Vad är Smart TV och är det värt priset?

Ingenting skriker framtid som en TV som kan svara på din röst, föreslå program du kanske gillar och som oftast fungerar handsfree. Naturligtvis kan alla dessa funktioner implementeras med hjälp av en extern enhet – TV:n själv är inte skyldig att göra detta. Med det i åtanke, vad är smart TV?

En smart TV kan bättre beskrivas som en uppkopplad TV. Smart TV är en TV som kan ansluta till Internet och stöder en lång rad olika applikationer. I de flesta fall smart TV-apparater(TV) har sitt eget gränssnitt som tillåter användare att komma åt Netflix , Hulu , Prime Video och andra streamingtjänster. På några smarta TV-apparater(TV-apparater) har också spel, sociala nätverk och liknande program.

I huvudsak ger Smart TV användare tillgång till tjänster som de normalt skulle behöva en extra enhet för att komma åt, som t.ex spelkonsol(spelkonsol) eller Chromecast .

Vilka tjänster erbjuder smarta TV-apparater?(Vilka tjänster erbjuder smarta TV-apparater?)

Standardiserad linjal eller gränssnitt(uppställning eller gränssnitt) för smart -TV-apparater(TV) inte än. Inbyggda tjänster varierar från företag till företag, men du kan förvänta dig att några av dem dyker upp oavsett vilken smart-tv du äger. Netflix , Hulu och Prime Video är företag så kraftfulla att alla företag kommer att slå på dem som standard, men det finns flera andra streamingtjänster som har börjat befästa sina positioner.

PlutoTV är en särskilt populär tjänst som erbjuder en rad gratiskanaler som har börjat dyka upp på många fler smarta TV-apparater(TV-apparater) och vissa producenter (t.ex. Vizio ) släpp uppdateringar för att inkludera det i befintliga enheter. Dock inte alla smarta -TV-apparater(TV-apparater) kommer att få liknande uppdateringar. Även om din TV för närvarande stöds, är chansen stor att företag så småningom kommer att sluta stödja.

Netflix skapade rubriker mot slutet av 2019 när streamingjätten meddelade att den inte längre skulle stödja smart TV-apparater (TV-apparater)Samsung 2010 och 2011 smart TV-apparater (TV-apparater)Vizio över fyra år och enheter Roku första generationens.

Dock i ny(Nyere) smart TV-apparater(TV) har funktioner som andra inte har ,(t offer) till exempel, matappar(matappar). Tänka(Föreställ dig) att du kan beställa en pizza utan att ens resa dig från soffan. Några TV-apparater(TV-apparater) låter dig också sända video-(videoflöde) från CCTV-kameror direkt till TV:n. Om din TV också stöder bild-i-bild, kan du kontrollera vem som står vid dörren utan att bli distraherad från det du tittar på just nu.

Hur mycket kostar smarta TV-apparater?(Hur mycket kostar smarta TV-apparater?)

Idag mest moderna TV har (TV:n kommer)märka(“etikett) “smart” . Det finns inte längre någon tydlig gräns mellan vanliga tv-apparater och(TV och “) smart » TV-apparater(“TV-apparater). Huvudattributet som skiljer TV-apparater(TV) för olika priskategorier, är storlek och tillverkare.

Till exempel en snabb sökning i bästa köp visar den där 50 tums TV:n Insignia Smart 4K UHD(UHD TV) med HDR kostar $270, och 49-tum Sony Smart 4K UDH TV Med HDR — 450 dollar. Varumärke(Varunamn) har mer kraft, liksom skärmar med högre upplösning.

Om du skalar till smart -TV-apparater(TV-apparater) större, särskilt de över 65 tum, kommer den extra skärmen att börja kosta pengar. Du kan också se skillnaden på 100 $ mellan en smart TV och en icke-smart TV, men allt eftersom tiden går blir den linjen svårare att se.

Ska du köpa Smart TV?(Är en Smart TV värt det?)

Inledningsvis smart – TV-apparater(TV) erbjöd en tjänst som endast är tillgänglig från ett fåtal utvalda leverantörer. Fast smart TV-apparater(TV) har tekniskt sett funnits i en eller annan form sedan slutet av 90-talet, den första moderna smarta TV:n släpptes 2008.

pavv Bordeaux TV 750(Pavv Bordeaux TV 750) låter människor kolla kampanjer, titta på videor på Youtube(YouTube-videor), väderprognos och mer. Det dök upp samtidigt som de första streamingtjänsterna (första streamingtjänsterna) ( Netflix började streama 2007), men erbjöd inte stöd för dem.

Nu när streamingtjänster är lätt tillgängliga på de flesta enheter kan motiveringen för att använda smarta TV-apparater vara lite svårare. (lite svårare) Om du redan äger en TV och inte vill lägga ut några hundra dollar för en ny TV, investera i Roku Chromecast, Amazon Fire Stick eller Apple TV är en mycket bättre investering.

Dessa enheter har samma funktionalitet som de flesta moderna smarta enheter. TV-apparater(TV-apparater); riktigt smart TV-apparater (TV-apparater)Amazon har samma gränssnitt som Amazon Fire Stick a Roku TV(Roku TV) har samma gränssnitt som Roku pinne . Du kan till och med få 4K-streaming genom att spendera lite mer på Chromecast Ultra eller Roku Ultra LT .

Men om du letar efter(är) en ny TV, då är en smart TV värt det. Förutom streamingtjänster, desto bredare smart hemkontroll(hemstyrning), och i vissa modeller av inbyggda smarta assistenter är en modern smart-tv värd extrakostnaden. Möjligheten att styra din TV från en app betyder att du aldrig behöver oroa dig för att förlora din fjärrkontroll igen.

Hur får man ut det mesta av Smart TV?(Hur får jag ut det mesta av en Smart TV?)

Mest smart TV-apparater är anslutna(TV-apparater ansluter) via WiFi men har också Ethernet-port(Ethernet-port) . Om möjligt, anslut din TV via Ethernet-port(Ethernet-port) och använd WiFi som backup. Wi-Fi är nästan alltid långsammare än en Ethernet-anslutning) ; om du streamar 4K-video vill du ha högsta möjliga kvalitet. ethernet kommer att ge dig det.

Ta dig tid att lära dig detaljerna i just din smarta TV, med tanke på att varje modell är lite annorlunda. När du vet hur du kommer åt alla TV:ns funktioner, skapa dina egna bildinställningar.

Standardlägen (vanligtvis Bio TV, Spel och några andra) är sällan kalibrerade för att få rätt färger. Ta dig tid att ställa in din TV för att visa färger korrekt, slå på HDR luta dig sedan tillbaka och njut av filmer som de borde vara.

Du har Smart TV(Smart TV) ? Om ja, vilken har du och är det värt de extra pengarna? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Ingenting skriker “framtid” som en tv som kan svara på din röst, föreslå program som du kanske gillar och manövreras mestadels handsfree. Naturligtvis kan alla dessa funktioner också uppnås genom en extern enhet – TV:n själv behöver inte göra det. Med detta i åtanke, vad är en smart TV?

En smart TV kan bättre beskrivas som en ansluten TV. En smart TV är en TV som kan ansluta till internet och som stöder en lång rad olika applikationer. I de flesta fall har smarta TV-apparater ett eget gränssnitt som tillåter användare att komma åt Netflix, Hulu, Prime Video och andra streamingtjänster. Vissa smarta TV-apparater har även spel, sociala medier och liknande program.

En smart TV ger användarna tillgång till tjänster som de normalt skulle behöva en sekundär enhet för, till exempel en spelkonsol eller en Chromecast.

Vilka tjänster erbjuder smarta TV-apparater?

Det finns ingen standardiserad lineup eller gränssnitt för smarta TV-apparater ännu. De inbyggda tjänsterna varierar från företag till företag, men du kan förvänta dig att några stöttepelare dyker upp oavsett vilken typ av smart-tv du har. Netflix, Hulu och Prime Video är sådana kraftpaket att alla företag kommer att inkludera dem som standard, men det finns några andra streamingtjänster som har börjat etablera sig.

PlutoTV är en särskilt populär tjänst som erbjuder en rad gratiskanaler som har börjat dyka upp i många fler smarta TV-apparater, med vissa tillverkare (som Vizio) som driver ut uppdateringar för att inkludera det i befintliga enheter. Men inte alla smarta TV-apparater kommer att få uppdateringar som denna. Även om din TV för närvarande stöds finns det en chans att företag så småningom kan sluta stödja.

Netflix skapade rubriker i slutet av 2019 när streamingjätten tillkännagav att den inte längre skulle stödja Samsungs smarta TV-apparater från 2010 och 2011, Vizio smarta TV-apparater mer än fyra år gamla och första generationens Roku-enheter.

Nyare smarta TV-apparater har dock funktioner som andra inte erbjuder, som matappar. Tänk dig att kunna beställa en pizza utan att någonsin gå upp ur soffan. Vissa TV-apparater låter dig också strömma videoflödet från dina säkerhetskameror direkt till din TV. Om TV:n också stöder bild-i-bild, så kan du kontrollera vem som står vid dörren utan att flytta från det du tittar på just nu.

Hur mycket kostar smart-tv?

Nuförtiden kommer de flesta moderna TV-apparater med den “smarta” etiketten. Det finns inte längre någon tydlig skillnad mellan vanliga TV-apparater och “smarta” TV-apparater. Det huvudsakliga attributet som skiljer TV-apparater i olika prisklasser är storleken och tillverkaren.

Till exempel visar en snabb sökning av Best Buy att en 50-tums Insignia Smart 4K UHD-TV med HDR kostar 270 $, medan en 49-tums Sony Smart 4K UDH-TV med HDR kostar 450 $. Varumärke bär mycket kraft, liksom skärmar med högre upplösning.

Om du skalar in till större smarta TV-apparater, särskilt över 65 tum, kommer den extra skärmfastigheten att börja kosta dig. Utöver det kan du se en skillnad på 100 $ mellan en smart och en icke-smart TV, men den linjen blir svårare att upptäcka allt eftersom.

Är en Smart TV värt det?

Ursprungligen erbjöd smarta TV-apparater en tjänst som endast var tillgänglig via ett fåtal utvalda leverantörer. Även om smarta TV-apparater tekniskt sett har funnits i en eller annan form sedan slutet av 90-talet, släpptes den första moderna smarta TV:n 2008.

Pavv Bordeaux TV 750 låter människor kolla aktier, titta på YouTube-videor, vädret och mer. Det kom till samtidigt som de första streamingtjänsterna (Netflix började streama 2007), men erbjöd inte stöd för dessa.

Nu när streamingtjänster är lätt tillgängliga på de flesta enheter kan en smart TV vara lite svårare att motivera. Om du redan har en TV och du inte vill lägga ut flera hundra dollar för en ny TV, är det en mycket bättre investering att investera i en Roku, Chromecast, Amazon Fire Stick eller Apple TV.

Dessa enheter ger samma funktionalitet som de flesta moderna smarta TV-apparater; Faktum är att Amazons smarta TV-apparater har samma gränssnitt som Amazon Fire Stick, medan Roku TV-apparater har samma gränssnitt som Roku-stickan. Du kan till och med få 4K-strömning genom att spendera lite mer på en Chromecast Ultra eller en Roku Ultra LT.

Men om du letar efter en ny TV så är en smart TV absolut värt det. Mellan streamingtjänsterna, bredare kontroll av smarta hem, och i vissa modeller, inbyggda smarta assistenter, är en modern smart-TV värd extrakostnaden. Möjligheten att styra TV:n från en app gör att du aldrig behöver oroa dig för att förlora fjärrkontrollen igen.

Hur får jag ut det mesta av en Smart TV?

De flesta smarta TV-apparater ansluter via Wi-Fi men kommer också att ha en Ethernet-port. Om du kan, anslut din TV via Ethernet-porten och använd Wi-Fi som backup. Wi-Fi är nästan alltid långsammare än en Ethernet-anslutning; om du strömmar 4K-video vill du ha bästa möjliga kvalitet. Ethernet kommer att ge dig det.

Ta dig tid att lära dig detaljerna i just din smarta TV, med tanke på att varje modell är lite annorlunda. När du vet hur du kommer åt alla funktioner på TV:n, skapa dina egna bildinställningar.

Standardlägena (vanligtvis Cinema, TV, Game och några andra) är sällan kalibrerade för att ge rätt färger. Ta dig tid att ställa in din TV för att visa färger korrekt, slå på HDR och luta dig sedan tillbaka och njut av filmer som de är tänkta att ses.

Har du en Smart TV? Om så är fallet, vilken har du och var det värt de extra pengarna? Låt oss veta i kommentarerna.