Vad är termobariska bomber? Varför använder Ryssland dem?

På bilden kan du se de olika stadierna av implosionen

Ryssland i den ukrainska konflikten använde termobariska bomber mot platser som angetts av Kreml som högkvarter för kemiska bakteriologiska laboratorier.

Termobariska bomber: det här är vad de är och hur de fungerar!

De Termobariska bomber kallas även vakuum- eller implosionsbomber.

När de först exploderar släpper de ut en viss mängd kolväten i atmosfären som blandar sig med den närvarande luften.

Omedelbart efter det finns en andra fas där denna blandning, lämpligen utlöst, brinner mycket snabbt och förbrukar det atmosfäriska syre som finns i det drabbade området, med effekten att skapa en våldsam depression som kallas en implosion ( en mycket stark luftström som är koncentrerad som en boll). Den associerade kemiska reaktionen är snabb och våldsam och äger rum mellan ett förångat bränsle i droppar och en förbränning (atmosfäriskt syre).

Chockvågen, till skillnad från vanliga bomber, där den uppstår från explosionens centrum mot utsidan, med termobariska bomber har precis motsatt effekt (Vi tror att du också kan vara intresserad av: Hur du räddar dig själv från ett kärnvapenkrig. ).

Var användes termobarics och i vilket syfte?

Den stora värmen som genereras av dessa enheter lämnar ingen väg ut, bränner allt biologiskt liv.

Enligt Moskva finns det dykare i Ukrainade kemiska och bakteriologiska vapenlaboratoriernagjord av den amerikanska regeringen i samarbete med Zelensky för militära ändamål.

Bland annat verkar president Putins mål vara att förstöra dessa forskningscentra, som anses vara mycket farliga och oetiska.

Termobariska bomber lämpar sig väl för denna roll på grund av den stora värme som genereras, som kan bränna alla virus och slå som finns i laboratorierna.

Den ryska armén har deklarerat att laboratorierna alla är byggda under jord, av säkerhets- och sekretessskäl. Moskva tillade sedan: “Det var nödvändigt att vid flera tillfällen bomba platserna flera gånger eftersom bomberna till en början inte kunde tränga djupt ner i marken.

Om du gillade den här artikeln kan du ta en titt på: How to save yourself from a Nuclear war.

Relaterade Artiklar

Back to top button