Vad är Stancer, “betalningsrevolutionen” enligt Iliad (gratis)?

Xavier Niel © Iliaden

Iliad-gruppen är på väg att lansera ett nytt varumärke, Stancer, som ska likna en onlinebetalningslösning.

Efter telekommunikation, media, fastigheter eller till och med jordbruk är Xavier Niel och Iliad nu intresserade av finansiella tjänster, med framväxten av ett nytt dotterbolag som heter “Stancer”. Den senare har också påbörjat sin kommunikationsprocess och rekryterar flera fast anställda.

Med Stancer drar Iliad och Xavier Niel fram ett nytt trick ur sin väska

Betalningsrevolutionen kommer… “Det är med denna mystiska tweet, åtföljd av en GIF och publicerad på onsdagen i slutet av dagen, som Stancer startade sin kommunikationskampanj, i den verbala stilen och den iscensättning som vi känner väl från Free, bär – parisarens flagga grupp Iliaden.

Vad vet vi om detta nya dotterbolag? Tja, faktiskt inte mycket, men vi kan redan dra konturerna. Framför allt vad gäller den visuella aspekten, våra kollegor frånFreebox universum påpeka att företaget har en webbplats, Stancer.combestående av en enda hemsida där vi hittar den berömda raketen som är kär för Xavier Niel.

Till en början visade raketen följande meddelande, kodat i bas 64: ” Vi lämnar tillbaka pengarna “. Från och med nu ersätts denna mening med en uppmaning till rekrytering, med en ganska suggestiv tillhörande e-postadress: [email protected]

Stancer raket © Stancer

Därifrån faller vi tillbaka på rekryteringssidan för Iliad-gruppen som vi besökte och som i skrivande stund presenterar fem erbjudanden alla på fasta kontrakt för tjänster som iOS-utvecklare, ekonomichef, senior Python-utvecklare, IT-drift chef och produktchef. I början av året letade Stancer efter en datavetare, en community manager eller till och med en frontend-utvecklare, tjänster som verkar ha tillsatts sedan de försvann från rekryteringssidan.

Stancer sitter på Iliad, med ett organisationsschema som växer fram

Angående Stancers aktivitet, uppger företaget i sin Twitter-bio, ” hjälpa företag att växa med enkla, tillgängliga och transparenta betalningslösningar “. Genom att surfa på LinkedIn får vi veta att Stancer säger att han är specialiserad på betalningslösningen, på onlinebetalning och betalning i butik och e-handel. Ett franskt torg? Kanske.

På det sociala nätverket tillägnat proffs, nämner Stancer att vilja göra ” enklare, mer tillgänglig och mer transparent infrastruktur “, tillåter varje individ” att nå sin entreprenöriella potential “.

På de olika företagsregistren som finns tillgängliga online ser vi att Stancer har sitt huvudkontor på 16, rue de la Ville-l’Évêque i 8e arrondissement i Paris, som redan är huvudkontoret för Iliad och Free. “Stancer” är företagets handelsnamn. Dess namn är “Iliad 78”.

Slutligen, när det gäller Stancers organisationsplan, kan George H. Owen identifieras som VD (därför ordförande och verkställande direktör) för företaget. Han är känd för sin tid med det österrikiska märket Waterdrop. Aurélien Beaujean, Iliads välkända telekomingenjör, förväntas bli teknikchef och styrelseordförande.

Källor: Freebox universumClubic, LinkedIn

Relaterade Artiklar

Back to top button