kommer att ta det första steget idag för att gå med i denna nya gemenskap.

Vad är Twitch och hur fungerar det?

För att du ska börja fördjupa dig i streamingvärlden är det första du behöver lära dig vad Twitch är och hur det fungerar, för som redan nämnt är den här plattformen drottningen av dem alla.

I grund och botten är Twitch en streamingplattform fokuserad främst på videospel . Där världens största Youtubers och spelare streamar sina favoritspel (som fans eller konkurrenter).

Dessutom används denna plattform också av stora spelbolag för att utföra turneringar som sänds live (t.ex. Fortnite, Fall Guys, bland många andra titlar).

Twitch är helt gratis, och du kan använda alla dess tillägg utan att betala något (som det som låter dig tjäna pengar på flöden ), Men han har också från en prenumerationstjänst som heter Twitch Prime vilket ger dig ytterligare fördelar som gratisspel och prenumerationer till dina köpare (det kostar 4 euro).

Denna betalda modalitet lades till av jätten Amazon, efter att ha köpt plattformen 2014, i syfte att göra den till den bästa (vilket de uppnådde snabbt och effektivt).

Hur kommer jag igång med Twitch?

Nu när du vet den första delen av frågan, vad är Twitch och hur fungerar det? Det är dags för dig att lära dig hur du använder det, så att tvivel helt försvinner från ditt sinne.

Det första man ska göra är att skapa ett konto, det är väldigt enkelt, det du måste bara gå till henne Officiell sida och klicka på knappen “Registrera” som visas i det övre högra hörnet.

Denna åtgärd låter dig fylla i ett formulär som måste innehålla ditt namn, e-postadress och lösenord. När du har skapat det kommer en länk att skickas till dig för att bekräfta kontot och du är redo att använda det.

Se liveprogram och kanaler

För att kunna använda Twitch korrekt måste du lära dig hur du hittar dina favoritkanaler eller favoritstreamers. Detta kan göras via webbläsaren (alternativet finns i huvudmenyn).

I den här webbläsaren, du kan filtrera dina sökningar efter kategorier eller taggar, om du till exempel vill se ett skjutspel måste du placera en förstapersonsskjutare, Battle Royale, bland annat.

För att komma in i en livesändning behöver du bara trycka på den när den är live. I dessa kan du kommentera, skicka uttryckssymboler och till och med ge pengar till användaren som är med i streamen.

Ett annat alternativ är också att börja följa kanalen (som på YouTube), eller betala för dig där prenumerera och njuta av fördelarna. Båda sakerna görs genom att gå in i spelarens profil och trycka på knapparna “Prenumerera” respektive “Följ”.

Live på Twitch

På den här plattformen kan du inte bara vara en tittare, du kan också vara en innehållsskapare, utan att börja sända och spela in mina videospel på Twitch, det är nödvändigt för att ladda ner programmet OBS-studio vilket är den strömmande programvaran som ska användas.

Eftersom Twitch bara är mellanhanden, inte programmet som kör livesändningen som YouTube. När du redan har OBS måste du installera och konfigurera det på din dator, och när du väl har gjort det, du behöver bara trycka på “Starta sändning” och det är allt.

Med den sistnämnda vet du redan vad Twitch är och hur det fungerar i stora drag, så det enda du behöver göra är att fortsätta leta efter information som kompletterar det du just läst, som: hur gör en live på Twitch från datorn ja lagg .

Relaterade Artiklar

Back to top button